Vardagar och fredagsmys

Lovis och hennes kompisar har gjort om hal...

Kategori: Allmänt

img_1170 (MMS)

Lovis och hennes kompisar har gjort om halva vardagsrummet till en koja!

VILKEN DAG, VILKEN VECKA....

Kategori: Allmänt

Andas djupa andetag Johanna. I morgon är det fredag och då blir det frid och fröjd och myskväll med bästaste Christian. Sådärja, djupa andetag.... Äsch det fungerar inte! Har man haft en hysterisk dag, eller rättare sagt vecka, så kan man väl få vara lite putt. Jag sitter hemma och jobbar lite nu samtidigt som jag lagar mat samtidigt som jag planerar träningen som börjar om en timme. Aaaaaahhhh. Vågar inte kolla mig i spegeln eftersom risken att jag träffar på ett rödögt monster är tämligen hög. Så nu ska jag försöka att slappna av lite grann. Jag vill inte vara den där morsan som är helt uppe i det blå för att allt hon tänker på är jobb jobb jobb. Men just idag känner jag att det är där jag är. Blä för det.


Så nu stänger jag ned ett tag och fokuserar på matlagningen. Vilket innebär att då och då röra om i pastan och skaka till köttisarna. Det är helt rätt nivå för mig just nu.


Inte jobba när man känner sig stressad sa en klok kvinna till mig en gång och det tar jag nu fasta på.


GOD MORGON

Kategori: Allmänt

Som om det inte var tillräckligt igår så visade sig att jag hade gjort så att Leo missade en grej med skolan i och med att vi kom för sent. Blä. Ibland känner man sig usel. Jag fick kompensera med chips och choklad fast det var onsdag...


Idag är det torsdag och det betyder gympa med småknattarna. Ska jobba på lite nu så att jag kan komma iväg härifrån vid tre.


Längtar så till i morgon då jag och Christian ska ha en kväll på stan!!!!

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ

Kategori: Allmänt

Vad jag vill att idag ska vara en annorlunda dag! Kan inte någon (typ du, Christian) komma och säga att jag ska åka iväg på en resa till sol och värme typ omedelbums och ge mig obegränsat med pengar och en massa goda paraplydrinkar. Det känns som att det är det enda som skulle göra mig glad just nu.... Jag har en riktig skitdag!

Fick denna bild från syrran med texten: "f...

Kategori: Allmänt

img_1149 (MMS)

Fick denna bild från syrran med texten: "fikar hemma hos dig med pappa hehe" Där ser man!

MIN KUSIN ÄR ETT GENI!

Kategori: Allmänt



Dagens facebookstatus står min kusin för. Mycket bra tycker jag. Det är humor det!


Själv sitter jag och drömmer mig bort långt bort ifrån vardagen. Just idag skulle jag kunna tänka mig att vara en hemmafru faktiskt. Fast en usel sådan för jag skulle inte lyfta ett finger i hemmet...


Igår var jag på förhandsvisning av Solsidan avsnitt 3-5 och jag säger då det hörrni... Det blir bara bättre och bättre. I love it! Tack snälla Kristin för att jag fick följa med!
Ove äger. Alla känner vi en "Ove", jag vet vem som är min "Ove". Kom på det igår faktiskt.


Nu ska jag sätta igång och vara produktiv. Inleder med att gå till caféet och hämta en stooooor kaffe.


Så glad att jag har kaffe med mig i bilen....

Kategori: Allmänt

img_1147 (MMS)

Så glad att jag har kaffe med mig i bilen. Skitköer! Note to self: åk inte hemifrån när du vet att köerna brukar vara som värst!

