Vardagar och fredagsmys

Bus eller godis?

Kategori: Allmänt

Idag har Marinette och Jessi och deras respektive Magnusar och barn varit på Haloween-middag hos oss. Barnen fick börja med att gå en "Bus eller godis"-runda. Lovis var häxa och Leo var Dracula.

Jäklar vad mycket godis man kan samla på sig på en tiggarrunda hos grannarna! Lovis gick tillsammans med sina polare Filippa, Morris, Anton och Melvin medans Leo gick med de större barnen Lukas, Hugo och Lea. 

Middagen var mysig. Både Maja och Max (båda 1,5 år) är så söta! Maja fattade tycke för Christian så han fick en riktigt lång och kärleksfull kram. Alla barn gillar honom. Men det gör ju jag också å andra sidan!

Jessi frågade så klart vad det var för ultraljudsbild som hängde på kylen haha. Hon har ögonen på skaft hon. Lite roligt. Leo gick senare och tog ned bilderna och visade dem för henne och sa "Titta, min mamma har en bebis i magen". Fast då hade jag ju redan sagt till henne att det var bilder på Leos hjärta och inte en bebis haha. Sen sa han till mig "Hon gick på det mamma!". 


Innan middag var jag och Lovis i skogen. Det var typ första gången någonsin. Lovis tyckte att det var super skoj och skuttade runt och trallade hela tiden. Jag vill typ åka tillbaka redan i morgon!

Lite blåbär hittade vi också! De använde vi till efterrätten.

 

I övrigt kan jag berätta att min kära son blivit väldigt intresserad av Micael Jackson och hans livsöde. I morse sprang han runt och mimade till Beat It och sedan ritade han denna teckning där det står förklarat att han dog av hjärtinfarkt (med Leos egna stavning) sen så har han ritat hans hjärtfrekvens. På samma gång som det är gulligt så känns ganska så bissart.

 

Nu ska jag gå och lägga mig. I morgon blir det upp och åka i väg till Odenplan för en brunch med Frederic och Carro. Det ser jag fram emot!
 

Skönt att åtminstone någon i familjen är konsekvent

Kategori: Allmänt

Vi satt båda helt insjunkna i en helt annan värld då vi plötsligt upptäckte att Lovis hade tagit fram en träningsbok med Paolo Roberto. Här skulle det minsann tränas!




Lite armhävningar

Hmmm kanske prova på det här?

 

Inga problem!



Dips är en bra övning tänker Lovis och släpar fram två stolar.



Efter ett litet tag hakar brorsan på. Men han är ju mer för den här manliga träningen, som att lyfta skrot.

Själv skulle man ju aldrig komma på tanken att träna en fredag. Jag har liksom offrat mig tillräckligt under mina år som gymnast. Den enda träningen jag får på fredagar är när jag sträcker mig efter chipsen som ligger högst upp i skåpet. Det får räcka så. Men duktiga barn har jag!

Nu ska jag kolla på Idol och käka massor med chips!

Njut av fredagskvällen!

Jag var bara tvungen...

Kategori: Allmänt

Usch vad jag har dålig karaktär. Kommer förmodligen alltid att ha det och kommer sluta som en tjock och ful gammal hagga. Idag stannade jag på vägen hem och handlade chips. Christian försökte med "det finns nyttigt snacks". Hmpf nyttigt snacks. Jag köpte en chockladbit också. Den försvann redan i bilen på vägen hem. Nu har jag ångest på samma gång som jag längtar tills barnen har gått och lagt sig så att jag kan ta mig an chipsen. Jag skyller på min enorma trötthet, som om det har något med mitt matintag att göra.


För övrigt förstår jag inte riktigt hur det går till när barn som på morgonen ser ut såhär:

och så här:



kan klara av att överleva dagen och på något vidunderligt sätt vända och på kvällen vara hyperpigga. Jag skämtar inte när jag säger att Leo pratar med ungefär 250 ord/minut. Jag blir helt slut. Och Lovis klär ut sig och provar skor i hallen som vanligt.  Vi kanske skulle byta, föräldrarna lägger sig klockan åtta och barnen senare efter att ha förberett morgondagen. Fast då skulle det sluta med att Lovis i morgon gick till dagis i följande outfit:





Nej, det faller på outfiten. Jag får bita ihop helt enkelt. Kanske en dusch och lite chips gör mig till en helt ny människa!?


Lite morgonbilder och hjärtultraljud (haha jag spelar ett spratt med Jessi som kommer på besök på lördag, får se hur lång tid det tar innan de frågar om det är bilder på en liten bebis i magen).

Jag älskar min knasiga familj!

Godnatt på er!


Barnkläder

Kategori: Allmänt

Nu fuskar jag och gör ett snabbt inlägg från jobbet. Fy på mig! Men jag behöver ett litet brake. Har gått in i någon typ av trötthetsvägg. Eller nej förresten, jag har varit inne i denna vägg hela dagen.

