Vardagar och fredagsmys

Lovis tankar. Undrar om hon kan tänka sig ...

Kategori: Allmänt

img_0568 (MMS)

Lovis tankar. Undrar om hon kan tänka sig att betala också?

Det var nästan tomt i garaget på jobbet. N...

Kategori: Allmänt

img_0551 (MMS)

Det var nästan tomt i garaget på jobbet. Nu förstår jag var alla hade tagit vägen...

Nu är det slut på veckan det är dags för f...

Kategori: Allmänt

img_0537 (MMS)

Nu är det slut på veckan det är dags för fredagsmyyyys! Så sjunger vi här vid frukostbordet.

DE DÄR SMÅ ASSÅ...

Kategori: Allmänt

Hur galet är det att sätta 20 stycken 5-åringar i en gympasal egentligen?
Det ska jag berätta för er. Det är helt tokgalet!!! Jag är slut, utbränd, har fått tinnitus och gud vet allt vad det heter. Men jag ska lite motvilligt erkänna att jag tyckte att det var lite roligt idag. De är ju så rackarns söta och så fulla med livsglädje. 


Appropå livsglädje så kan jag säga att Lovis typ har en överdos av det just nu. Hon blir överlycklig när man hämtar henne på dagis och är oftast glad och sprudlande. det är sjukt härligt, värsta boosten för en själv.


I morgon är det fredag! Shit vad veckorna går undan!!!


Undrar om vi kanske skulle hänga med våra grannar i morgon förresten, Jenny-Marie och Markus alltså. Kom på det nu, att vi kanske hade någon liten plan där.... Vore ju riktigt trevligt!
Appropå dem så tycker jag att det är sjukt vad deras kaffebryggare får jobba... Vilken tid på dygnet man än går förbi deras köksfönster så står kaffepannan på. Helt fantastiskt. Jag nästan önskar att min mage pallade så mycket kaffe. Oj vad många latte det skulle bli varje dag då...


Men nog om det. Nu ska jag göra det som Lovis gav mig order om, nämnligen duscha. 


Godnatt!!!

Christian kom precis hem med ny katalog! K...

Kategori: Allmänt

img_0536 (MMS)

Christian kom precis hem med ny katalog! Kul, nu ska jag hitta favorithus!!!

TRÖTT OCH SLITEN

Kategori: Allmänt

Jag sov dåligt i natt så nu är jag sjukt trött!!!


Det började med att jag hade svårt att somna, låg och slökollade på TV. Vi kan väl konstatera att onsdagar ine är en bra TV kväll. Berg flyttar in är förståss alltid roligt, jag verkligen älskar Carina Berg! Men efter det så var det öken...
När jag väl hade somnat så kom Leo intassande och la sig brevid. Då var det återigen svårt att somna om. Sen for ungen runt i sängen heeeela natten och toppade det med att vakna 06.15, skitpigg. Så, jag är trött. Mycket trött.


Nu är jag hur som helst inne på jobbet. Vilken morsa man har, som går upp tidigt på sin lediga dag för att lämna sin dotters barn på dagis och skola! Mammsen, tack! Du räddade min dag.


Nu sitter jag på jobbet och var lite stolt över hur bra allt har flytit på de senaste dagarna, så kom jag på att Leo har skolgympa idag! Har han gympapåse med sig? Nej det har han inte.... Kan jag rädda situationen? Nej det kan jag inte... Så då är det väl dags att sätta igång och jobba. Sen är det dags att hämta kidsen. Sen gympaträning med småttingarna.


Ha en härlig dag

MYS PÅ VÄRLDSNIVÅ!

Kategori: Allmänt



Åh vad jag är glad! Jag har haft en supermysig eftermiddag med världens bästa barn. Balsam för själen och en och annan glädjetår i ögonvrån har det varit...


Jag hämtade supertidigt. Det var laddade barn som hämtades på dagis respektive skola. Lovis skuttade till bilen och Leo hade samling i klassrummet (och blev dessutom tilldelad dagens ros), gissa om han blev stolt när han fick smita tidigare.



Det första som hände på badhuset var att Leo simmade 5 simtag helt själv! Hans rekord har varit 3, nu slog han liksom till på en gång. Så coolt! Med glädjetårar i ögonen skyndade jag mig att fota och messa till pappsen. Nu har han nytt rekord på 10 simtag. Vilken överaskning!!!


Lovis slog volter i vattnet. Hon är galen, det där lilla blonda yrvädret!



Efter badet bjöds det på fika, "Duktigfika". Så skämde jag bort mina fina barn med presenter. Leo fick äntligen sin efterlängtade Michael Jackson hatt! Vi lyxade totalt!



Eftersom vi var klara i Vällingby lagom till den värsta trafiken hem beslutade vi oss för att åka till Max och äta middag för att fortsätta på den lyxiga banan i stället. Vi åkte till Max för att det ligger vid Bromma Flyg så det blir liksom lite underhållning i det hela också. Vi gick liksom inte in förrän vi sett 2 plan lyfta.