DET ÄR VERKLIGEN MÅNDAG IDAG

Kategori: Allmänt

Jag känner mig typ bakis. Kom precis tillbaka efter att ha ätit lunch men kommer inte igång igen. Temat på dagens lunch var för övrigt träning och rymden. Jag kan inget om rymden. Det enda som jag kommer att tänka på när det pratas om rymden är Kapten Klänning liksom. Det är på den nivån. "JJJJJymden"


I morgon ska jag och Kristin gå på förhandsvisning av Solsidan avsnitt 3-5. Ska bli väldans kul! Tack för det "Kryckan"!!! Såg minsann att det skulle bjudas på såväl popcorn som läsk men även godis så det får bli ett långt träningspass idag. Funderar på om jag ska försöka mig på ett snabbare morgonpass i morgon bitti. Kanske lite väl hurtbulligt?
 

Dansen igår var förresten superrolig. Vår nya koreografi är mer modern i sitt slag och det passar mig bra. Älskar modern dans! Therese gör ett bra jobb tycker jag. Igår blev det lite styrka också. Jag skrattar inombords när jag vet att Kristin har den träningsvärken i benen som jag hade för några veckor sedan när jag körde igång med träningen på riktigt. Det är av kärlek och medlidande jag lovar... Hihihi...


I övrigt är det idag bara en helt vanlig måndag. Längtar redan hem till min säng och läggdags...

En liten morgonhälsning till min älskling....

Kategori: Allmänt

img_1142 (MMS)

En liten morgonhälsning till min älskling. Är jag inte snäll så säg!

OJOJOJ

Kategori: Allmänt



...det verkar som att jag ska bli mormor. Hur ska min lilla blondie kunna ta hand om ett barn helt själv och vem är egentligen pappan? Hon såg ju inte ut att vara på smällen i morse. Så många frågor men så få svar...


Igår hade jag och barnen en härlig heldag tillsammans med syskon och syskonbarn. Vi började med att gå på Tom Tit's expriment i Södertälje. Det var jättekul!!!
Det roligaste var nog att sticka in huvudet och vråla ned i ett rör som sedan mätte hur högt man skrek genom att ett gäng lampor tändes. Eller i mitt fall var det bara en lampa som tändes. Storebror min tog i för kung och fosterland och vrålade över hela Södertälje. 24 lampor tändes. Jag höll på att skratta ihjäl mig.
Det var ett riktigt roligt ställe att hänga på och det dröjer nog inte lång tid innan vi åker tillbaka och denna gång tillsammans med Christian. Det där var nämnligen ett ställe som kommer falla honom i smaken. Jag kommer att få skriva mitt nummer på hans arm. Jag hade ju kameran med mig men hade glömt bort den där lilla detaljen att ladda batteriet... Så typiskt.


Efter det bar det av till Heron City för middag i deras mycket hrm harmoniska foodcourt. Helt sjukt, det var fler än vi som var där! Sen blev det bowling och jag och Sophia vann! Den ljuva segerns sötma fick mig att somna gott på kvällen!


Idag har jag bakat typ hela dagen. Ni såg ju vilka snygga macarons jag har fått till! Nu ligger de i kylen och gottar sig. Jag har inte vågat smaka ännu utan överlåter som vanligt det till Christian att ta det första smakprovet.


Ikväll blir det två timmars dansande. Jihooo!

Inte riktigt som Leilas men nästan!

Kategori: Allmänt

img_1140 (MMS)

Inte riktigt som Leilas men nästan!

Får se om jag lyckas...

Kategori: Allmänt

img_1139 (MMS)

Får se om jag lyckas...

SNART ÄR DET DAGS ATT TA HELG!

Kategori: Allmänt

Det är rackarns skönt att det är fredag. Jag lämnar en produktiv arbetsvecka bakom mig. Känner mig helt slut. De enda problem jag orkar fokusera på nu är vilken sorts chips jag ska välja till fredagsmyset ikväll.


Idag fick vi en spännande föreläsning på jobbet. Det var en kille som heter Ari Riabacke och temat var "Hur fattar du dina beslut?". Mycket tänkvärt! Han har en blogg som jag ska ta mig en närmare titt på vid tillfälle. Jag älskar att gå på sådana här föreläsningar där personen i fråga ger en just perspektiv. Vilket härligt liv man lever egentligen och vad tacksam man är för det. Med man menar jag ju förståss jag...