Sov så illa i natt. 2 frimärken till barn är ingen höjdare för nattsömnen. Idag har jag därav känt mig trött och fnissig på ett trötthärligt sätt. Nu längtar jag hem till sängen.


I måndags var jag på ett sådant där klädparty som bara mammor går på :). Mina investeringar blev följande.




Till Leo om den inte ser för barnslig ut på. Då ger jag den till Viggo.



"Baggy" leggings till Lovis.

Jag köpte en klänning också men jag kommer att skicka tillbaka den för jag har ångrat mig. Hur tänkte jag. Dyr var den också!


Nej nu ska jag köra slutspurten här. Sen blir det hem och tidigt i säng!


Kram på er!

Mysdag!

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en mysdag med mina fina barn!

Vi började på kardiologen med ultraljud av Leos hjärta. Det var inget fel på det hjärtat inte! Även om man inte var jätteorolig innan så var det rätt skönt att få det bekräftat. Leo fick titta på film medan han blev undersökt. Han tyckte att det var riktigt spännande att se sitt eget hjärta men Bamse var lite roligare. Han fick med sig två ultraljudsbilder hem. Jag har satt dem på kylskåpet. Precis som sist man var på ultraljud fast med nytt motiv.



Sen så åkte vi till fjärilshuset. Det var mysigt att knalla runt där. Fjärilarna är ju galet stora! Barnen tyckte att det var mysigt och de fick välja två små saker var i entrébutiken. Lovis valde en prinsesskrona med fjäril på och Leo en stor skorpion i plast.



Leo hade ju redan varit där med skolan tidigare i år så han kände sig skitrutinerad och ångade på genom hela huset utan att kolla på någonting. Jag fick säga åt honom att ta det lilla lugna.

 

Nu ska jag låta Christian få använda datorn medan jag är förlorad i Grey's Anatomy.

Trevlig kväll! 

Önskelista

Kategori: Allmänt

Haha känner att jag måste dela med mig av denna underbara önskelista, skapad av min systerson Viggo som snart är 3 år.

En macka
Spagetti
Backugan
Ett stort spöke
Ett grönt golv
Fjäril
Krokodil
Shrek
En dammsugare
Pussel
Batman-pyjamas
Smör
Diskbänk

Varför kan inte mina barn önska sig mackor och spagetti!?!


Nu ska vi snart åka till kardiologen och göra ultraljud på Leos hjärta. Leo har haft ett blåsljud på hjärtat sedan han var jätteliten så nu ska vi in på en rutinkontroll. Även om man känner på sig att det inte är någon fara så känns det bara så skumt att man ska till en hjärtläkare med sin egen son.
Leo tycker att det ska bli skitcoolt att se sitt hjärta på en monitor och har påminnt mig flera gånger om att vi måste ta med kameran.


Efter det så bär det av till fjärilshuset. Jag får göra en bättre uppdatering när vi kommer hem och ta igen de senaste dagarnas förlorade inlägg.


Kram på er!  

Så var helgen slut igen...

Kategori: Allmänt

Igår hade vi jättetrevligt hos Johanna och Martin. Christian och Martin körde på ordentligt och pratade byggbranchen. Efter rödvin, öl, en rejäl dos med whiskey och en desperat dos päronkonjak så var det en ganska lullig sambo man fick skjutsa hem. Men det var bara kul. Själv tog jag vattenpasset igår.

De är så jäkla softa i den där familjen! Tim (4 år) lekte med både Leo och Lovis hela kvällen. Adrian (2 år) gled runt och var sådär coolt galen som bara en tvååring kan vara. Och minstingen Dante (6 mån) satt i en babysitter på bordet med oss vuxna utan att ge ifrån sig så mycket som ett pip på hela kvällen. Kaos och harmoni i en oerhört härlig kombination. Me like!

Johanna har en sån kamera som jag vill ha, så jag gick loss och lånade. Blev inte så många bilder med min egen kamera. Inte lika roligt att fota med den när man lekt med en RIKTIG kamera. Vill ha vill ha vill ha!!!




Johanna har inte bara en bra kamera utan också en så cool tavla som jag blev helt såld på! Det är en kompis till Johannas syster som har målat den och den är bara så söt att man vill sno med sig den hem. Jag funderar på om jag ska göra en beställning. Johanna, kan du sluta äga saker som jag vill ha!!!!????


Visst är den gudomligt söt!?


Idag har vi först varit på Lovis dans tillsammans med Amanda och Emelie. Sedan följde de med oss hem och lekte lite. Efter det så åkte vi in till Solna och åt på Mc Donald's allihop utom Christian som åkte och jobbade på visning. Vi såg, till barnens stora glädje rekordmånga kravallförberedda poliser som käkade innan det var dags för match på Råsunda.

Efter att ha skjutsat hem Amanda och Emelie tog vi en snabb handling på City Gross och sen mötte vi upp Christian hos hans föräldrar för en söndagsmiddag.