Nu ligger de och sover, mina små älsklingar. Jag är så tacksam för denna dag men nu saknar jag Christian. Jag vet ju att han hade gjort den fulländad. Men jag pratade med honom tidigare och berättade om vår dag och han var så glad för vår skull. Han är en fin människa på alla sätt min Christian. Älskar honom så!


Nu ska jag ta en dusch.


Godnatt!!!

Är på badhuset, det första som världens bä...

Kategori: Allmänt

img_0491 (MMS)

Är på badhuset, det första som världens bästa son gör är att simma 5 simtag helt själv!!!! Jag är sjukt stolt!!!!

NÄR ENS BARN SKA SPRINGA SMÅ ÄRENDEN

Kategori: Allmänt

En annan sak som jag glömde berätta...


Igår när jag skulle laga mat så insåg jag att jag inte hade någon lök. Då är det tur att mammsen och pappsen bor nära.


"Lovis, springer du bort till mormor och morfar och kollar om de har lök?"
"Okej! Lök?"
"Ja, lök"
Lovis sätter på sig ena skon.
"Lök mamma?"
"Ja, lök"
Andra skon är på och som jag alltid gör innan hon springer iväg så frågar jag:
"Lovis vad var det du skulle fråga efter?"
"Nöt!"


Slutet gott allting gott, hon kom till slut tillbaka med lök. Men i alla fall...

VINTERJACKA

Kategori: Allmänt



Läste precis Cecilia Blankens blogg och insåg att jag behöver ju också en ny vinterjacka!!! Min är så sliten att jag nästan skäms. Men till skillnad från alla andra så tycker jag att det är hemskt tråkigt att köpa vinterjacka.


Jag vill ha en svart enkel som håller i flera år. Kanske ska jag kolla närmare på den som Blankens tipsade om. Snygg är den. Men jag undrar om inte jag vill ha en luva att gömma mig i...




Usch nu fick jag vinterjackeångest... Det är tråkigt att köpa och dyrt också. Tack för den liksom...

GOD MORGON!

Kategori: Barn

Nu har Christian stuckit iväg på konferens med Trivselhus. Det är lite spännande eftersom de släpper en ny katalog. Jag hoppas att han kan få med sig den hem så jag kan spana in nya favoriter till vårt framtida husbygge. Om det bara dyker upp en tomt snart. Jag börjar känna mig otålig.


Igår hade jag en riktig jobba-hårt-dag. Jag hade med mig Lovis till jobbet eftersom dagis var stängt. Den lilla blonda divan skötte sig utomordentligt och hennes mamma var mäkta stolt. I bilen på väg hem somnade hon. Väl hemma fortsatte jag jobba och slutade inte förrän kvart över nio. Okej, en paus tog jag, för att laga korvstroganoff... Men en sådan arbetsdag sätter sina små spår i kroppen. Det var riktigt tungt att stiga upp i morse.


Jag har kännt mig väldigt stressad över att vara själv med barnen på samma gåg som jag har mycket att göra på jobbet. Men idag känns det bättre. Det är bara att ta det med ro. Idag sitter jag hemma och jobbar och ska hämta barnen tidigt och sedan åka till simhallen. Tänkte försöka få med mig syrran också. Harmoni gott folk, harmoni...


Är det förresten bara jag som måste påminna mina barn om att faktiskt äta när de sitter vid matbordet?

Flitens lampa lyser här hemma!

Kategori: Allmänt

img_0476 (MMS)

Flitens lampa lyser här hemma!

CASH IS KING, LEO MED!

Kategori: Allmänt

Detta har varit en minst sagt intensiv dag. Jag är helt slut. Har inte heller något roligt att berätta så det blir ytterligare ett meningslöst och innehållsfattigt inlägg.


Det enda roliga är att jag nu har sålt de saker som jag lagt ut på tradera! Leo sålde lite Star Wars lego.

Det roliga med det är att jag trodde verkligen inte att vi skulle få det sålt för mer än 150 kr. Leo däremot var tvärsäker och ville sätta ett startbud på 200 kr. Det blev så klart ett startbud på 150 kr. Men gissa vem som är stoltast nu då, och hela 343 kr rikare. Skrattar bäst som skrattar sist.

Nu är han riktigt duktig min son och har tjänat ihop och sparat massor med pengar. Dessutom så säljer han jultidningar och nu är det bara försäljning på 1000 kr till så har han tjänat ihop till en egen TV. Gissa om hans mamma är stolt! Även om han inte säljer för mer så kommer jag att köpa för 1 000 kr. Det är det värt. Han har fått en helt annan syn på pengar. I like!


Söndagen gick åt till att rösta och byta lister. Det blev superfint, med listerna alltså. Valresultatet orkar jag inte ens kommentera. Sverige Demokraterna i regeringen... Lite skrämmande är det.


Nu ska jag kolla klart på CSI sen är det läggdags!!!

Nu har vi äntligen vita lister!!!!

Kategori: Allmänt

img_0471 (MMS)

Nu har vi äntligen vita lister!!!!

ENSAM

Kategori: Allmänt

Det har varit en intensiv dag och nu sitter jag här alldeles ensam.


Till att börja med så skjutsade jag och barnen Christian till Solna där han skulle inleda dagens svensexa. Därefter åkte vi till Solna centrum för en frukostfika och för att handla present till Philip.


