Vardagar och fredagsmys

TRAGIK OCH INSPIRATION

Kategori: Allmänt

Lunchpaus på jobbet. Egentligen har jag inte tid att skriva men jag skiter i det. Jag har jobbat så hårt den senaste tiden. Det har varit fullt ös. Jag hinner knappt med mitt eget privatliv och det är inte bra.


Lunchens diskussionsämnen:

1. Vilka planer alla hade i helgen

2. Hur kul Folkrace skulle vara att prova. Men vilken upplevelsepresent skulle egentligen vara roligast att få? Köra lyxbil, folkrace eller kanske åka till månen.

3. Huruvida fika får kallas fika om det inte är tilltugg till kaffet.


Mitt i allt detta tänker jag på lilla cancersjuka Moa, vars blogg jag har följt den senaste månaden, som somnade in igår. Lika gammal som Leo då hennes liv tog slut på ett helt fruktansvärt sätt. Himlen har fått en ny underbar liten ängel men fy vad det känns orättvist. Jag känner flera personer som har små änglabarn och det där följer liksom med en hela livet, så klart. Min kollega får snart tvillingar som blir småsyskon till hans änglabarn och min kära chef Charlotte har själv ett änglabarn och jag är väldigt glad att hon delar med sig av sina erfarenheter. Det får mig verkligen att uppskatta mitt eget liv ännu mer och jag ska inte ta någonting för givet.

Och här sitter vi och diskuterar fika liksom...


Hemskt är det. Jag känner mig verkligen tacksam för mig och min fina familj. 


Den senaste veckan har jag fått ta del av flera intressanta och duktiga föreläsare. Det är verkligen inspirerande att lyssna på dessa människor.


I fredags bjöd jobbet på en föreläsning med Pär Johansson som startade Glada Hudik teatern. Vilken kille! Det var verkligen härligt att få höra hans historia om hur de utvecklingsstörda har utvecklats genom att få spela teater. Han berättade om en kvinna som gick från att sitta instängd på toaletten varje repetition till att stå på scen i mellanakten i Melodifestivalen och sjunga solo! Fascinerande!


I måndags tog fina Charlotte med mig på en föreläsningskväll med nätverket 4good på Rival vid Mariatorget. Även det var inspirerande. Alla föreläsare var riktigt bra, mina favoriter var Mia Törnblom (vilket jag verkligen inte trodde att jag skulle tycka innan) och Elaine Bergqvist. Båda var riktigt bra!
Inte nog med det, det känns verkligen skönt att veta att man har en människa i sin närhet som verkligen bryr sig om en och det betyder massor, verkligen!


Jag ska berätta mer om helgen då vi var och hälsade på Linnea, Daniel och deras sötnos Ellen i Enköping. Jag är inte alls avundsjuk på deras sjötomt...


Kram på er alla!!!

Skickade precis iväg en liten häxa till da...

Kategori: Allmänt

img_0819 (MMS)

Skickade precis iväg en liten häxa till dagis!

Bara jag och månen är vakna... Då och då f...

Kategori: Allmänt

img_0814 (MMS)

Bara jag och månen är vakna... Då och då får jag sömnproblem. Oftast är det i samband med att jag har haft en lugn dag och slappnar av på riktigt. Idag är en sådan dag. Vi har haft en mysig dag hemma hos Linnea och Daniel. Nu sitter jag utanför friggeboden där familjen snusar sött och bara andas in den friska lantluften och lyssnar på tystnaden liksom. Det är faktiskt rätt så härligt...

DELAD GLÄDJE ÄR DEN BÄSTA!

Kategori: Allmänt



Kristin
dök upp på Messenger igår. Inget ovanligt med det, men nu hade hon äntligen fått besked om att hon fått det där jobbet som hån så gärna ville ha. Så kul! Det är så härligt när man verkligen känner någons lycka på det sättet, rakt igenom en datorskärm. Det gjorde mig till en glad och stolt vän.