  


Nu ska jag göra resten av familjen sällskap för att se på Hål i Väggen. Lovis lackade precis ur på mig när jag sa att jag hejade på det röda laget. Det är långt ifrån stabilt nu...

Ha en mysig kväll!

Shopping och hemmahäng

Kategori: Allmänt

Jag är inte bra på det här med att bara hänga hemma. Måste typ ha någonting att göra. Det får lov att bli ett blogginlägg helt enkelt.

Maria och Tobbe var precis här och hälsade på efter att ha varit på kalas i området. Äntligen fick vi en date bokad! Saknar dem här i området men det ska bli kul att träffas och dricka lite vin snart!



I dag har jag och Lovis varit iväg och shoppat lite. Det är roligt att shoppa med Lovis för hon vill verkligen kolla på kläder och framför allt, prova skor. Hon älskar skobutikerna. Hon väljer ut skorna med de högsta klackarna, i stl 38 (hon har egentligen 28 men eftersom de inte finns i vuxenskor så går hon på 8an), och ställer sig framför spegeln. Sedan kommer utlåtandet, ja eller nej. Vi köper dem givetvis inte, men man kan ju låtsas. Vi köpte i alla fall ett par stövlar i barnstorlek till henne.



De var riktigt coola. Blev extra rockigt med dagens outfit. Inne på H&M provade Lovis världens coolaste pälsmössa. Jag funderar på om vi kanske ska köpa den. Vad tycker ni?



Nu ska jag vika lite tvätt. Snart ska vi åka till världens näst bästa Johanna (ni kan ju klura på vem som är bäst) och hennes fina familj. Ska bli mysigt!!!!

Kram på er!


 

Inte konstigt att jag gillar honom så mycket...

Kategori: Allmänt

....när jag kommer hem, sliten efter event och trafikkaos, och han har tänt ljus i hela lägenheten och hällt upp en "Dagens" till mig.

Christian är bäst och jag är så glad att han är min!!!

Åter till soffan, ett till glas vin och Idol.

Kram på er!

Snabbis

Kategori: Allmänt

Sitter hemma och jobbar idag, för Leo har ont i halsen. Snart bär det av in till Tekniska museét och Windows 7 lanseringen!!! Ska bli kul. 1 200 personer anmälda. Det är coolt att jobba på ett stort företag som kan ställa till med så stora event.

Först blir det till att lämna av Leo på Christians jobb. Snart dags för en snabb sminkning. Just nu känner jag mig inte så het.



Kopierade denna från min kompis Kristins blogg så att ni slipper gå och undra en massa saker om mig. Det är alltså mina svar och inte Kristins.

1. Hur gammal är du om fem år? 33 om jag inte har räknat fel vilket jag brukar göra på min egen ålder
2. Vem var den sista du träffade? Min son som sitter i soffan och kollar Transformers
3. Hur lång är du? Kort, 160-någonting
4. Vilken var den senaste film du sett? Tingeling
5. Vem ringde du senast? Min lillasyster
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till min lillasyster ”Ring mig är du gullig. Puss”
7. Vad är dagens planer? Jobba på Windows 7 lansering på Tekniska museet sedan fredagsmys
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vad det gäller
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? Imorse
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du idag? Kl 7
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej
14. Vilken är din favoritplats? Hemma eller i Ystad
15. Vilken plats föredrar du minst? En offentlig toalett
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I ett nytt hus, med min underbara familj
17. Vad skrämde dig som barn? Typ allt
18. Vem fick dig att skratta senast? Min kollega Sara
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nja
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med
22. Hur många kuddar har du i sängen? 3 (men det är bara en som är min)
23. Hur många landskap har du bott i? 1
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Nej
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor
26. Är du social? Ja
27. Vilken är din favoritglass? After Eight glass
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Betala av på bolånet
29. Tycker du om kinamat? Ja
30. Vad dricker du till frukost? Kaffe
31. Sover du på någon särskild sida? Somnar alltid på vänster
32. Tycker du om att mysa? Jajjemen
33. Är du en beroendemänniska? Ja i vissa fall
34. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej, eller, gör jag det?
35. Vill du ha fler barn? Ibland vill jag det. Idag är svaret NEJ
36. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
37. Har du någonsin åkt ambulans? Ja men inte som patient
38. Föredrar du havet eller en pool? Pool
39. Vad spenderar du helst pengar på? Just nu, sparande
40. Äger du dyra smycken? Nej
41. Har du någon gång testat narkotika? Nej och kommer aldrig göra det heller
42. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Kaffe
43. Vem är den roligaste människan du känner? Christian
44. Välj ett ärr på din kropp? Öh, har inte så många att välja på. Ett under läppen.
45. Vad har du för ringsignal? Lovis som sjunger ”Mamma Mia”
46. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej
47. Flirtar du mycket? Nej
48. Vart togs din profilbild? Har ingen för tillfället
49. Vad har du för mobil? Samsung
50. Vad kör du för bil? Toyota Aygo
51. Kan du byta olja på bilen? Om jag fick läsa instruktionsboken så skulle jag klara det.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? Minns ej
54. Läser du dagstidningen? Nej, kollar nätet
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Ja, flera
56. Dansar du i bilen? I bland när barnen är med
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix Fm
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Nummer till skolans sjukanmälan
59. När var du i kyrkan senast? På Iris dop
60. Är du lycklig? Väldigt!