Sen var det kalas, för Philip alltså. Det var verkligen länge sedan vi träffade Tobbe och Maria. De är riktigt härliga människor som det inte går att tycka illa om. Jag bara önskar att vi kunde hänga med dem lite oftare. Mysigt kalas var det också. Alldeles lagom nivå på det hela. Det råder kalashysteri i vår övriga omgivning, man ska bjuda så många som möjligt, ha de mest avancerade kalasen, de finaste presenterna i påsen osv. Jag blir glad när barnen får gå på ett helt vanligt kalas så som det ska vara och ha minst lika roligt, om inte roligare.


Direkt därifrån åkte vi hem till Marinette med familj och hade en riktigt mysig eftermiddag med kaffe och ännu mer chokladbollar som söta Morris hade bakat åt oss.


Nu är vi hemma, vi har ätit och barnen är hemma hos kompisar och leker. Usch, jag känner mig lite ensam och ynklig. Vill att Christian ska vara här och kramas med mig... Om en kvart kommer barnen hem igen, då ska det kramas och pussas ska ni veta! Lördagkvällar är det inget roligt att sitta ensam.
Sen ska jag åka och hämta Christian i stan.

Frukostfika i Solna Centrum. Sen bär det a...

Kategori: Allmänt

img_0463 (MMS)

Frukostfika i Solna Centrum. Sen bär det av till Tobbe och Maria i stan för att fira Philip. Men vi saknar Christian som återigen är på svensexa.

En hel legoarme har intagit vårt vardagsru...

Kategori: Allmänt

img_0451 (MMS)

En hel legoarme har intagit vårt vardagsrumsbord!

VAD HAR JAG GETT MIG IN I!?!

Kategori: Allmänt

Åååhh! Varför sa jag att jag kunde fortsätta som tränare. Jag är ju helt slut. 20 galna ungar och denna termin inga föräldrar. My GOD säger jag bara. Det är bara att påbörja nedräkningen till julavslutningen. Nej det var lite väl hårt sagt. Men ju längre in i terminen man kommer desto lättare blir det. Lovis tyckte att det var superkul och det är det viktigaste.


Jag börjar oroa mig för hur Loppan ska bli när hon blir tonåring. Det är som att ha en minifjortis hemma redan nu. På väg till gympan lyssnade hon på sin Ipod (Lady Gaga och Veronika Maggio framförallt) så hon var typ okontaktbar och nu när jag skulle ta fram kläder till morgondaggen så skulle hon absolut vara med och bestämma eftersom det är dagisfotografering i morgon. Då har hon inte ens kommit in i 6-års trotsen, som ju kallas "Lilla tonåren", ännu. Ojojojojoj.


Nog om det! I morgon är det FREDAG!!! Jag tycker att veckorna går snabbt. Nästan lite för snabbt.


Nu ska jag slå mig ned i soffan och bara slappa! Lovis håller på att hosta upp sina lungor så det känns som att det kan bli en spännande natt...

Denna oerhört bekväma ställning somnade Lo...

Kategori: Allmänt

img_0446 (MMS)

Denna oerhört bekväma ställning somnade Lovis i igår kväll när vi satt framför tv'n.  Nu sitter jag i Sollentuna c och väntar på Charlotte. Vi ska ha möte.

SÖT

Kategori: Allmänt



Christian skickade en bild som han fått av Frederic. Snacka om länge sedan. Jag har ringat in honom och nu försöker jag se om Leo är lik honom. Lite svårt med den suddiga bilden men visst kan jag se lite likheter. Men jag fastnar hela tiden på Frederic, Oscar är ju sjukt lik honom!!!


Övriga reflektioner på denna bild:

- Vilket puffigt hår Christian hade! Då hade man ju aldrig kunnat ana att han en dag skulle raka skallen pga det höga hårfästet...

- Killen längst till vänster har ju sjukt coola skor. De skulle fungera idag, lätt!

- Det ser ut som att alla har samma hårfärg med viss nyansskillnad! Hade alla det?

- Det är för övrigt första gången jag ser Frederic med hår...

- Eric (killen i mitten) ser verkligen arg ut. Var detta före eller efter en match. Skulle han inge respekt eller var han bara sur pga matchresultatet?

- Han som inte har samma tröja som de andra, var han mobbad eller målis?


Nu ska jag jobba lite till. Detta var bara en liten parantes i min arbetsdag...

Vi säger godmorgon! Vilket jäkla skitväder!!!

Kategori: Allmänt

img_0443 (MMS)

Vi säger godmorgon! Vilket jäkla skitväder!!!

ILLA DÅ..

Kategori: Allmänt

...både syster och Christian tyckte att mitt grytunderlägg såg ut som geishakulor. Får nog tänka om där...


Jag och Lovis har precis haft lite SPA. Det betyder bada badkar med släkta lampor och tända ljus och hagas spamusik i bakgrunden. Supermysigt!!! Leo hoppade i efter en stund och då satt Christian brevid. Mysig familj man har alltså!
Lovis var väl i och för sig mindre mysig när hon fick för sig att hon skulle simma i badkaret, typ ovanpå mig. När jag väl fick henne att ta det lite lugnt så satt hon och pruttade så att det nästan blev ett bubbelbad av det hela.