Appropå tacksamhet så finns det ju inget gulligare än tacksamma barn. Igår startade småbarnsgympan igång för denna termin och flera av ungarna var glada att få vara tillbaka i gympasalen. 1 timme med galna 5-6 åringar. Denna gång var vi dessutom bara 2 tränare. Ida är ny tränare men också Lovis dagisfröken. Hon gjorde ett toppenjobb! Man märker att hon är van vid barn (och har erfarenhet från gymnastiken). Det blir ett bra ledarteam trots att Emma slutar. Sjukt onödigt att skaffa en tredje unge kan jag tycka ;-). 


I morgon har jag och barnen en riktig mysdag. Lugn morgon, sedan bär det av mot Tom Tit's, därefter Heron City för bowling och mat. Allt detta tillsammans med syskon och syskonbarn. Christian jobbar men han hakar på i Heron City. Sen får vi se om det blir ett macaron-försök på söndag.


Nu ska jag ta och bege mig!
Tummen upp för det!

TACK FÖR DEN LIKSOM

Kategori: Allmänt

Härom morgonen säger Lovis så här om mitt nattlinne:

"Mamma varför sover du i klänning?"

Innan jag hinner svara säger Leo

"För att den är så ful"


Ibland gör de mig mållös.

ÄLSKADE MAMMOR OCH PAPPOR

Kategori: Allmänt

Idag sitter jag hemma och jobbar. Osminkad i mjuka sköna kläder. Snart ska jag till och med sätta mig i soffan! Så skönt och produktivt. Jag ska fixa ett utskick, en inbjudan och så ska jag ringa några återförsäljare och ta dem i örat. Eller något åt det hållet i alla fall.


Jag tänker massor på Charlotte som begraver sin fina mamma idag. Det är verkligen hemskt att behöva göra en sådan sak. Jag vet inte vad jag skulle göra utan min fina mamma. Eller pappa heller för den delen.


Morfar skjutsar Leo och Lovis på sin superhoj!


Fina mamma och pappa


Lovis hjärta mormor!


Appropå mina föräldrar så ska pappa och jag fika semla idag och fira att han i tisdags hade sin sista strålningsbehandling. Allt sådant ska firas tycker jag! Det känns skönt att steg 1 i behandlingen nu är genomfört.


Igår kollade jag och Lovis på Fixa Rummet och Loppan diggade det stenhårt. Jag blev hur sugen som helst på att fixa hennes rum nu! Kanske ska göra det i sann "Fixa Rummet-anda" och låta Loppan vara med...


Sofia, du kommer att tycka att jag är en galning nu men efter att ha sett Leila bakar har jag gett mig fanken på att jag ska prova på att göra macarons. Övning ger färdighet så jag ska börja öva och sedan när jag är mästare på det då jäklar Sofia ska du få smaka på din första macaron!!!!


Nu blire jobbe av!

MITT FAVVISSKÅP PÅ REA!!!

Kategori: Allmänt

Vi inleder måndagen bra! Det här kommer at...

Kategori: Allmänt

img_1132 (MMS)

Vi inleder måndagen bra! Det här kommer att bli en härlig vecka!!!

TRÖTT PÅ HURTBULLAR...

Kategori: Allmänt


Jag och Leo så som vi trivs bäst, gosande i soffan!


Alltså jag kan inte bara hålla tyst utan jag måste få ur mig detta.
Jag är så trött på alla som håller på och uppdaterar sin facebookstatus hela tiden och där varenda uppdatering går ut på att man typ ska berätta hur duktig man är eller har varit. I och för sig, nu kanske just jag har extremt många vänner som uppdaterar sin status så fort de har tränat eller gjort någonting. Det är kanske inte så för alla. Jag har tränat massor den här veckan men inte vill jag gå in och skiva på facebook varje gång jag har gjort det. Inte heller så fort jag har hittat på något med mina barn. Det blir liksom som att vissa söker bekräftelse och det är ju egentligen lite sorgligt. Nu pratar jag om de som går in och gör den här typen av inlägg varje dag, ibland flera gånger om dagen. Jag tycker att det är helt okej att göra det lite då och då och gör det själv också. Nog om det nu.