Idag var det Drop In frukost på dagis. Fröknarna hade fixat det så fint med mackor som de värmt i ugnen och en massa härliga pålägg och så kaffe, förståss. Vilka tjejer! Känns verkligen bra att det är just de som tar hand om mitt barn på dagarna.
Trots det blev Lovis helt knäckt när jag skulle åka, bröt ihop totalt. Även om man vet att det går över direkt så känns det lite deppigt att se henne så ledsen. Hon var hur glad som helst innan, tack vare frukosten och att hon skulle med sin kompis Cornelia hem efter dagis. Vinkade i fönstret och gjorde en konstig min till henne och då ryckte det lite i mungipan i alla fall.


Igår satt jag hemma och jobbade. Det var verkligen skönt att få en lugn dag då jag kunde bocka av lite grejer från min att-göra-lista. Pappa satt inne hos mig ett tag han med eftersom de hade städning. Vi tog en kaffepaus tillsammans och det var skönt att få prata lite. Han har det jobbigt just nu min pappa. Älskade pappsen!


På kvällen var jag grymt hurtig. En kort joggingtur, kortare än vad det var tänkt eftersom jag höll på att frysa ihjäl, och så lite hemmastyrka på det! Då kunde jag, med gott samvete, äta chips framför Grey's Anatomy sedan.


Lovis började skriva på sin änskelista igår och det första och enda hon skrev var en hjälm (!?!). Ska bli mycket spännande att se fortsättningen. Hade inte en aning om att hon ville ha en hjälm...

 
Nu ska jag återgå till arbetet.

TELEFONRÄKNINGAR OCH UPPMÄRKSAMHET

Kategori: Allmänt


Jaha det är nu de börjar kosta...


Idag har det varit en helt vanlig arbetsdag. Inte så mycket att berätta om den egentligen. Efter denna tillintetsägande dag åkte jag hem till min underbara familj.

Har precis kollat klart på Äntligen Hemma där de bygger ett Trivselhus och attans vad jag är sugen på att bygga hus nu. Men det känns som det aldrig dyker upp några tomter. Jag grämer mig lite över att vi förlorade den förra budgivningen. Skulle inte förvåna mig om de som fick tomten dyker upp som kunder till Christian bara därför. Men jag ska inte vara bitter över det.


Världens duktigaste son, som sköter sig så bra att man blir stolt i hela hjärtat och själen, berättade detta för mig igår:
"Mamma, Catrin frågade om jag hade en inbyggd miniräknare i huvudet"
"Jaha, vad sa du då?"
"Nej. Då frågade hon om jag hade ätit något som gjorde mig smart"
"Haha, vad sa du då?"
"Nej. Då sa hon att jag måste ha övat. Då sa jag också nej"
Han är en naturbegåvning helt enkelt!


Har sitter han försjunken i läxor, vilket är en ganska vanlig syn nuförtiden (men fortfarande tillräckligt ovanlig för att mammsen ska ta fram kameran liksom...)


Och så har vi världens bästa lilla Loppa som har så mycket positiv energi och spring i benen. Vår egen lilla duracellkanin. När brorsan gör läxor då ser Loppan till att det är liv i luckan här hemma. Inte kan väl hon gå miste om all uppmärksamhet heller...




Nu ska jag slå mig ned i soffan. Förmodligen kommer jag att gå via skafferiet då jag är lite småsugen på något gott. Om vi ändå hade haft chips hemma....

DÅLIGT SAMVETE MAMMAN

Kategori: Allmänt



Idag är jag mamman med det dåliga samvetet. Jag har verkligen massor på jobbet, idag har stressen liksom sugit musten ur mig och jag var tvungen att fortsätta jobba hemma efter att ha hämtat barnen. Så himla typiskt. Jag hoppas verkligen att jag får en lugnare period snart. Är så trött på att ha känslan av att ha missat något trots att man har hållit ett högt tempo hela dagen.


Egentligen led barnen inte så mycket av att jag jobbade när jag kom hem. De lekte med sina kompisar. Jag tror att det var mest jag själv som led av det. Behöver verkligen bli bättre på att slappna av i vardagen.


Igår kväll var jag och dansade. Där kände jag också av min stress-sargade själ. Kroppen löd liksom inte hjärnan och jag gjorde bara fel hela tiden. Kände mig lite knäckt faktiskt. Jag är ju känd för att ha ganska höga krav på mig själv... Men roligt var det. Är glad att få komma iväg och dansa en gång i veckan. Känns hur bra som helst. I morgon blir det hemmaträning. Så, nu har jag skrivit det i bloggen så då måste det ju bli av, eller hur!


