Vardagar och fredagsmys

Bara några timmar kvar.....

Kategori: Allmänt

Jag är helt besatt av Grey's Anatomy och i kväll börjar det äntligen igen. Nu är det så spännande att jag nästan spricker. Den cliffhangern som de avslutade förra säsongen med, det är inte OK alltså.

Snart kommer Marinette hit och förgyller min vardag en stund. Skriver mer lite senare.

Kram

Back to life

Kategori: Allmänt

Då var man tillbaka på jobbet efter 2 veckor på hemmaplan. Det är som om man vore liten och skulle skolas in på dagis. Jag är så trött nu att ögonen går i kors. Men det var riktigt roligt att vara tillbaka. Jag älskar mitt jobb!

Igår kväll satt vi och kollade "Hål i väggen" med Leo, Lovis somnade i fåtöljen innan det började. I morse när hon insåg att hon hade missat det så blev hon tokledsen. Själv satt jag och tyst bad till de högre makterna om att Leo inte skulle nämna någonting om att vi poppade popcorn efter hon hade somnat. Det hade liksom varit spiken i kistan.

Nu ska jag kolla på Hollywoodfruar innan jag går och lägger mig.

Kram

Skön söndag

Kategori: Allmänt

Varför går helgen alltid så fort???

Dagen startade med Lovis dans. Leo fick följa med eftersom Christian skulle jobba. När jag skulle lämna Lovis kom det fruktade (och i ärlighetens namn ganska väntade) bakslaget med tårar och panik. Men eloge till de fantastiska tränarna, de tog verkligen bra hand om henne så hon pallade med att bita ihop. Jag och Leo fikade med Emelie under tiden.

Efter dansen åkte vi hem till Emelie, Niklas och Amanda och hängde. Lovis fick ge Amanda en present eftersom hon missade Amandas födelsedagskalas som var igår. En gravid barbiedocka, med avtagbar gravidmage så man själv kan ta ut en liten bebis som ligger inuti. Sen vrider man helt smidigt fram en ny, platt mage. Varför kan det inte fungera så på riktigt!?!

En snabb vända hem, med en alldeles för osund lunch (skärpning mamma Johanna!), sedan bar det av till Conny och Katta. Conny var tränare tillsammans med oss när vi tränade ett gäng gymnaster och han har liksom blivit lite som en brorsa för oss. Barnen diggar också honom och hans familj mycket.

Nu sitter jag här hemma och väntar på att "Hål i väggen" ska börja. Leo är taggad till tusen. Snart dags att poppa popcorn.

Så här kul kommer Leo att ha det under den kommande timmen ;)

Känns nästan overkligt att jag ska till jobbet i morgon. men det blir ROLIGT!

Ha en mysig kväll!

Mätt i magen

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit hurtiga och bra! Vi inledde dagen med att åka till simhallen. Leo är fortfarande livrädd för vatten och de första simtagen känns verkligen långt borta. Det får bli simhallen oftare helt enkelt. Lovis träffade sin kompis Melle, som också var där och strax därefter dök Leos kompis Hugo också upp. Grymt bra timing med andra ord :).

Därefter bar det iväg till Iris dop. Iris är dotter till Christians barndomsvän Andreas, aka "Steve" och hans fantastiskt mysiga värmlänning Madeleine. Och på det här dopet snackar vi inte bara sju sorters kakor, det var sju sorters pajer och tårta på det. Jag är så mätt att jag nästan mår illa!

Tur att Iris fick en fåtölj i doppresent för det är ju väldigt tröttsamt att vara i centrum.

Leo passade på att busa lite tillsammans med några andra killar. Han kom tillbaka, blöt i håret efter att ha varit inne i kyrkan. Hmmmm, inte ett dugg misstänksamt. "Nu är jag också döpt mamma".

När vi kom hem kände vi oss så gödda att vi var tvugna att ta en promenad och få lite frisk luft. Det bästa med att bo som vi gör är att vi har så nära till vattnet. Det finns inget som är så rogivande som att sitta på bryggan. 



Leo, den gullungen, ropade på mig från stranden och sa att han hade skrivit en överaskning i sanden som börjar på A. "Ashole" föreslog min mycket mogna sambo. Leo hade skrivit "I love you" med sin egen stavning "A lov u" till mig i sanden. Mitt mammahjärta gjorde massor med volter!

  

Bättre än alla Lisa Rinnevuo-tavlor i hela världen!



Nu ska jag placera mig i soffan med mitt vinglas och göra magen redo för lite godis. Jag tror att det finns lite plats längst upp till höger i magesäcken...

Kram

Tavlor

Kategori: Allmänt

Några av mina tavlor.