Nu har jag inte tid för er! Dags att ösa på med jobbet!

Kramar

Min mamma är bäst

Kategori: Allmänt

Hej!

Det jag inte hann berätta om igår (jag hann ju lacka ur för att datorn var såååååå seg) var om när jag kom hem från jobbet och 2 glada ungar kommer springandes mot mig och ropar MAMMA!!!! Väldigt gulligt. Så händer följande:

Jag: Men Christian varför kommer inte du springandes?
Christian: Nu kommer jag!

Så springer han genom hela huset och attackerar mig. Fullkomligt galet men ganska väntat för att vara min kära sambo. Det konstiga händer sen. Lovis kommer gående strax efter med kameran och vill att vi ska kolla på bilderna hon tog. Då har hon fångat hela händelseförloppet på bild!



Nu kommer jag Johanna!

Mitt i "attacken". Lite roligt att hon var så snabb på kameran. Hon är INTE lik sin pappa på den punkten.

Idag har det återigen varit en vanlig jäkla vardag. Dagarna går så fort! Det är helt sinnessjukt. Jag har några fullspäckade dagar framför mig med Windows7-lanseringar och en massa annat. Som grädde på moset ska Christian på konferens onsdag till torsdag. Jippie, vardagskaos!

Men som vanligt kliver min mamma fram, likt en sann hjälte, ur röken och räddar mig och min familj från undergång (ja, okej nu kanske jag hårddrog det lite...)


Mamma, du är världens bästa!!! LOVE YOU!


Puss på er alla

 

Mååååååndag

Kategori: Allmänt

Första dagen på veckan avklarad. Det har ju inte hänt så jäkla mycket direkt. Jag och Christian var i och för sig duktiga och körde lite hemmaträning, det är mycket roligare tillsammans. Christian är alltid duktig, det stora var att idag hakade jag på.

Igår kollade vi "Hål i väggen" vilket är vår söndagsrutin. Leo och Lovis tycker att det verkar busenkelt att klara de där väggarna. Efter varje vägg ställer de sig mitt på vardagsrummet och visar hur man ska göra.

Leo vill till och med ha "Hål i väggen" på sitt kalas. Jag tänker att allt kan vara möjligt med lite fantasi....

Nu ger jag upp det här för det har tagit typ en kvart att ladda upp två bilder!

Jag går och lägger mig så ses vi i morgon. Om ni som läser detta (om det nu är någon som gör det...) känner Christian så hälsar han.

Godnatt

Soft som vanligt

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en helt vanlig söndag. Vi började med dans. Emelie kunde inte stanna och fika med mig idag så jag tvingade med mig både Leo och Christian. Fick locka med att ta med datorn. Leo satt på fiket och kollade YouTube klipp på Michael Jackson, som verkar fascinera honom mycket just nu. Snart kommer han börja ta sig i skrevet och vilja operera näsan...




Sen åkte jag med Sofia till Solna för att kolla på Panduro och ta en fika. Vi blev båda typ anti pyssel när vi kom in på Panduro. På vägen hem stannade vi på Babyland och kollade barnvagn. Min syster är snart halvvägs in i graviditeten. Så hon börjar få en rund liten mage. Det var länge sedan mina barn låg i barnvagn.

Igår hittade Lovis ett "Rump-chips", som hon själv kallade det. Gissa om hon blev stolt.

Nu ska jag grundmåla en tavla.

På återseende!

BR och fika

Kategori: Allmänt

I morse hade vi ett sådär pedagogiskt samtal som vi föräldrar har med våra barn för jämnan. Idag handlade det om att man ska tycka om sig själv och andra. Man ska liksom älska sig själv också. Lovis tyckte att det lät helknäppt att man skulle älska sig själv, för då måste man ju krama sig själv. Så här:

Efter frukost drog vi in till stan. Barnen skulle visa oss vad de önskar sig (Leo fyller år 1 december och sen är julen närmare än man tror). Vi delade upp oss, tjejer och killar.  Sen tog vi kort på allt de önskade sig. Leo är inga konstigheter, där har man hyfsad koll.

Men Lovis är aningens oberäknelig. Hon kan titta på en sak jättelänge sen hugger hon tag i en helt annan sak, som hon inte ens kollat på, och säger att hon önskar sig den. Då försöker man, lite sådär lagom manipulerande, påpeka att hon kollade ju mer på den där andra grejen. Är det inte den du önskar dig? Nejdå det är det tydligen inte. Det största kärleksobjektet var ett sminkbord i allra pråligaste plastprinsessestil. Jag kommer INTE att lägga ut en bild på bloggen för då slutar det med att min mamma köper den till min kära dotter blott för att reta mig.