När jag kom hem efter träningen låg det gulliga lappar som Loppan skrivit alldeles själv. Hon hade liksom gjort en lista över det som hon älskade. Julafton fick vara på en helt egen lapp. Själv kom jag efter Barbie. Det är inte illa pinkat!


Nu ska jag sätta mig i soffan brevid Christian, kanske rent av luta mig mot honom och stjäla en och annan puss.

DANSANDE BARN OCH BROMMA BLOCKS

Kategori: Allmänt



Har precis varit iväg på dansen med Leo. Han verkligen älskar den där dansen! Man märker att han även känner sig rätt cool och märkvärdig för när han kommer ut ur danssalen liksom glider han fram och kör lite funky stil med huvudet. Han är verkligen stor nu min lilla kille.... Usch, jag har nästan lite ångest.


En annan som börjar bli stor nu är Loppan. Hon står här i vardagsrummet och mimar till Amy Diamond.


Snart ska vi ge oss av till Bromma Blocks. Christian ska göra en avstickare och jobba lite så jag och barnen passar på att hänga där så länge. Vi ska leta överdragsbyxor och vinterkängor till barnen. Det blir dyrt. Som grädde på moset så har vår soffa dessutom pajat ur helt nu, det är till och med ett hål i den! Kombinera detta med att vi även är i desperat behov av en ny säng så förstår ni hur mycket utgifter det handlar om just nu. Orkar inte riktigt tänka på det även om det är oundvikligt.


Nu ska vi åka!

HÄRLIGA HÖSTDAG

Kategori: Allmänt



Vi har haft en så härlig höstdag! För en gångs skull så har vi haft en dag helt utan planer och det ska ni veta var länge sedan. Kändes skönt befriande och på samma gång lite konstigt.


Vi tog en lugn och mysig frukost. Lovis sattt och hade mysigt med pappsen och jag kom fram till att dagens främsta mission skulle bli att välkomna familjens nya medlem, Nikon D5000. Det blev en liten "fotosession" i skogen alltså. Men med uppvärmning hemma. Man kan ju inte låta bli ibland.



Men vad är det egentligen som Loppan skrattar åt? Jo detta...



Förlåt mig, älskade Christian, jag kunde helt enkelt inte låta bli....


Vi packade kaffe och saft, köpte färska bullar och gav oss ut i bokskogen och slottsparken vid Ekebyhovs slott. Barnen sprang runt och hade det supermysigt och vi med för den delen. Det var verkligen perfekt väder med solen som trängde sig in mellan trädtopparna. Där marken hade varit i skugga hela dagen låg frosten kvar så kyligt var det.





Efter att ha varit i skogen och i Ekerö Centrum och handlat så bar det av hemåt. Hemmahäng är många gånger min och Christians största fiende. Vi är verkligen inte bra på att bara vara hemma och göra ingenting. Det liksom kryper i oss båda. Men idag gick det hur bra som helst. Vi tog det lilla lugna, pulade lite, sen kom Conny förbi och fikade med oss. 


Jag blev kontaktad av Hjärdis på Kaboo i veckan. Sedan hon flyttade sin butik till Bromma så slutade hon sälja mina tavlor. Men nu hade hon tydligen fått förfrågningar på dem (!!!!) och undrade om hon fick börja sälja dem igen. Roligt! Det gjorde mig faktiskt inspirerad och idag har jag målat en till tavla. 



Leo tycker att jag ska ge den här till hans kompis Hugo. Alltid när Hugo är här när jag målar så brukar han hänga vid mig en stund och säga att han tycker om mina tavlor. En gång sa han till och med att han önskade att han själv hade en sådan tavla. Gullungen! Kanske ska göra som Leo säger...

Nytt i denna tavla är hjärtan, flaggor, lindansare och faktiskt en pussmun. Inget av de har varit med tidigare. 


Well, nu ska jag fortsätta på slapparspåret i soffan. Ungarna sover sött i sina sängar så nu är den bästa soffplatsen (=hörnan) ledig!


Ha en fortsatt mysig kväll allihop!