Igår var vi hemma hos Frederic och Carro på middag. Det var väldigt mysigt trots att Frederic hade PMS ;-).
Barnen leker så bra och det är på något vis extra härligt när 2 små övertrötta ungar ligger på vardagsrumsgolvet och skrattar läppen av sig åt ett spel på Nintendo DS. Övertrötta ungar är väl för övrigt ett tecken på att även de haft en bra kväll? Det och en ganska bakis Christian, jag körde bil hem så jag är pigg som en mört!


På dagen igår hade vi det sjukt lugnt och skönt. Barnen var hemma hos kompisar och Christian åkte iväg och tränade så jag var helt plötsligt ensam hemma. Jag plockade undan och körde ett träningspass i lugn och ro. Lyx liksom! När Christian kom hem så var barnen fortfarande iväg så vi hade det alldeles tyst här hemma, lite musik på, jag satt och pulade med våra foton och Christian läste en bok i soffan.


Jag har hittat en ny blogg som får det att smälta i munnen på mig. Kalasgott heter den och nu vet jag var jag ska kolla om jag behöver tips om bra recept. Det allra coolaste är att det är en 18-årig tjej som driver den här bloggen. Det kan man verkligen inte tro!


Nu ska jag och Christian spela lite spel. Leo har stuckit iväg till en polare och Loppan och hennes kompis Filippa har stängt in sig på hennes rum. Sen sticker vi iväg och fikar någonstans, jag är sjukt sugen på macarons! Ikväll blir det årets första träning med showgruppen och ny koreografi! Det ska bli mycket kul även om jag grämer mig över det faktum att jag missar Solsidan! Måste se till att kolla reprisen eller så blir det tv4 play direkt när jag kommer hem.


Have a nice day!

HINNER EGENTLIGEN INTE

Kategori: Allmänt

Jag hade tänkt lägga in en massa bilder från 2010 som jag gillar. Men eftersom vi ska ge oss in emot stan snart så hinner jag liksom inte så det blir bara några stycken favoriter. Får göra ett längre inlägg senare.


Leo på nårsafton


En dag i skogen


Min egen ninja


Pappa är bäst!


Minstingen


Man får inte leka här


Paus


Nu måste jag springa ned till bilen.

Lillasyster måste också för den delen....

Kategori: Allmänt

img_1120 (MMS)

Lillasyster måste också för den delen....

Måste skaffa ramar...

Kategori: Allmänt

img_1119 (MMS)

Måste skaffa ramar...

Äntligen!!!!

Kategori: Allmänt

img_1118 (MMS)

Äntligen!!!!

TÄNK OM MAN FICK....

Kategori: Allmänt

  • ...krypa ned hemma i soffan och kolla på film och äta godis och chips!
  • ...shoppa loss för hur mycket pengar man ville!
  • ...resa bort och komma hem precis när man känner för att komma hem!
  • ...bestämma själv vad det skulle vara för väder!
  • ...en assistent som skötte allt åt en!


Det skulle jag gilla!

LANDAT PÅ JOBBET

Kategori: Allmänt

Det är skönt att vara tidig på jobbet. Så mycket lugnare då.


Igår var jag och Marinette ute och hurtprommenderade i fancy, men hala, Bromma. Jag såg några snygga hus, det var nära att jag la bud på ett där ägaren stod utanför men något fick mig att känna att han kanske inte skulle acceptera mitt bud. Sen åkte jag hem och åt chips och drömde om bearnaisesås. Jag skulle kunna göra en doktorsavhandling i bearnaise, så gott tycker jag att det är. Kanske skulle döpa om Lovis till Bea...


Nu ska jag jobba på lite tills caféet öppnar, då ska jag springa i ilande fart och hämta kaffe för jag är rackarns kaffesugen.