I Leos klass har de tydligen skapat partier. Leo själv är med i Lego-partiet. Då ska man komma på 3 anledningar till varför man ska rösta på just det partiet och göra en valaffisch. Sen ska de rösta på något av partierna, Leo har redan avslöjat att han kommer att rösta på Godis-partiet för "de har en fin valaffisch och den är ju viktigast". Sen så får de ju inte röta på sitt eget parti...


Åh det hade liksom varit roligare att rösta på deras små partier istället för på riktigt...


Nu ska jag göra familjen sällskap framför TV'n.

God Kväll!

Loppan har målat en tavla till mormor!

Kategori: Allmänt

img_0439 (MMS)

Loppan har målat en tavla till mormor!

En typisk Johanna outfit och så dessa älsk...

Kategori: Allmänt

img_0437 (MMS)

En typisk Johanna outfit och så dessa älsklingar till skor som jag är så rackarns nöjd med. Nu pyser jag och hämtar lillpinglan på dagis.

BÄTTRE HUMÖR IDAG

Kategori: Allmänt

Jag mår mycket bättre idag. Men det är mycket tack vare de två superhjältar jag har i mitt liv, Christian och lillasyster Sofia. Var skulle jag vara utan dem alltså!?!


Nåväl. Idag tog jag mig in till jobbet, men vi hade allvarliga uppkopplingsproblem (som tydligen var globala men nu är lösta) så för att inte förlora allt för mycket arbetstid åkte jag hem och jobbade. Nu sitter jag här i min ensamhet. Huset är helt tyst. Bara knappandet på datorn hörs. Och  radion men jag ville ju låta lite poetisk... Ska bara jobba till 15 idag sen blir det mys med barnen, eller bara med Lovis för Leo ska hem med en kompis.


Lovis har förresten en ny dagisfröken (sedan några månader tillbaka) som heter Ida och hon är en barndomsvän till mig. Lovis ÄLSKAR Ida. Jag var dagbarn hos Idas mamma Ann och jag kommer ihåg att jag tyckte väldigt mycket om henne, hon ingav trygghet. Nu får jag liksom känslan av att Lovis känner samma sak hos Ida. Lite häftigt tycker jag.


Nu har jag lite lunchpaus så jag passade på att kolla in på inreda.com för att se om de fått lite nya härliga inredningsprylar. Men jag fastnade i vad mycket tokiga och roliga saker det finns. Vem kommer på allt sådant här!?


Fotbollstejp! - Varför har jag inte tänkt på det innan?


Snöbollstång - helt klart användbart hos en perfektionist.


"Nu vet jag! Vi staplar en massa fisk och skaldjur på varandra och sätter på en lampskärm!"

Jag skulle dock kunna vara en potensiell köpare av denna fula lampa. Den skulle sedan slås in i ett paket så skulle fina Marinette få den. Du förstår varför va, Marinette? Hihi 1000 gånger bättre än ett fiskfat!!!


Städtofflor i microfiber. Jag kan inte ens kommentera detta. Jag bara skrattar när jag ser dem och skulle skratta ännu mer om jag såg dem live på någons fötter.


Tänk vilken inverkan en liten Hollywoodfru kan ha på inredningssverige!


Slutligen några saker som jag seriöst skulle vilja ha på riktigt.

Ja, Lovis är för stor men när Vilma fyller 1 kanske moster ändå kan få köpa en gungmoppe!?


Jag älskar när praktiska grejer är så snygga att man vill ha de framme jämt!


Den här ska jag sätta på insidan av ytterdörren. Har alltid tyckt att Nödutgångsskyltarna är så snygga. Varför inte ha en egen liksom!?


Nu ska jag äta macka och återgå till jobbet.


Stor kram till alla er som förgyller min vardag!!! 

YNKLIG OCH SÅ

Kategori: Allmänt

Känner mig väldigt ynklig idag. Inte roligt alls. Jag kan lätt komma in i perioder då jag känner mig lite deppig över saker som jag egentligen inte kan rå för men som ändå får mig att känna mig lite....lite....ja, ynklig och ensam. Vad det beror på ska jag allt bespara er men det här är en sådan dag. Dessa dagar är jag tacksam att jag har Christian att luta mig mot. Min egen stöttepelare liksom. Christina Aguilera sjöng en låt som heter "Save me from myself" och jag tycker att den stämmer ganska bra in på mig och hur Christian liksom har räddat mig från att vara en grå liten deppig mus. Han har fått mig att vilja hitta mig själv och så har han gett mig den tid det har tagit (i mitt fall, med min självkänsla betyder det lååååång tid). Då och då faller jag tillbaka och blir den här lilla ynkliga och då är han den som lyfter upp mig igen och gör mig starkare och återigen redo att möta världen. Jag vill inte att det ska vara så men det är inget jag kan styra över. Den där känslan kommer att skölja över mig fler gånger i livet. Det vet jag...


