Vardagar och fredagsmys

MYSIGA SOMMAR!

Kategori: Allmänt

Jag älskar verkligen den här årstiden och det är nog därför jag är så otålig och vill ha semester NU. Men jag har denna vecka och nästa kvar så det är bara att bita ihop och göra det bästa av dagarna fram tills dess.

 

Midsommar var så mysigt! Vi var hemma hos oss tillsammans med våra vänner. Det blev en lång och härlig dag som tack vare det underbaara vädret tillät att vi satt ute ända in på småtimmarna. Dagen efter inledde Leo med att vakna klockan 6 och eftersom han sov i vårt rum så kunde jag bara inte somna om igen. Efter att alla vaknat till åtminstone lite åt vi en god brunch. Det var mest åtgång på Nutellan och Leo menar nu på att vi måste köpa en ny burk eftersom vi bara hann ha den nya en helg. Alla sov över så det var huset fullt både fredag och lördag. Men det var bara mysigt, jag älskar att ha huset fullt av vänner!


Den här kvällen har jag spenderat med barnen. Loppan somnade i soffan, som vanligt. Leo och jag låg i hans säng och småpratade länge medan jag kliade honom på ryggen. Jag vill också bli kliad på ryggen! Kanske är det just det som jag ska begära i utbyte av Christian för att han får den stora äran att vara inne i stan och kolla fotboll med sina polare i kväll...


Appropå Christian. Igår träffades vi två upp i Kista efter jobbet och strosade runt på egen hand och kollade i affärer. Det gjorde min måndag till en bra start på veckan. Insåg även att vi måste göra så oftare. Gick hem några klädesplagg rikare.


Nu ska jag bänka mig framför TV'n och So You Think You Can Dance! Här kommer några favoritbilder från midsommarafton.

TRÖTT

Kategori: Allmänt

Är trött och sliten efter en lång och härlig midsommarhelg. Jag verkligen längtar efter semester nu! 2 jobbveckor kvar. Det går fort, intalar jag mig.


Jag ska berätta mer om midsommar och lägga upp lite bilder senare. Vi hade det toppen!


Det enda syftet med detta inlägg var att beklaga mig över att behöva jobba. Roligare än så är det inte just nu.


Jag sitter och drömmer mig bort. Här ska jag sitta i sommar, med ett glas vin i handen, helt avslappnad.



Nu blir det lite mer jobba av. Sen möter jag upp min älskling i Kista för lite shopping. Sedan hem till nystädat hus. Rätt så nice ändå...

Vår granne Nellie, 2 år, har blivit storas...

Kategori: Allmänt

img_0174 (MMS)

Vår granne Nellie, 2 år, har blivit storasyster. Lovis har därför pysslat presenter till henne. Jag sitter brevid och jobbar, stolt som bara den!

Vi är och tar ett kvällsdopp!

Kategori: Allmänt

img_0156 (MMS)

Vi är och tar ett kvällsdopp!

SMS-inlägg

Kategori: Allmänt

img_0138 (MMS)

Kvällspromenad. Jag vet att de flesta s...

Kategori: Allmänt

img_0137 (MMS)

Kvällspromenad. Jag vet att de flesta som är i min ålder ägnar fredagkvällarna på stan med polarna och en drink. Själv har jag redan ätit middag och är ute på prommis med världens finaste dotter på världens finaste ö. Men jag älskar det!

SKEJTARKILLEN

Kategori: Allmänt

Vi tog en "skejt-lunch" idag. Leo ville öva lite på sin nya skateboard. Han har inte så mycket tålamod min son... Faktum är att han orkar typ öva lika lång tid som det tar för honom att ta på sig alla skydd. Han är den otåliga typen. Men han är söt när han står på brädan. För han vill ju verkligen, och han blir så frustrerad över att inte kunna...



Men han har i alla fall "fett coola" skydd. Han skulle bara veta hur mycket övning det krävs för att bli en riktigt bra skejtare... Jag håller nog tyst om det.


Nu ska jag gå och lägga mig. I morgon är det äntligen fredag!