Den här har Marinette numer i sitt hem :)



Och Leo har äntligen fått sin tavla ("Det var verkligen länge jag fick vänta på den, mamma")

Lite annat smått och gott. I helgen tänkte jag kolla med an annan spännande affär om det kan vara intressant för dem att sälja mina tavlor. Håll tummarna :).



Vilken tavla gillar du bäst?

Kram

Det är dags för fredagsmyyyyyyys

Kategori: Allmänt

Så har hela veckan gått. Jag hämtade Lovis tidigare och så åkte vi till Troxhammar och fikade, "tjejfika". Som vanligt när man åker och fikar med Lovis så slutar det med att Lovis måste låna toaletten för att bajsa. Men det var i alla fall mysigt att få lite tid på tu man hand. 

Troxhammar är i alla fall ett mysigt ställe med några små lokala butiker. På butiken RamaIn så sprang jag på en soffa!!! Vill ha vill ha vill ha! Den var inte så farligt dyr heller, så kanske blir det verklighet...

Snygg och symetrisk med bred divan, precis som jag diggar det. Fröken poser ska såklart också vara med på bild.

Så här snygg var Lovis med dagens outfit by the way.



Vi är en sådan klassisk barnfamilj, så i kväll blir det riktig Svensson-varning med fredagsmys. Men jag måste erkänna att jag inte skulle vilja ha det på något annat sätt just nu heller. Lovis nya grej är att fixa mitt hår. Så här såg det ut senast.

Visst blev det snyggt!?! Så här ser det ut när Lovis fixar sitt eget hår. Nu slipper jag fixa hennes frisyr varje morgon. Tjejen kan själv!



I kväll blir det pizza och vin, vem orkar laga mat på en fredag?

Kram

Klättrar på väggarna

Kategori: Allmänt

Är fortfarande hemma och jobbar i halvtakt. Men nu börjar jag äntligen att bli mitt gamla vanliga jag igen. Den här influensan har inte varit att leka med inte.

Lite pinsamt dock att Leo gått runt och sagt till sina kompisar och fröknar i skolan att jag har "svinsjukan". Men det får jag väl bjussa på. Jag kan ju garantera att jag inte smittar längre i alla fall. Trodde för den delen inte att det fanns ett namn som klingade sämre än svininfluensan, men jag måste säga att "svinsjukan" slår svininfluensan med hästlängder. Det låter riktigt obehagligt.

Igår kväll tog jag mig utanför huset för en liten shoppingkväll på Kaboo. Det är även där som mina tavlor hänger och förhoppningsvis blir sålda :). Igår hade Hjördis, som har butiken, i alla fall en liten shoppingkväll med 15 % rabatt. Då gäller det att passa på så jag och min fina granne Jenny-Marie åkte dit för att göra fynd.

Två tjejer som har startat det coola märket Rockefella var där. Det är ett riktigt ballt märke, lite avundsjuk blev jag på Jenny-Marie eftersom hon får köpa de coolaste kläderna till sin bebiskille Felix.



Den här kjolen köpte jag till Lovis. Hon har den så klart på sig idag. Tar en bild sen så får ni se hur rakarns söt hon är i den!

Här är lite fler bilder från deras kollektion. Ballt och Rockabilly-inspirerat!



Jenny-Marie köpte en likadan kjol till Filippa (bästisar ska klä sig likadant, och därmed basta!) och ett par jeans och de supercoola hängslena till Felix.

Nu ska jag hitta något att äta!

Kram på er

Fast hemma

Kategori: Allmänt

Som jag kunde förutspå innan så är jag inte den mest konsekventa när det gäller blogginlägg. Men jag har haft en grymt tråkig vecka och därmed inget skojigt att berätta.

I förra veckan låg jag helt däckad med hög feber och ont i hela kroppen. Jag känner mig fortfarande helt slut, kroppen har typ åldrats 80 år så jag blir trött av minsta ansträngning. Men det är på bättringsvägen.
På vårdcentralen sa de att jag förmodligen haft den berömda svinisen. Så nu vill mina chefer (vilket egentligen är väldigt klokt) att jag jobbar hemma hela den här veckan och kommer tillbaka när jag känner mig frisk och pånyttfödd.

Alla på kontoret är nämligen rädda för mig nu. Konstigt nog så har ingen annan i min omgivning blivit smittad. Jag hade min första riktigt feberfria dag i söndags (utan alvedon) så det är ju lugna gatan! Men trött och sliten som jag är så är det bra att jag får en mjukstart. Jag jobbar en stund sen vilar jag. Så ser mina dagar ut just nu. Men jag börjar verkligen tröttna på hemma nu!!! Hör och häpna, jag längtar till jobbet. 