Min mamma gör så. Barnbarnen blir överlyckliga och hon med när hon vet att det inte är riktigt den saken jag föredrar. Förra julen var det en vit prålig klänning som dessutom kan lysa i olika färger. Den här julen ska jag minsann hålla koll på mamma. Inga prinsessbord här inte!

Leo kan tydligen dansa som Michael Jackson!



Efter BR så bar det iväg till ett fik i Vasastan för en spontanfika med Frederic, Carro, Amanda och Oscar. Det var riktigt nice. 

Eftermiddagen har varit lugn och skön med hemmaslapp. Jag och Lovis har målat i hennes Tingeling-målarbok. Tänk att jag tycker att det är lite kul med målarböcker. Kommer kanske aldrig växa ifrån det. Kommer sitta på hemmet när jag blir pensionär, och måla i målarböcker.

Nu blir det vin, godis, chips och dipp!

God afton!!!

 

Fredag igen

Kategori: Allmänt

Ännu en vecka har rusat förbi. Jag är helt slut. Nu är vi tillbaka till de fredagarna då man somnar i soffan framför Idol.

Jag har visst varit duktig på jobbet minsann för min fina chef Charlotte gav mig en blomma (som överlever vad som helst, tom mig) och en flaska vin. Jag blev jätteglad.

Kolla vilken cool kruka! Det jobbiga är att nu vet alla mina kollegor hur kass jag är på att ta hand om blommor.

Christian är på pokerkväll med sina kompisar så det är jag och barnen i kväll. Snart börjar Idol så barnen är redo, faktum är att de redan har ätit upp allt snacks. Hmmmm, fylla på eller vänta tills de har somnat och få resten för mig själv? Dessa svåra beslut...



Nu ska jag göra dem sällskap. Upp i soffan med er! Vad sitter ni och häckar framför datorn för!?!

Kram på er


Dags för skryt!

Kategori: Allmänt

Dagens inlägg kommer jag att helt och hållet ägna åt skryt.

För jag har ta mej sjutton den finaste sonen i hela världshistorien!!! Idag har han inte bara fått beröm från sina lärare i skolan, han hjälpte till med matlagning och disk också. Jag kan bara inte fatta hur stor han har blivit.



Det är så coolt när han blir stolt över sig själv, min lilla plutt. Han belönades med en legogubbe som han länge har trånat efter (den har suttit på vårt kylskåp och väntat på bra gärningar), så fick han sitta uppe lite extra länge och mysa med sin mamma. Ja, jag erkänner, det var jag som behövde lite Leo-gos.

Annars har dagen gått lika fort som alla andra dagar. Jag hämtade Viggo idag. Det var mysigt att få träffa honom.

I morgon är det dags för fredagsmys igen. Det finns dock en liten risk att Christian dumpar mig för att ha pokerkväll med sina polare. För mig blir det Idol i vilket fall som helst.

Nu ska jag plocka fram kläder till i morgon. What to wear?

Kram och godnatt

Fika med Femman och nu Greys

Kategori: Allmänt

Har precis kommit hem efter att äntligen haft en fika date med Femman (Eufemia). Mysigt att träffa henne.

Jag måste bara visa vilket underbart inköp jag gjorde. Årets första julklapp är inhandlad. Ett par tofflor till Lovis.



Det fanns i vuxenstorlek också men jag ska ju vara ekonomisk och duktig så jag lät bli.

Innan jag träffade Femman så gick jag in på Room och kollade lite. Älskar att kolla där, blir alltid så inspirerad.

Nu är det dags för Grey´s.

Kram och godnatt

Hälsning från ett kontorslandskap

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet och ska snart gå och äta min delikata lilla matlåda.

I morse satt vi och lekte hänga gubbe vid frukostbordet, det var riktigt mysigt faktiskt.

I bilen på väg till skolan vill Leo alltid lyssna på NRJ. Knappen och Hakim (programledarna) är hans nya idoler. De "äger" om man ska tro Leo. De har i alla fall en programpunkt varje morgon som heter "Make up eller Break up?", den brukar vara ungefär när vi är vid dagis. I morse går samtalet enligt följande:

Leo: "Make up eller break up, jag tror att jag ska ringa"
Jag: "Haha jaha, har du kärleksproblem?"
Leo: "Nej, jag ska anmäla Rickard."
Jag: "Vilken Rickard?"
Leo: "Pappas kompis. Du vet Rickard och Lisa. Den Rickard."

Rickard och Lisa är världens gulligaste par och de gifte sig i sommras. Leo har nog inte riktigt hajjat innebörden av denna programpunkt.

I eftermiddag ska jag träffa Eufemia, sen blir det hem till Grey's!