IBLAND BEHÖVER MAN BARA PERSPEKTIV

Kategori: Allmänt

Jag hade kunnat klaga på hur trött jag är idag, efter denna otroligt slitiga vecka. Men så satt jag och slösurfade lite när jag hade slutat jobba och hittade den här bloggen om lilla Moa som är nästan lika gammal som Leo och kämpar mot en väldigt elakartad cancer som förmodligen kommer att besegra över denna stackars lilla flicka och hennes familj. Jag ska vara tacksam att jag har en fantastisk familj, ett jobb jag trivs med och många fina vänner. Cancer är verkligen bland det värsta som finns!


Usch! Nog om det nu.


Jag har, som sagt, haft en slitig vecka på jobbet så nu är jag helt slut. Vi har inga planer i helgen och jag känner verkligen att jag förtjänar lite lugn och ro nu.


Till att börja med så ska jag laga lite mat. Jag har två fantastiska barn med kurrande magar här hemma i soffan.


Återkommer under helgen!

Fingret mår mycket bättre och allt det blå...

Kategori: Allmänt

img_0804 (MMS)

Fingret mår mycket bättre och allt det blåa har försvunnit. Det enda som kvarstår är lite svullnad och ett skavsår mellan fingrarna som uppkom i samband med svullnaden. Dans är farligt!

Syrran tittade förbi och medan hon är och ...

Kategori: Allmänt

img_0740 (MMS)

Syrran tittade förbi och medan hon är och hämtar pizza så gör vilma mig sällskap!

GYMPAUNGAR OCH HOSTA

Kategori: Barn

Sitter hemma och ska precis börja jobba. I bakgrunden ljuder Leos tv-spelsljud. Leo är nämnligen hemma idag igen. Han hostar något förfärligt min lilla kille. Men när jag påpekade att det var bra träning för magen och då kan man ju få sådana rutor då lyfte han på tröjan och kände efter.


Det är en perfekt dag för att sitta hemma och jobba! Ute är det regn och rusk. Var tvungen att lova Loppan att jag skulle hämta henne tidigt. Gärna mitt i kön till mellis, som hon själv utryckte det.


Igår var jag och Lovis på gympa. Emma var sjuk så det var liksom lite jag emot världen kändes det som. Vi har ju i och för sig en fantastisk hjälptränare som heter Lena. Det gick i alla fall hur bra som helst. De är så rackarns gulliga! Jag hade tagit med mig klistermärken i form av guldstjärnor och i slutet klistrade jag en på varje gymnasts bröstkorg för de hade ju varit så duktiga. Ja, ni hör ju själva hur pedagogisk jag är :-)


I bilen på väg hem hade jag med Loppans kompis Nellie också. Söttjejerna satt och diskuterade musik. När Oskar Linnros spelades så sa Lovis:
"Det här är verkligen min mammas favoritlåt"
Sen spelades "Billionair" precis efter det. Då sa Nellie:
"Och det här är MIN mammas favoritlåt!"


Sötare ungar får man leta efter!

JAG SVÄLTER IHJÄL!!!!

Kategori: Allmänt

Det är faktiskt sant.... Väntar på en av mina kollegor som sitter i möte men nu är jag så hungrig att jag funderar på att totalt kapitulera för hungern och överge mina kollegor. Springa till BK (Burger King alltså) och smälla i mig en hel meny istället för en sofistikerad lunch i Sollentuna....
Jag som skippade frukosten idag dessutom. Ni hör ju vad fruktansvärt synd om mig det är.... I-landsproblem de luxe.


Lägger upp en pussbild istället. Inte för att det stillar hungern men den gör mig glad....

HÄNGIGA IGEN...

Kategori: Allmänt



Äntligen har jag snygga naglar igen! Lisa är helt enkelt bäst!


Lovis ville däremot inte ta hål i öronen. Hon var jättekaxig tills vi gick in i trapphuset.
"Nej mamma, jag väntar tills jag är 6 år"


Så nu tänkte jag att vi kör lite betting här på bloggen! När tror ni att Loppan får sina hål i öronen? Jag ska fixa ett pris till den som vinner haha.


Vi passade på att ta en fika i Bromma Blocks på eftermiddagen. Sen blev det lite jobb på kvällen innan det var dags för Grey's i soffan (hurra!).