Nu blev detta ett väldigt djupt och personligt inlägg men det är ju skönt att få det ur sig ibland.


Kvällen hittills har spenderats på Tradera. Dags att sälja av lite grejer. Framför allt så vill jag få råd med nya fina OddMolly kläder (och andra kläder också för den delen!).


Den här blir det oavsett:



Den skulle passa utmärkt under min OddMolly kfta (som inte är samma färg som denna men ni ser ju principen...)



Very nice!

Nu ska jag krypa upp i soffan och vänta på att världens bästa Christian kommer hem och agerar huvudkudde åt mig. När barnen sen har somnat då kommer även jag att ta sällskap av cola och chips, för det är en sådan dag idag. Jag behöver mycket kärlek och onyttiga saker i magen....

ONT DET GÖR ONT

Kategori: Allmänt

Jag har sinnessjuk träningsvärk idag. Det gör verkligen ont i varenda muskel i hela kroppen. Dansen igår var så rolig. Vi kör lite Bollywood tema och det är skitkul. Therese är en duktig koreograf! Men det känns verkligen i kroppen idag. Till och med i trampdynorna...


Annars är det rätt så lugn stämning här på jobbet. Skönt det.


Jag skulle egentligen ha haft möte med Charlotte men nu verkar det som att hennes mamma inte mår så bra (hon har cancer) så hon är fast på sjukhuset. Jag hatar den där fruktansvärda sjukdomen!
Pappa han väntar fortfarande på vissa provsvar för att kunna gå vidare med sin behandling. Det är inget vidare att man ska behöva vänta med det.


Men nog om det, man blir bara deppig. Igår hittade jag en fin klänning som jag bara måste köpa!


Hittade ingen bild på den men däremot på en kofta som jag också vill ha :). OddMolly it is!

Min räddning i den köiga vardagen!

Kategori: Allmänt

img_0421 (MMS)

Min räddning i den köiga vardagen!

Nu har vi varit duktiga och svettats!

Kategori: Allmänt

img_0420 (MMS)

Nu har vi varit duktiga och svettats!

TRÖTT PÅ ATT VARA ENSAM

Kategori: Allmänt

Nej nu längtar jag verkligen efter Christian. Jag är trött på att vara ensam. Har tvingat pappa att komma och fika med mig bara därför.


Hämtade Leo på kalaset och han och hans polare hade precis avslutat en omgång lasergame så de var helt blöta i håret av svett. Leo har så tjockt hår så det översta lagret av hans hår var helt torrt lustigt nog.


Ikväll ska jag dansa igen för första gången på flera veckor. Ska bli skoj!


Nu åker kaffebryggaren på!

Medan Leo är på kalas så passar jag och Lo...

Kategori: Allmänt

img_0405 (MMS)

Medan Leo är på kalas så passar jag och Lovis på med lite tjejfika. Jag glömde fira bloggens 1 årsdag igår. Jag som hade tänkt göra det storartat... Köpte en kladdkaka nu som kompensation...

SYSTERMYS OCH PIZZA

Kategori: Allmänt

Det var mysigt att träffa syster med familj. Barnen gillar att hänga där också. Viggo är en sjukt härlig unge. Vilma också för den delen. Nu har jag burit och gosat och fått min rutinmässiga bebisdos.

Lovis ska ju alltid ha så sjukt mycket grejer med sig. Idag var det en massa barbiedockor och så en bil till dessa. Sen blev hon sur för att hon var tvungen att bära...



Efteråt bar det av hem för pizza med pappa. Vilket alltså innebär att jag är sjukt mätt. 


Och så mina fynd-skor. Jag är verkligen sjukt nöjd!!!

Nu ska jag visst gå och kolla Horton med barnen. Lovis är sjukt övertrött och orsakar små gräl eller får utbrott hela tiden. Känns som att det är dags att inleda operation "Godnatt Lovis".
Sen ska jag åka och hämta Christian i Hässelby. Pappa är snäll och ska sitta här inne med barnen. Är jag inte världens bästa sambo så säg...


God afton!

Lovis älskar att mysa med kusin Vilma!!!

Kategori: Allmänt

img_0384 (MMS)

Lovis älskar att mysa med kusin Vilma!!!

HEEEEEELG

Kategori: Allmänt



Åh vad jag är glad att det är helg!


Kräftskivan igår var trevlig och jag måste säga att jag klarade den riktigt bra haha. Det var som sagt hos en av Christians kollegor och den tomten var en av de finaste jag sett, även om de har massor att fixa på den Den består typ av sten). Huset var ju såklart nybyggt och det är alltid roligt att se kollegorna gå husesyn och prata material och tillval på sitt fackspråk. Det är inte bara min sambo som är yrkesskadad...
Min favorit detalj var kaminen som satt mellan sovrummet och vardagsrummet. Skulle ha tagit bilder men det gjorde jag ju inte. Vi satt hur som helst under ett partytält (som var förankrat i såväl brygga som mark som på sjöbotten) på bryggan hela kvällen.


I morse åkte jag iväg och lämnade Christian i Bromma. Han är nu på svensexa. Det är det tråkiga med den här helgen, att jag knappt får vara med Christian. I morgon står han på visning. Trist.