En annan rolig sak som hänt idag är att min syster gått och köpt hus! Nu ska hon flytta låååååångt ut på landet (Färingsö) i ett jättefint radhus. Det blir toppen. Leo blev dock lite besviken när jag sa det "Jaha, då kan vi inte hälsa på dem". Men det kan vi visst! De där liggfåtöljerna som du pratade om Sofia, jag är helt på om det står ett glas rosé på bordet.

Sofia kom hit och gick en liten prommenad med mig idag. Hon var så nervös stackaren. Jag kommer ihåg hur det var för oss när vi sålde lägenheten och köpte det här huset. Man var ett nervvrak fram tills allt var helt och hållet i hamn. Men nu trivs vi jättebra även om vi drömmer om att bygga hus inom kort. Vissa dagar drömmer vi mer än andra. Idag var det Christian som var drömmaren. Men vi bor så fint så det kan ju vänta!

  

Fönsterpartierna ska bli vita inom kort, det är en sådan där grej som retar gallfeber på mig just nu....

Nej nu är det dags att knoppa.

Sov gott

2 dagar i sängen

Kategori: Allmänt

I'm back! Eller nästan i alla fall. Nu pallar jag att sitta upp och alvedonen verkar riktigt bra. Jag har haft 2 riktiga helvetesdagar med hög feber, halsont och bara varit helt sänkt. Det är så skönt att man känner sig lite piggare. Även om jag fortfarande är helt slut och inte orkar med mycket alls.

Här kommer lite konst av Lisa Rinnevuo (jag stavade hennes namn fel i förra inlägget), som tidigarre utlovat.




De är underbara!

Kram på er

En hälsning från 2 soffpotatisar

Kategori: Allmänt

Vi är fortfarande 2 sjuka tjejer som har placerat oss på en permanent plats i soffan. Lovis ligger och kollar Simpsons och jag hänger som vanligt framför datorn.


Igår satt jag och Christian och kollade på "Svenska Hollywood fruar", herrregud, det var nog det sorgligaste jag sett på länge. Vilka patetiska människor. Skönt att återigen få bekräftat att det inte är pengar som gör en lycklig.

Jag måste försöka klämma in ett IKEA-besök någon dag snart. Ska köpa ramar till våra fina svartvita bilder som min kompis Linda har tagit på hela familjen. Vet inte om jag ska sätta dem i vita ramar på väggen ovanför soffan eller om jag ska ha svarta ramar på väggen brevid TVn.


Att inreda väggar tycker jag är ganska svårt, särskilt när man har högt i tak. Jag är supernöjd med tapeten i vardagsrummet, den är som ett konstverk i sig. Den är designad av en av mina favoritformgivare Hanna Werning.

  


Annars har jag märkt att det är bättre att vänta tills man hittar något som känns helt rätt till väggarna för då blir det så mycket bättre än om man sätter upp något så länge. Så här ser mina favoritväggar hemma ut (de andra väggarna är tomma).


Nu drömmer jag bara om en Lisa Rinnevou-litografi. Ska leta fram lite bilder som jag kan lägga upp här på bloggen. Så ni vet vad ni ska ge mig i present nästa gång ;).
Christian, tänkte passa på att lägga in en liten brasklapp här eftersom vi ju snart varit förlovade i 10 år.


Nu ska jag återgå till soffhänget med Lovis.

Kram på er

Sjuklingar

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Lovis varit hemma och kurerat oss. Lovis är superhängig och pigg om vartannat. Tror att hon har ont i halsen. Piggheten är nog bara hennes sätt att lura kroppen för att kunna leka. Själv har jag ont i huvudet, är stel i kroppen och känner mig väldigt trött. Det blir hemma i morgon också.


Lovis hade fotografering på dagis så efter en massa små tårar kom jag överens med dagis att vi skulle komma dit för att Lovis skulle få vara med på fotot. Lovis har världens gulligaste dagisfröknar! Att de pallar fattar jag inte. Jag skulle nog må så här varje dag om jag arbetade som dem. Vilket ös det är på vissa ungar!!!

 
Dagens foto-outfit bestod av samma tröja som vi spenderat både gårdagen och natten i, leggings, kofta och sandaler som jag önskar fanns i vuxenstorlek. Posen körde Lovis på varenda bild. Slutade med att hennes kompisar också posade likadant framför min kamera.


Leo var så söt vid matbordet. Han hade precis varit ute och lekt med sina kompisar. Då säger han:
"Sen tänkte jag gå ut och leka med grabbarna grus igen".
Haha det är inte ofta man hör någon säga Grabbarna Grus, så det var skickligt uppsnappat!


Idag har jag minsann målat klart en tavla också, så lite duktig har jag varit. Lovis målade också, en tavla till Christian. Hon målade paletten också.