Godnatt!

SEGSTARTAD

Kategori: Allmänt

Hej!

Idag är jag så seg. Det känns som att jag inte har sovit på en vecka. Fast det har jag, jag har sovit bra. 


Jag sitter hemma och jobbar eftersom det är kungabröllop och de har bestämt sig för att ha en nätt liten supé för 350 pers på Drottningholms Slott idag. Ingen biltrafik där med andra ord. Om man inte vill åka via Slagsta. Men Akalla - Ekerö via Slagsta känns lite väl häftigt för min smak. Jag passar på att ha Leo hemma när jag själv ändå är det. Loppan är på dagis. Hon ska åka hem med sin kompis Oskar idag så det var inga problem att få henne till dagis inte.


Det är mysigt att få lite tid på tu man hand med Leo. Även om jag jobbar så känns det mysigt att ha honom i närheten och kunna prata lite och krama lite emellanåt. Nu sitter han på en filt brevid mig på terassen och leker med lego. Han har byggt upp värsta lego-staden. Härlig fantasi.


Vilken lyx det är att få jobba med fågelkvitter i bakgrunden. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb? ;-)


Saftkannan står brevid och snart ska jag gå och fixa en till kaffe. I morse åt vi frukost här ute och blickade över sjön och filosoferade om hur många fiskar det finns i den. Leo tror flera hundra och jag är beredd att hålla med.


Igår var min syrra hos mamma och käkade och då passade jag på att låna in Vilma till mig. Hon var så söt. Lovis, som dagen till ära var sminkade till katt, fick Vilma att le. Jag med. Christian blev totalt ignorerad först. Sedan upptäckte Vilma honom, log och la världens brakare för att sedan ignorera honom igen. Haha, tänk att ha den effekten på en bebis.


Nu ska jag återgå till jobbet.

Leo är så stolt för att han börjar få "upp...

Kategori: Allmänt

img_0130 (MMS)

Leo är så stolt för att han börjar få "uppåt på armarna"

Nu är det sommar och jag vill klippa mig. ...

Kategori: Allmänt

img_0129 (MMS)

Nu är det sommar och jag vill klippa mig. Kanske skulle man vara riktigt djärv och kopiera Amanda Widells fina page?

Idag har mina barn varit på SPA. Lovis sat...

Kategori: Allmänt

img_0128 (MMS)

Idag har mina barn varit på SPA. Lovis satt gladerligen och berättade hur hon pruttade i badkaret och Leo höll på att dö av skratt under fotmassagen. Trots pruttar och skratt så tyckte de att det var mysigt, jag med för den delen!

SOM EN PRINSESSA

Kategori: Allmänt



Idag har jag haft konferens med världens i särklass bästa chef. Jag är så glad och tacksam att jag har en så bra chef (nej, jag tror inte att hon läser bloggen eller ens vet om att den finns så det är inget försök att smöra in sig)! Hon tyckte att jag hade gjort ett så bra jobb så hon gav mig en SPA paus med en riktig lyxbehandling. Jag är len som en barnrumpa och avslappnad i hela kroppen. Riktigt härligt är det.
Det är så skönt att veta att man har det stödet från sina chefer och att de uppskattar det arbete som jag lägger ned. Det har varit riktigt mycket den senaste tiden...


Idag är även en stor dag för Marinette som äntligen fått säga upp sig från sitt jobb och sin skitchef! Jag känner hennes lättnad ända till Ekerö. Grymt nytt jobb har hon fått dessutom! Såååå kul och hon förtjänar det såååå mycket. Jag är en stolt kamrat!

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla CSI. Får se om Christian kan slita sig från VM...eeehh fförmodligen inte...

Kram på er

HELG IGEN!

Kategori: Allmänt

En vecka till är avklarad och detta har varit en rolig men intensiv sådan.

I söndags var vi på kalas hos lilla Maja som fyllde 2 och det slutade med att hela granngänget satt tillsammans och umgicks. Riktigt mysigt. På kvällen mådde jag däremot dåligt. Jag har så svårt att hantera min stress just nu. Det slutade med en sömnlös natt.