Men det är ju faktiskt mysigt att ha barnen för sig själv ibland. Vi åkte till ToysRUs och köpte present till Leos kompis eftersom han ska på kalas i morgon. Jag köpte varsin liten grej till dem också. Ibland måste en mamma få skämma bort sina barn! Ja, jag skämde bort mig själv också och fyndade ett par skor på SkoPunktens barnavdelning. Till mig själv alltså. Sen tog vi en mysfika inne på Plantagen.


Nu sitter vi hemma, Lovis målar nagellack. Hon har typ 8 burkar som står framme på bordet, jag har inte riktigt vågat närma mig ännu... Leo kom precis hem och beklagade sig över att det inte var några kompisar hemma. 


Snart ska vi åka hem till syrran och senare i kväll blir det pizza med min kära pappa.


Hoppas att ni har det toppen!!! 

HELT SLUT

Kategori: Allmänt


Jag tar en liten jobbpaus. En micropaus, mer än så hinner jag inte. Idag är det nämligen fullt ös medvetslös här på jobbet. Event (som jag projektleder) och en himla massa möten på det.


Sen direkt från det till kräftskiva med Christians jobb. Jag vet inte om jag har berättat hur äcklad jag blir av kräftor. Jag har oerhört svårt för att sitta mitt ibland folk som suger på kräftor, det gör mig illamående och jag tappar helt aptiten. Det är okej när det är ett fåtal människor men nu, ojojoj, det kommer ju att vara hur många som helst som alla samtidigt ska sitta och suga på dessa röda små asätare. Uuuuuhh jag samlar mina krafter för att klara av att dessutom vara en trevlig människa. På samma gång tycker jag att det är en mysig svensk tradition med kräftskiva och jag gillar ju att träffa människor. Det är bara de där djuren...


Nu måste jag återgå till jobbet.

Idag får brorsans tröja leka klänning.

Kategori: Allmänt

img_0373 (MMS)

Idag får brorsans tröja leka klänning.

En kampanj pågår. En ny grej som de har bö...

Kategori: Allmänt

img_0370 (MMS)

En kampanj pågår. En ny grej som de har börjat med på mitt jobb är intern reklam med bilder på våra kollegor på toadörren. Äntligen har någon satt sig emot detta. Haha!

BLIR GLAD..

Kategori: Allmänt

...när ni kommenterar!!! Det är fler än jag trodde som läser i min blogg ju. Trevligt!


Idag är det Leos tur att vara hängig så han har varit med mig på jobbet en liten stund. Han stängde in sig i ett konferensrum och lekte hela tiden så jag har knappt märkt av att han har varit här. Nu har Christian hämtat upp honom och de skulle åka till Max och käka lunch. Själv känner jag mig fortfarande lite off men jag antar att det tar ett tag innan man återfår all energi. Skönt att det snart är helg.


Strax ska jag in i ett möte. Vem är det för övrigt som bokar ett möte 11.30-13!? Han ska allt få lite skäll för min mage kommer att kurra hela mötet. Inte blir det bättre av vetskapen att Leo och Christian sitter på Max och käkar nygrillade hamburgare. Mmmmm. Fasiken vad livet är orättvist ibland!


På lördag fyller denna blogg 1 år. Måste fundera lite på hur jag ska fira detta...


Back to work :)

MYSUNGAR

Kategori: Allmänt



För att fördriva tiden lite så tog vi en kvällsprommis, jag och barnen. Det var supermysigt!

Tur att det finns en gammal telefonkiosk på ön så att man får leka Stålmannen!



Sen är det ju alltid härligt att få mysa med sina små minisar på bryggan. Jösses vad jag älskar dessa ungar. Stjärnstopp som Leo skulle ha sagt.




Nu har vi varit hurtiga nog för ikväll tycker jag. Resten av kvällen spenderar jag i soffan.

Jag och barnen är ute på en mysig kvällspr...

Kategori: Allmänt

img_0350 (MMS)

Jag och barnen är ute på en mysig kvällspromenad. Nu ska vi kolla om fiskarna är vakna. Vardagsharmoni!

Mat!!!!

Kategori: Allmänt

img_0347 (MMS)

Mat!!!!

OM STOREBROR BJÖD...

Kategori: Allmänt

...på BK-burgare varje gång så skulle han också bli tackad ;)

TACK

Kategori: Allmänt

Tar paus mitt i flitet (jäklar vad mycket jag har fått gjort idag, ni skulle bara veta!!!) för lite reflektion. Vilka snälla människor jag har omkring mig. Underbart!


Christian, tack för att du står ut med mitt bergochdalbane-humör och min förmåga att ta motgångar på sämsta möjliga vis. Älskar dig massor!


Lillasyster, du är underbar som vanligt och säger det jag behöver höra. Linnea också. Klart att det är ödet som har bestämt att den där tomten inte var tillräckligt fin för just oss...


Fd gympaflickor. Ni är ju för goa. Det var så härligt att få träffa er igen! Tur att vi får ha kvar vårt lilla gäng och träffa er ibland, det betyder mycket för oss ska ni veta.