ÅH JAG BARA ÖNSKAR ATT JAG HADE ETT UNS AV DENNA TALANG!

Kategori: Allmänt

Till min stora glädje så hittade jag idag en blogg tillhörande en av de bästa svenska konstnärer NÅGONSIN, Lisa Rinnevuo. Hon har en så enorm talang och jag önskar att jag kunde skapa sådana tavlor som hon gör. Jag är stolt ägare till en och fler ska det bli hoppas jag!


Inspirerande!


 

NY DATOR OCH ALLT

Kategori: Allmänt

Sitter och fixar och trixar för att min nya jobbdator ska fungera felfritt. Man vet att man börjar bli haj på detta när man fick hjälpa IT snubben att lägga till den härliga, extra inkorg som jag är belönad med. Snacka om att jag kände mig duktig.


Leo och Loppan var grymt imponerade av denna dator och då speciellt färgen. Den är ju i silver.


"Tänk mamma när jag blir stor och kanske jobbar på Microsoft" sa Leo "Då kanske jag har en gulddator istället. Då kan man typ tjäna 1000 i timmen för att den är av riktigt guld."


Ja, så funkar det ju...


Idag hade jag möte med min nya konsultchef och ibland är världen så sjukt liten. Han är 81:a som jag och det visade sig att vi gick i samma skola när vi var småpluttar (klass 1-3, sen tror jag man klassas som skitunge 4-6, fjortis 7-9 och slutligen ungdom). Han blev lite nostalgisk när jag berättade att Leo går i samma skola och har samma fritidsledare. "Jag kommer ihåg Monika" så sa han. Och jag får träffa Monika nästan varje dag och då inbillar jag mig ibland att jag är liten igen. Vem vet, en vacker dag kanske jag börjar springa runt och leka istället för att hämta Leo. Hoppas att han inte skäms allt för mycket över mig i så fall.


Hörrni! Det funkar ju att blogga från den här datorn också. Otroligt!


Nu ska jag fortsätta med detta en liten stund sen så blir det en powerwalk med fina Marinette. Fan vad hurtig man är liksom.

I BILEN I MORSE

Kategori: Allmänt

Leo - "Titta mamma nu skottar de där pappa körde fast i helgen när han inte lyssnade på dig"

Jag - "Nej, man ska ju lyssna på sin fru. Eller nästan fru menar jag."

Leo - "Är inte du och pappa gifta?"

Jag - "Nej men vi lever ju som om vi vore gifta"

Leo - "Ska ni gifta er?"

Jag - "Ja såsmåningom ska vi det men det kostar massor med pengar och kräver mycket tid att planera och så"

Leo - "Kan ni vänta med att gifta er tills efter jag har fått mitt Hogwarts slott då?" (en försenad julklapp som är slut i alla butiker mn som han ska få så fort det finns igen)

NYTRÄNAD, FY FASIKEN VAD JAG ÄR DUKTIG!!!

Kategori: Allmänt



Jag har varit duktig och kört en halvtimme träning här på förmiddagen. Jag köpte denna bok som en av mina favvisdansare har gett ut med korta träningspass. Idag blev det en 10 min konditionspass och ett 20 min funktionsstyrkepass. Sedan stretch på det. Rackarns vad jag är ovig just nu. Det blir spännande att börja dansa igen snart. Johanna "Kassaskåpet" Arledal på språng liksom.


Jaha, nu har jag liksom lyft mig själv lite så att ni ska tycka att jag är duktig som liksom tränar frivilligt! Men jag kan ärligt talat rekommendera denna bok. Den passar om man vill jobba mycket med egna kroppen och statisk styrka.


Nu blir det pasta sedan en prommis i det halkiga men soliga vädret.

BAD OCH LÅÅÅÅÅNGFIKA

Kategori: Allmänt

Det är vad vi har gjort idag. Badat och fikat, riktigt länge. Hemma hos Rikard och Lisa. Fast badade gjorde vi ju i Vällingbybadet förståss.