 

I måndags satt jag i möte hela förmiddagen sedan åkte jag hem och, inte så otippat, sov. Det var den dagen det.

Tisdag kväll spenderade vi på Marinan med Conny och Katta. Riktigt mysigt.  Lite guldkant på vardagen sådär.



I onsdags var det skolavslutning. Så härligt nostalgiskt. Sista dagen för Leo i första klass liksom. Åren går och barnen blir större och större. Det känns helt sjukt. Nu är det inte lång tid kvar tills vi står där och kollar på 2 sjungande barn. Jag fick prata lite med min gamla lärare Ing-Mari också. Det känns verkligen häftigt att Leo går på min gamla skola.
Efter avslutningen så åkte vi till Ängby och spelade minigolf med mamma och syrran. Efter det tog vi med barnen till BR, de hade tömt sina spargrisar och skulle få handla varsin grej. Kvällen rundade vi av med grillning hos några grannar med barn i samma klass. Mycket trevligt.

Det är så man ska fira skolavslutning tycker jag.


Torsdag träffade jag Femman och fredag satt jag hemma och jobbade.
Igår träffade vi alla gamla gympatjejer. Så mysigt att träffa alla igen! Tycker så mycket om de där tjejerna!!!


Imorgon ska jag och världens bästa chef Charlotte ha konferens hela dagen. Det blir SPA-paus!!! Jag ser verkligen fram emot att få en så fin start på veckan.


Nu blir det däremot träning!



Titta vem som kom Hem till mig precis!!!

Kategori: Allmänt

img_0126 (MMS)

Titta vem som kom Hem till mig precis!!!

BLOGGEN LEVER!!!

Kategori: Allmänt


Ja, det var länge sedan jag gjorde ett ordentligt inlägg. Jag har haft en av de mest hektiska perioderna i mitt liv och nu är jag så glad att det är över. Men som vanligt när man har haft en intensiv period så kommer chocken efteråt. Jag har inte fungerat denna vecka. Men sakta men säkert är jag på väg tillbaka till dugligheten. Längtar efter semester och ro nu!


Nu kommer jag inte hålla på och sammanfatta allt som hänt under den här tiden som jag inte har bloggat. Detta av följande anledningar:

1. Ni som läser denna blogg kan jag räkna på mina två händer så jag vet att ni redan vet vad jag har varit med om.
2. Jag orkar dessutom inte
3. Jag har bestämt mig för att se framåt.


En av de roligaste sakerna som jag däremot har gjort var att följa med Leo och hans klass till Skansen. Jäklar vad skojigt vi hade det. Det är ett gäng coola ungar och fröknarna är verkligen bäst!

Det är roligt när man vallar ett gäng med "lantis-ungar" på tunnelbanan. Hälften av dem tycker typ att det är värsta grejen att åka tunnelbana. Man blir helt fascinerad! Jag önskar att jag tyckte att det var så spännande också men jag har liksom passerat det där stadiet sedan en sisådär 20 år.

Det är helt underbart att sommaren är här. Det första tecknet på att det är det är att Christian fyller år den 2 juni. Igår firade vi som bara den (vilket som tur var inföll samma dag som en massa tjejer från ön skulle springa vårruset = en anledning att tacka nej), det var en riktigt mysig dag. Vi rundade dessutom av den med sommarens första dopp. Alltså för barnen. Det kommer dröja innan jag tar mitt första dopp. Jag står ju på stranden och spanar efter läskiga vatten-ormar, som vanligt. Fast jag måste ändå säga att jag har blivit lite mer chill i orm-frågan. Men gräset går jag inte i, det får bli nästa sommar.

 

I morgon är det fredag. Wihoo!!! På lördag ska vi fira Christian så nu ska jag skriva en liten inköpslista. Här ska bakas!

 

Kram på er!

Nu sitter mitt fina MorsDag-armband runt h...

Kategori: Allmänt

img_0115 (MMS)

Nu sitter mitt fina MorsDag-armband runt handleden. I like!!!