Mickis, jag tycker att du var modig som följde ditt hjärta igår. Jag har gjort det en gång jag med, ångrar det inte en sekund. Det kommer att bli toppen ska du se!


Kramar och kärek till alla!

Frullen är fixad, barnen dumpade, gubben p...

Kategori: Allmänt

img_0345 (MMS)

Frullen är fixad, barnen dumpade, gubben på väg till Småland. Laddad för en produktiv jobba-hemma-dag!

Den här bilden förklarar mitt sinnestillst...

Kategori: Allmänt

img_0341 (MMS)

Den här bilden förklarar mitt sinnestillstånd just nu. Notera bekymmersrynkan i pannan...   Hur som helst. Jag mår mycket bättre nu och är på väg till stan för en fika med ett gäng fina flickor som jag har saknat, massor. Christian ska med också så vi är barnfria. Det blir mysigt!

NEJ

Kategori: Allmänt

Det gick inte vägen. En annan familj budade över oss, de j..larna. Frustration är bara mitt förnamn just nu... Suck!


Åkte och hämtade barnen och när jag kom hem så var typ varenda granne ute med sina barn. När man då är sur över någonting så vill man ju egentligen bara springa in och gömma sig inte vara social.


Äsch, det kommer ju fler chanser. Jag får lära mig att vänta på min medvind helt enkelt...

MYCKET BÄTTRE!

Kategori: Allmänt

Jag mår mycket bättre idag. Det känns verkligen skönt. Hälsade på inne i outlook en stund på förmiddagen och svarade på de mail som brann mest i knutarna. Nu hade det återigen fyllts på men jag tar det i morgon. Måste passa på och ta det lugnt så att det inte vänder tillbaka till feberläge. Jag måste verkligen bli bättre på att ta hand om mig själv.


Lillasyster och Vilma kom förbi en snabbis och vi tog en kaffe tillsammans och gick en sväng runt ön. Jag blev helt svettig bara av den lilla ansträngningen. Men det var skönt med frisk luft och myspys att hänga med syster en stund.


Det är nervöst i min lilla mage nu för vi budar på en tomt, allt kan hända men det ser inte ut att vara till vår fördel just nu. Håll tummarna allihopa, jag vill gärna förverkliga den här drömmen och när man är så nära att få göra det så blir man lite ivrig och vill det liksom ändå lite till. På samma gång så vågar jag inte hoppas för mycket. Ni får ursäkta min bitterhet nu, men det är inte alltid som det går vår väg. Önskar att vi kunde ha lite fler marginaler på vår sida just denna gång.


Nu ska jag halvligga i soffan en stund innan det är dags att få hem ungarna från dagis och skola. Då blir det liksom slut på husfriden...


Kram på er, hoppas att ni har en härlig tisdag!!!

DET SUGER!

Kategori: Allmänt

Att vara sjuk suger ju! det är inget  bra på TV och nu har jag kollat igenom alla intressanta hemsidor och bloggar. Skulle kunna sova lite men jag kommer inte riktigt till ro. Tystnaden här hemma var skön till en början, nu känner jag mig bara ensam. Skulle kunna ge allt för att ha en liten Lovis brevid mig som borrar in huvudet mot mig och kommer med sköna kommentarer. Eller varför inte en Leo som sitter på golvet och bygger lego och hittar på historier och mellan varven kommer och gosar med mamma. Eller en Christian som jag kan luta huvudet mot samtidigt som han pillar i mitt hår på det där fina sättet som han brukar göra. Åååh familjen kom hem och ta hand om mig!!!


Vi är nära nu, när vår husdröm. Känns overkligt och läskigt. Jag ska kanske ta fram mitt skissblock och inreda lite...


Nu blir mitt främsta mission att hitta något sevärt på TV.


Önska mig lycka till!

FORTFARANDE SJUK!

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit hängig sen i fredag och det håller liksom i sig. Jag blir galen!!!


Idag blir det pyjamas hela dagen och soffläge. Kan någon komma och leverera pizza, godis och tidningar (och kanske en kram?) till en stackars sjukling? När jag var liten och var sjuk så brukade mamma bädda för mig i soffan, så hyrde hon en film och köpte en tidning eller klippdocka till mig. Dessutom så köpte hon chips eller ostbågar så låg jag där i soffan och kurerade mig. Nu ligger jag själv hemma i soffan och efter att ha blivit uppassad av världens bästa Christian hela helgen så känns avståndet till köket nu väääääldigt långt.


Nej jag får göra ett ryck så att jag får något i magen...


Kram på er!

VILMA VICTORIA

Kategori: Allmänt



Idag var det dop för sötnosen Vilma. Själva dopet var under högmässan och det var väl ingen som tyckte att det var särskilt kul. Som syrran uttryckte det "Åh vad jag är glad att jag inte är troende och måste sitta där varje söndag". Lite långrandigt blev det. Vilma somnade lagom tills att prästen skulle döpa henne så hon fick vakna upp av att prästen skvätte vatten på huvudet på henne. Stackaren.



Söta tjejerna! Molly tog så bra hand om Lovis och de andra barnen.