Vi är sega idag hela familjen. Leo hostar i ett, Lovis snorar, Christian är täppt och jag har lite ont i halsen. Barnen är med andra ord hemma och kurerar sig och kommer nog att vara det även i morgon.



Lovis har förresten haft med sitt troll till dagis och dekorerat det lite. Så här såg det ut när det kom hem igen härom dagen. Mycket fint!



Nu ska jag sätta fart på jobbet.

Kram på er!

Är det hål i örat?!?...... .....nej, de...

Kategori: Allmänt

img_0655 (MMS)

Är det hål i örat?!?...... .....nej, det blev inget idag heller.

Medan mamma jobbar myser Loppan i fåtöljen...

Kategori: Allmänt

img_0652 (MMS)

Medan mamma jobbar myser Loppan i fåtöljen med Tom & Jerry

GOD MORGON

Kategori: Allmänt



Jag har redan suttit vid datorn i nästan 2 timmar. Mycket produktivt.


Idag har jag Loppan hemma. Hon ska ta hål i öronen i eftermiddag. Mycket spännande! Senaste försöket slutade med att vi gick ifrån frisören med steriliserade små örsnibbar utan hål.
Själv ska jag fixa mina naglar hos världens bästa nagelteknolog Lisa på Excellent Skin i Bromma. Det ser jag verkligen fram emot.


Idag har jag ont i halsen. Det är typ tredje gången på två månader. Jag blir galen! Hela familjen håller på att bli sjuka igen... Bara jag är frisk på lördag för då ska vi på bröllop!


Här är efterrätten som barnen gjorde igår. De var så stolta över sig själva mina älsklingar!



Ha en härlig förmiddag allihop!

I'M BACK!!!

Kategori: Allmänt

En helvetesvecka, jobbmässigft alltså, är lämnad bakom mig. Den rundades liksom av med ett jätte evenemang under gårdagen då Microsofts globala VD Steve Ballmer besökte Sverige och talade för kunder, återförsäljare, KTH-studenter och sen för oss som arbetar på Microsoft Sverige. Det har som vanligt varit roligt på samma gång som det är slitigt. Ibland känner jag dock att jag skulle vilja ligga steget före istället för att alltid ha så mycket att jag inte riktigt hinner med... Men det är jag ju inte ensam om direkt.


Förra veckan var det mys med Marinette på Fotografiska. Det var typ första gången på länge som hon och jag fick rå om varandra helt själva utan en endaste unge i närheten. Det var toppen! Synd bara att Fotografiska inte fått alkoholrättgheter ännu, för pricken över i hade ju varit ett glas vin...


I fredags var jag och Christian helt lediga tillsammans. Vi gick runt och shoppade i nya Bromma Blocks och bara tog dagen som den kom innan det var dags att hämta barnen. Allt hårt arbete som krävdes för att kunna vara ledig var det värt. Ibland glömmer man ju bort hur mysigt man kan ha det tillsammans utan att göra något överdrivet stort av det hela. Jag älskar ju att bara hänga med Christian! 


Lördagen spenderades lite här och var, avslutningsvis med en mysig middag hemma hos våra fina vänner Steve och Madeleine tillsammans med andra fina vänner Frederic och Carro. Ja sen så var det ju hela barnaskaran också förståss...



Idag har vi däremot firat min mammas födelsedag. Jag bestämde mig för att laga lite mat åt henne så hon skulle slippa det på sin egen födelsedag. Barnen hjälpte mig att fixa mys här hemma, vi tände ljus och städade och Leo skrev ett meddelande till mormor på griffeltavlan i hallen. Barnen fixade fuskcheesecake till efterrätt (ja, okej, jag hjälpe liiite).


Nu bara slappar vi. Så skönt, jag känner att jag börjar få ont i halsen igen. Leo är inne på sin 3e runda med halsont och Christian är inte så pigg han heller. Nu ska jag krypa ner i sängen. Det är stor risk att jag somnar innan huvudet träffar kudden faktiskt. I morgon jobbar jag hemifrån och på eftermiddagen blir det en liten paus för att fixa fina naglar och hål i öronen på Loppan.


Godnatt!!!