Kram på er

Fleecetröja beställd

Kategori: Allmänt

Måndagen har susat iväg. Leo är hos en kompis och jag och Lovis har ätit Ballerina pepparkaka i smyg. Det är förresten en ny smak som ni bara måste testa.

Idag hann jag i alla fall med att beställa en fleecetröja till Lovis. Den är ju så underbart söt att man nästan önskar sig en i vuxenstorlek!


Nu ska jag börja laga mat. Mamma och pappa kommer och äter med mig och barnen.

Kram så länge!

Söndagsstekens revanch!

Kategori: Allmänt

Vi har precis varit hemma hos Marinette och Magnus och hängt. Och tro det eller ej men det var söndagsstek som stod på menyn! Riktigt gott var det också!

Jag stod dock för efterrätten. Först hade jag tänkt baka en äppelpaj, men sen var det liksom någonting som tog emot. Jag behövde lite söndagshäng och kände absolut inte för att få deg under naglarna (detta var innan jag visste att det skulle bli ambitiös middag i form av stek).

Men jag ska minsann säga er att denna paj är väldigt god (och framför allt smidig att ha och göra med). Max föredrog dock såsen både när det gällde varmrätten och efterrätten. Jag vet inte vad det är med den där killen men så fort såsen står på bordet så blir han helt galen.

 

Här kommer lite fler bilder från vårt mysiga söndagshäng. Det är bra med vänner som inte knusslar till det när man kommer på besök och som man kan krypa upp i soffan hos och bara softa utan att det ska vara pretto och hypat att man träffas. Sådant häng gillar jag, det är liksom bara mjukisbyxorna och pruttarna som fattas.

Jag glömde berätta om en liten incident som hände i morse i mitt tidigare inlägg. När man inte hittar nycklar till handbojarna är man glad att de är av plast och att man har en stark man som kan få upp dem (med lite våld).



Godnatt!

Ouppdaterad

Kategori: Allmänt

Ja, det är väl officiellt att detta är världens minst uppdaterade blogg. Christian mailade mig en länk till tips hur man blir en stor bloggare, med tanke på innehållet så misstänker jag att det var en pik.

1. Uppdatera ofta, gärna flera gången om dagen - hmmmm men jag uppdaterade ju i onsdags!
2. Ha ett tema på bloggen - tema "Johanna", duger ínte det?
3. Ha mycket bilder - Ha! Äntligen ett rätt!
4. Låt bloggen bli en del av ditt liv, ha den alltid i åtanke - jaha, min hjärna är ju redan överfull

Så jag antar att jag inte är världens bästa bloggerska. Men det skiter jag fullständigt i. Den här bloggen har jag faktiskt mest för att jag tycker att det är roligt. Sen får vi se om den kommer att bli en del av mitt liv eller inte.

Eftersom det inte har uppdaterats på ett tag så kör jag i alla fall en sammanfattning.

Torsdag - jobbade sen åkte jag direkt och hämtade Lovis på gympan. Hon är så himla duktig! Som gammal gymnast kan man ju inte bli annat en stolt när ens dotter står på händer och spänner sig ända ut i tåspetsarna!

Det är min flicka det. Men Marinette, den där outfiten var det inte mycket gymnastik över. Även om jag tycker att skinnbyxorna var ascoola så hade jag svårt att hålla mig för skratt när det var dags för föräldrarna att stå på alla fyra och låta barnen klättra upp på ryggen. Vi kan väl säga att de inte var lika smidiga som mjukisbyxor för det ändamålet ;-). (Fotat i smyg, hehe)



Här är lite andra bilder från gympasalen. Leo gillar också att gympa, Christian tycker att det är mindre kul att vara tränare. Men, vad gör man inte för sin son?



I fredags jobbade jag på som vanligt. Sen åkte jag och hämtade barnen så åkte vi hem till Frederic och Carro. Barnen lekte medan vi föräldrar satt och softade och kollade på Idol. Det är alltid toppen att träffa dem! Men kameran glömde jag givetvis hemma.

Igår städade jag som en galning. Storstädning med fokus på badrummen. Det skrubbades på ordentligt, idag har jag ont i en muskel i handen så det säger väl allt om hur mycket jag fick skrubba (dvs hur skitigt det var...). Nu är i alla fall badrummen prickfria!!! Lovis hade två kompisar hemma. När jag precis hade skrubbat rent toaletten så skulle givetvis båda kompisarna gå och kissa på min nystädade toalett. Lovis toppade sedan med att hon var bajsnödig. Det är verkligen tacksamt att städa när man har barn.