Det är så mycket roligare att bada nu när både Leo och Lovis är lite modigare. Lovis fick för sig att hon skulle prova utan armpuffar och snart kommer hon nog att kunna simma. Det är dock fascinerande hur dålig koll vissa har på sina barn i badhuset. Sådant kan alltid irritera mig lite eftersom jag vet att en liten "olycka" skulle kunna få Leo vattenrädd igen. Jag är så glad att det går bra för honom just nu. Idag hoppade han bomben och doppade huvudet flera gånger. Och sådant gör ju en mamma riktigt stolt.


Rikard ,Lisa och lilla Saga. Vi hade ju lika trevligt som vanligt. En kort fika blev en riktigt lång en. Jag älskar sådant umgänge och med Rikard och Lisa kan man liksom flippa ur och prata om helknasiga grejer likväl som man pratar seriöst. Jag är lite trött på umgänge som bara handlar om jobb, prestige och att vara duktig. I torsdags hängde vi med Linnea och Daniel (och sötnosen Ellen) och det är precis samma sak där. Är väldigt glad över att vi har så mycket härliga människor runt omkring oss.


Just nu multitaskar jag på sant kvinnovis, jag kollar film, bloggar och letar möbler till sovrummet. Allt på samma gång. Vilken jäkla kvinna jag är alltså!

Detta toalettrullemonster jagar just runt ...

Kategori: Allmänt

img_1117 (MMS)

Detta toalettrullemonster jagar just runt mina barn i huset här hemma! Hur gör man slut på en sådan?

JULLEDIGHETEN LIDER MOT SITT SLUT

Kategori: Allmänt



Jag har verkligen varit helt off den här julen. Men det har varit en välbehövd paus och den liksom förlängdes lite eftersom jag inte kunnat jobba denna vecka heller då mitt konto av misstag inte hade förlängts så jag hade tappat all access på Microsoft. Man kan inte jobba då liksom... Så jag har jobbat ypperligt modernt med penna och papper, så gott det har gått.


Nyårsafton var mycket mysig. Vi hade fina Marinette och Magnus med kids hemma hos oss och det blev en lugn men ändå rolig kväll med massor med god mat. Barnen skötte sig toppen och höll sig vakna ända fram till tolvslaget. Vårt fyrverkeri lyckades däremot inte så bra så den lilla lådan fick vi reklamera. Fast sen så var det ju typ snöstorm när vi skulle gå ut och skjuta raket också.


Vi har köpt en ny säng också. Bara så där så blev vi helt plötsligt med ny säng. Nu sover jag som en prinsessa och sen så känns det ju väldigt behagligt att helt plötsligt ha en anledning att få inreda sovrummet lite extra. Nu ska jag till exempel gå och sätta upp en tavla. Tack mamma och pappa för tavelkroken!!! 





Vissa tar med sig innerskor. Loppan är snä...

Kategori: Allmänt

img_1112 (MMS)

Vissa tar med sig innerskor. Loppan är snäppet mer avancerad och byter skor i bilen (minuspoäng för aningens slitna trotjänare dock)...

Ska man orka att gå på Ikea så får man lov...

Kategori: Allmänt

img_1110 (MMS)

Ska man orka att gå på Ikea så får man lov att dricka energidryck!

Leo och jag har bakat!

Kategori: Allmänt

img_1102 (MMS)

Leo och jag har bakat!

Sådan far sådan dotter! Om pappa ritar hus...

Kategori: Allmänt

img_1099 (MMS)

Sådan far sådan dotter! Om pappa ritar hus så ska lovis också. Hennes hus har lite mer öppen planlösning och huvudfokus är storasysters rum.

Undrar om det var så här Hannah Montana så...

Kategori: Allmänt

img_1096 (MMS)

Undrar om det var så här Hannah Montana såg ut när hon var bebis???...

Har fyndat coola Hummelskor till Leo på re...

Kategori: Allmänt

img_1074 (MMS)

Har fyndat coola Hummelskor till Leo på rean!!!