Nu ska jag göra Christian sällskap framför TVn.

Sov sött!

Söndag

Kategori: Allmänt

Äntligen är min älskling tillbaka. Känns mysigare så liksom!

Söndagen inleddes med dans och fika med Emelie. Det är roligt att det går bra för Lovis. Hon brukar inte våga göra saker på egen hand men nu har det gått jättebra båda gångerna. Skönt. Sen är hon ju så rackarns söt med sina danskläder på sig också!

I morse vaknade Lovis medan jag stod i duschen. Då tog världens bästa storebror Leo hand om lillesyrran så när jag kom ut så låg de och kramades. Så gulligt att man nästan smälter!


Leo är en riktigt kramgo och härlig kille men jag börjar förstå varför 6-7 års åldern kallas för "lilla tonåren"! det är tjafs hela tiden, till och med med Leo som annars är så himla snäll. Hoppas att det går över snabbt!


Jessi var förbi och fikade med sina kids. Maja är ascool och bara röjer runt. Hon blev typ kär i Leos fula polishjälm och hade den på huvudet hela tiden. Anton stängde in sig i Leos rum. Varför tycker barn alltid att det är roligare med andras leksaker än sina egna?


Lovis blev lite hängig och fick feber på kvällen så det verkar som att jag får jobba hemma i morgon. Lilla snuttan, hon som haft det så kul med Filippa idag!


Nej, nu ska jag mysa lite med Christian. Han är skyldig mig en nack- och ryggmassage eftersom han fick en grabbhelg.


Kram och sov gott!

Brunch och storstädning

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en riktigt mysig dag tillsammans med mina barn. Christian är i Värmland med sina kompisar. De skulle fixa lite med Steve och Madeleines tomt, vilket är ett finare uttryck för att dricka öl och umgås. Hur som helst så saknar både jag och barnen honom. Vilket privilegium det är att ha en så fin människa att dela livet med.


2 andra fina människor i mitt liv är mina föräldrar som bjöd hela syskonskaran med familjer på brunch på Jungfrusunds Marina idag. Mycket god mat och självklart trevligt sällskap. Barnen älskar att hänga på Marinan, och jag med för den delen.

Lovis har somnat liggandes i fosterställning i fåtöljen och Leo kollar "Kändisdjungeln". Ska sätta mig och måla lite sen. Känner mig inspirerad.

I morgon ska Lovis på dans tillsammans med sin kompis Amanda. Amandas mamma Emelie och jag går way back och har precis lärt känna varandra på nytt kan man säga. Det känns roligt att åter ha kontakt i alla fall. I morgon blir det fika medan småtjejerna dansar loss.

Lite dagsfärska bilder (jag är verkligen grymt stolt över att de är dagsfärska).


Ha en mysig lördagkväll!

Shit pommes frites

Kategori: Allmänt

Jag kom precis på att detta även kräver att jag laddar in bilder i datorn regelbundet och inte när minneskortet är fullt. Att blogga är en utmaning. Jag får lägga in en annan bild så länge.



Smiiiiiiiile. Midsommar hemma hos Jessi och Mange (kvällen slutade med "Rockband" hos oss).

Nu ska jag gå och natta kudden. Christian, jag tycker att det är dumt att åka bort på kompishelg när du vet att jag gillar att sova brevid dig!

Godnatt

Herregud har jag börjat blogga!?!

Kategori: Allmänt

Jaha, då gjorde jag det äntligen. Sisådär en 5 år efter alla andra i och för sig. Men nu har jag skapat mig denna blogg. Vi får se hur länge den varar. Jag ger inga löften.

Vem är jag då? Jag heter Johanna och jag är 28 år. Jag bor tillsammans med min sambo Christian, som för övrigt är världens bästa kille, och våra 2 fina barn i ett radhus på Ekerö.

Mina vardagar spenderar jag på ett mycket stort IT-företag, som marknadskoordinator.

Det är rätt roligt att skriva ett första inlägg i en blogg. Nu har ju jag varit tokladdad och skapat mig en blogg mitt i all inspiration. Men så ska man skriva ett så där tråkigt första presentationsinlägg där man liksom ska presentera sig själv och då sinar liksom all inspiration. Dessutom så är jag tämligen säker på att detta inlägg inte kommer läsas av så många och de som väljer att gå in på min blogg lär ju redan känna mig. Jag tror dessutom att jag kan räkna er på ena handen Christian, mamma och syrran.

Ni får helt enkelt hålla tillgodo med detta som ett första inlägg. Jag ser redan fram emot mitt andra (det finns dessutom en stor risk att jag skriver det på en gång, fjantigt nog).