På eftermiddagen skjutsade vi Christian till stan där han skulle träffa sitt gamla gympagäng och dricka öl och kolla matchen (Sverige-Danmark för er som är totalt ovetande, jag vet att åtminstone en av er läser denna blogg). Sen åkte vi och käkade på Max, helt och hållet enligt barnens önskemål (ja, okej, jag erkänner att det var min idé). Så här glad blir Leo när han får äta på Max:



När vi kom hem gick vi in till mamma och pappa och passade på att hänga med dem och Sofia, Oskar och Viggo som var där på middag. Viggo satte ett godishalsband runt midjan och hävdade att det var kalsonger. Sen har han bestämt att bebisen i Sofias mage ska heta Jaqueline, oavsett om det blir en kille eller tjej.

Längtar till min syster får sin lilla bebis. Men jag får hålla ut ett bra tag till.

I eftermiddag ska vi hänga hos Marinette och Magnus. Marinette är världen gulligaste och kommer och hämtar mig här. Christian är på visning och kommer direkt dit.

Vi hörs när vi hörs, jag skriver när jag skriver så läser du när du läser.

Kram från världens kanske sämsta bloggerska som skiter i vilket

Ding!

Kategori: Allmänt

Jag är för trött för att skriva idag egentligen och snart börjar Grey's, men jag känner ändå att jag måste dela med mig av min söta lilla dotter.


Idag fick hon en ny tandborste och glatt så borstade hon tänderna, två gånger. Sen skulle hon visa oss hur rena tänderna blev och då drar hon på världens stelaste leende och säger "DING". Man säger tydligen så när något är riktigt riktigt rent. Finns det i Svenska Akademiens ordlista tro?

DING!

Nu ska jag ta mina ostbågar (det är sant...) och sätta mig i soffan.

Kram

Varför så trött?

Kategori: Allmänt

Idag är jag slut i hela kroppen. Jag bävar inför tanken att klockan ringer i morgon bitti. Fy...

Just nu har jag väldigt mycket att göra på jobbet. Dagarna går i ett. Jag sätter mig vid skrivbordet på morgonen sedan helt plötsligt, bara en stund senare, säger någon att det är dags att äta lunch (nej jag kommer inte in klockan nio varje dag, i morse började jag 7.30), så slänger man i sig maten och går och sätter sig i sin egen lilla värld (läs vid skrivbordet) sen råkar man slänga en snabb blick på klockan och då ser man att man ska sticka iväg och hämta barnen om bara en kvart. Galet, men roligt. Dagarna går ju fort i alla fall.

Leo fick ta med sig en kompis hem idag och de spelade fotboll i vardagsrummet (med en mjuuuuuk boll alltså), när kompisen råkade sparka bollen på en vas med mycket gamla blommor. Nu pratar vi torkade blommor, som är så gamla att vattnet dunstat för länge sedan. Han tyckte att det var lite pinsamt så jag gick dit och tog bort vasen. Konversationen var sedan enligt följande:
Jag: Det gör inget, det var ändå inget vatten i dem.
Han: Nej, de verkar väldigt gamla.
Jag: Jag ställer dem här så länge (ställer dem på bänken i köket)
Han: Du borde nog slänga dem.

Nu ska jag leta plastblommor som aldrig vissnar. De här fick jag förresten när jag var sjuk och det var ju hrm några veckor sedan. Ytterligare ett bevis på vilka fina arbetskamrater jag har.

Gick in till mamma och pappa en stund nu på kvällen. Sofia och Viggo var där. Han är så sjukt charmig den där lilla killen att jag nästan skrattar ihjäl mig varje gång vi ses. Lovis och Viggo blir väldigt busiga tillsammans och hon liksom uppmuntrar honom till bus. Så kommer Sofia på honom med att göra buset och jag och mamma kan inte hålla oss för skratt för att han är så fruktansvärt rolig när Sofia ska säga åt honom.
Sofia, förlåt om vi gör det svårt för dig i din uppfostran.

Idag så slickade de på vattenfärgspaletten, busungarna.



Det var ettt i mängden av småbus. Det degades också. Viggo blandade ihop alla färger fast Sofia, mycket tydligt, hade sagt att han inte fick göra det (vilket Lovis säkerligen också påpekade för honom ett antal gånger, skvallerbyttan). "Men mamma, jag måste rulla en liten fisk" var hans självklara argument. Sedan vände han på klacken och gick tillbaka in i rummet sjungandes "ro en liten båt".

Mosters sötnos!



Nu ska jag köra en kvarts hemmaträning och sen duscha innan jag somnar, vilket fömodligen kommer att ske i soffan. Nu kan ni förresten slå vad om jag genomför träningen eller ej. Jag kan säga att oddsen är 50/50.

Kram på dig 

Trött och sliten

Kategori: Allmänt

Har precis varit på förldramöte på dagis. Jag älskar verkligen vårt dagis. Fröknarna är sådär läskigt pedagogiska och gulliga. Lovis trivs väldigt bra där.

Åkte direkt från jobbet till mötet så jag är totalt slut i huvudet, vilket kan vara en bra ursäkt om detta inlägg skulle vara felstavat eller dåligt komponerat.