Jag tycker att Sofia och Oscar omger sig med väldigt härliga människor och det är trevligt att träffa dem. Steffie till exempel. Hon är min syrras allra bästa vän och de har hängt sedan barnsben. De har en så fin och rotad vänskap, de känner liksom varandra utifrån och innan. Jag kan nästan bli lite avundsjuk på dem ibland. Men bara nästan, mest så är jag glad och tacksam för att Steffie finns där och är en så bra vän åt min lillasyster.


Själv är jag helt slut. Min feber håller i sig och den blev väl inte direkt bättre av att sticka iväg på dop egentligen. Men när det gäller ett av mina favoritbarn i hela världen, då biter jag ihop. Men det verkar som att jag blir  hemma i morgon, i vågrätt läge.


Här kommer några billder från dopet. Nu ska jag sjunka ned i soffan igen.


 

BLÅBÄRSPLOCKNING

Kategori: Allmänt

Idag trotsade jag min hängiga kropp och tog med familjen ut i skogen för att plocka lite blåbär. Det var otroligt mysigt. Jag älskar skogen! Det är rogivande och barnen leker så bra i skogen. Leo sprang runt och lekte krig medan Lovis och jag tydligen var sjöjungfruar (!?!) som simmade i vattnet.

Nu sitter jag hemma och slappar, helt slut efter mitt skogsäventyr och efter att ha varit vaken i natt och torkat näsblod. Dessutom så vaknade barnen skittidigt i morse. Hoppas att jag mår bättre i morgon. Då ska Vilma döpas och jag ska leka fotograf. Det får blir en fortsatt lugn lördag framför TV'n.

Jag får en tår i ögat! Morfar håller skola...

Kategori: Allmänt

img_0332 (MMS)

Jag får en tår i ögat! Morfar håller skola med Loppan och hon har sååååå roligt! Matte är det på schemat. Själv sitter jag i soffan och slöar.

Vi är sjuka idag, jag och Loppan. Loppan h...

Kategori: Allmänt

img_0330 (MMS)

Vi är sjuka idag, jag och Loppan. Loppan har gjort en tatuering av klistermärken. Hellre det än en riktig i svanken!

CHEAP MONDAY!

Kategori: Allmänt

Världens bästa Marinette har börjat jobba på Cheap Monday så jag satt och kollade lite på deras hemsida med främsta mål att hitta ett par jeans. De har så mycket fint och det är roligt att se att de verkar vara ett bra och coolt företag, som skapat för Marinette! Nu längtar jag bara tills Marinette får sätta sin prägel, jag är givetvis extra nyfiken på det plagg som hon har döpt till Lovis!

Det här är några av mina favvisar ur den nuvarande kollektionen:



För inte så länge sedan så hade de en visning. Här kan du se bilder och filmer från den!

Nu är det soffläge som gäller!

Han blev glad!

Kategori: Allmänt

img_0321 (MMS)

Han blev glad!

BACK ON TRACK...ELLER?

Kategori: Allmänt



Idag har jag suttit hemma och jobbat och när man gör det så pass ofta som jag gör då märker man hur viktigt det är att man verkligen trivs i sitt hem. Det gör jag. Jag älskar det! Det är som att det här huset har vuxit med oss. Det är det som är det häftiga med hem. Ni hör hur nojig jag låter. Kan det bero på att vi fyllde i låneansökan till banken idag för att EVENTUELLT köpa en tomt och bygga hus. Det skulle ju vara otroligt häftigt men nu när vi ändå är någorlunda nära så blir jag liksom lite...rädd...
Kanske är det ett tecken på att det är dags för förändring. Man får ju inte växa fast heller. Dessutom så behöver vi verkligen ett större hus. Nu ska vi inte dra i de höga växlarna här (kära Gällstaöfruar ;-). Det är inte klart förrän det är klart om man säger så.


Ja, ni hör. Jag har fullt upp med mina I-landsproblem. Det är verkligen hopplöst. Rent mentalt så har jag haft en dålig period sedan semestern tog slut. Jag kommer ju in i sådana perioder lite då och då. Vem gör inte det egentligen? Nu känns det i alla fall som jag är på väg ut ur bitterheten igen. Det finns kanske hopp för mig trots allt!



Idag slog det mig hur duktiga mina barn är. Med stor skrytvarning så måste jag säga att jag och Christian har gjort ett jäkligt bra jobb där alltså! Idag får de belöning för det, som en liten överraskning.
Lovis fick välja eftersom hon var med mig i leksaksaffären. Det blev så klart pyssel. Nu ligger hon och pysslar på vardagsrumsgolvet.



De gör mig så glad, hela min familj! Snacka om att man är lyckligt lottad.

Andra saker som gör mig glad just nu är



Min nya tröja. Den observante kan även se att jag har ny frisyr. Den har Steffie fixat. Hon är grym både som frisör och som bästa vän till min lillasyster.



Lovis griffeltavlekonst som hänger i hallen. Notera stavningen på Christian - GRISTJAN, bara den gör mig glad!



Den här tidningen som är fullspäckad med höstmode och som bara väntar på att bli läst av mig! Ska ta itu med den nu tror jag.


Ha det fint så länge!