Min mamma fyller år idag så jag vill säga grattis och skriva några rader om världens finaste mamma (näst efter mig själv alltså, haha).

Mamma ställer alltid upp för mig, pappa, mina syskon och alla sina barnbarn. Hon gör allt för att vi ska må bra. Men hon är också en riktig partypingla som kan släppa loss när det är fest. Och ja, mamma, vi syskon kanske suckar och tycker att du är lite pinsam när du har "bollar under fötterna" när det är fest men djupt där inne så är vi glada över att du släpper loss. Du är världens finaste och snällaste och jag älskar dig massor! Om jag blir som du när jag blir mormor då har jag lyckats. Stort grattis och jag lovar att inte avslöja din ålder hrmhrm55hrmhrm.

Nej nu är jag så trött att ögonen går i kors. Det här skulle kunna vara jag:


Sov sött!
  

Dagens outfit

Kategori: Allmänt

Det blev lite jobb i alla fall. Vinden har avtagit lite (med betoning på lite).

Christians outfit idag är riktigt het. Han passar riktigt bra in här bland åkrarna på Bjärehalvön!



Jacka, tidigt 90-tal.

Men jag ska inte säga så mycket för jag är inte så mycket bättre själv.



Tur att man kan få lite värmande pussar i blåsten!



Här kommer lite bilder från fina landet.

Nu ska vi börja röra oss hemåt. Bilen står kvar, den har inte blåst iväg.

See you in Stockholm!

Stormvarning

Kategori: Allmänt

Jag har haft en riktigt skitnatt. Här blåser det så att det känns som att huset lyfter vilken sekund som helst. Jag är utrustad med så kallat katastroftänk så jag tänker att vi snart får en "Trollkarlen från Oz"-situation eller att det kommer att komma bilar flygande i luften. Än så länge står dock bilen tryggt parkerad utanför. Men det verkar inte som att det blir något jobb gjort för Christian idag heller så vi åker nog hem så fort som möjligt.

Jag känner mig som en grottmänniska, har glömt både pincett, min bra ansiktstvål och balsam hemma. Nu har jag unibrow, håret är en enda stor tova som måste redas ut och ansiktet är sjukt torrt efter att ha tvättats med vanlig tvål. Och så utedasset på det, i storm. Jag säger inget mer.

Dags att förflytta sig till lillstugan för att äta lite frukost. Blir spännande att se om den står kvar efter denna stormiga natt.

Kram

Skåne

Kategori: Allmänt

Sitter här på landet i Båstad och vilar upp mig efter en intensiv vecka. Vi åkte hit i torsdags direkt efter ett stort jobbevent. Att umgås bland drygt tusen personer på Kistamässan och därefter spendera 6 timmar i bil är inget jag direkt rekommenderar men det funkar.

Igår satt jag här och jobbade hela dagen. Det är tur att man kan jobba hemifrån ibland. Nu fick jag sitta med underbar havsutsikt. Synd bara att vädret var bättre igår. Idag regnar det och blåser.

Barnen har kul och leker vilket väder det än är. Igår satt de på en moppe och lekte att de körde. Men för att de inte skulle bli uttråkade så åkte jag med dem till Helsingborg en sväng för att köpa godis och kolla i leksaksaffären.

 

Christian är här för att hjälpa till att fixa lite med huset, men han blir lite frustrerad stackaren för det går inte riktigt som han vill. Det är mycket som måste fixas på huset, men vädret är som sagt inte riktigt på vår sida idag.



När vi var här i somras satte vi upp en gunga i ett av träden och Lovis älskar den. Hon tjatar hela tiden om att vi ska göra fart på henne.

Det är roligt med Lovis för varje gång vi är här så blir hennes hår lockigt. Har väl med havsluften att göra eller något. Leo ser man knappt skymten av. Han spatserar runt i sin egen värld och leker, snickrar, fantiserar och krigar eller vad det nu är småkillar pysslar med när de tar på sig den där fantasibubblan och knappt blir kontaktbara. Idag fick han röd pölse med rostad lök, vilket är en riktig Leo-favorit.



På vägen hem blev det riktigt akut kissnödigt bak i bilen så vi blev tvugna att stanna vid en rastplats på Italienka vägen i Båstad. Det var två andra bilar som stod parkerade och njöt av den fantastiska utsikten så kommer min lilla son och ställer sig och kissar haha. Som tur är har han slutat dra ned byxorna så att han visar baken (vilket mycket väl kunde hänt för sisådär ett år sen).



Härlig utsikt för de som bodde i huset nedanför. När vi ändå är inne på kissspåret... Jag gillar verkligen att vara här i Båstad men...



...det här kan vi ju diskutera. Just nu önskar jag att vi tjejer slapp sittkissa (vilket INTE är särskilt skönt på ett utedass som saknar värme) och jag saknar ljudet av en spolande toalett hur knäppt det än låter.


Nu ska jag passa på att umgås med världens finaste familj. Ha en mysig lördagkväll!