Vardagar och fredagsmys

JUL

Kategori: AllmäntJahapp, så har det varit jul igen.


Vi har haft en märlig sådan detta år. Leo blev hängig innan jul, var verkligen helrisig. Nu har det gått en vecka och han är frisk men fortfarande lite blek, aptitlös till och från och mycket tröttare än vanligt. Det har även gjort att han har blockerat sig själv mentalt och har därför inte riktigt varit sitt vanliga jag.
Så även om det har varit en mysig jul så har detta legat och gnagt i bakhuvudet. Det är otroligt frustrerande att se sitt barn må dåligt. Så fort han har visat lite av sitt vanliga jag har jag typ desperat velat grabba tag i det och hålla kvar det.
Hur som helst så mår han mycket bättre idag och han har varit hos läkaren och tagit en himla massa blodprov. Det visade sig att han även har kvar sitt blåsljud på hjärtat, har haft det sen han var liten, så vi fick även remiss så att vi kan kolla upp det. Känns skönt att kolla alla värden. Nu är han faktiskt hos en kompis, vilket är toppen för så kan vi fokusera lite på Loppan. Skönt för Leo att komma ifårn sina oroliga föräldrar en stund också säkert :).Julafton var supermysig. Vi hade en lugn start på dagen och passade på att vara ute i snön en stund efter att ha öppnat några julklappar på morgonen. Sedan gick vi över till mamma och pappa och åt en härlig jullunch tillsammas med min bror och hans familj. Efter det satt vi ju såklart bänkade framför Kalle. Efter Kalle var det nästan mystiskt lugnt. Vi gick hem till oss och barnen satt i Leos rum och kollade på Trolltyg i Tomteskogen. Det var sjukt lugnt i typ 1,5 timme. Jag och Christian låg på soffan ett tag och vilade upp oss. Sen kom äntligen tomten hem till oss.


"Det är Roger!" sprang Lovis fram och viskade till mig innan stackars Roger-tomten ens hunnit innanför dörren. Den där tjejen kan man inte lura minsann...


Mitt i tomtebesöket kom syrran och hennes familj. Viggo sprang in och hämtade sitt paket direkt. De andra barnen blev väldigt engagerade i att Viggo skulle hinna så fokus försvann från tomten för en liten stund. 
När tomten hade gått så fortsatte julklappsutdelningen. Det var enormt mycket klappar under granen som vanligt och barnen var så nöjda med sina presenter.


Jag får lägga in bilder senare. Nu är ja på jobbdatorn. Nu ska jag hänga med Loppan innan det är dags att fixa mat...

Extra stolt över min son som har gjort mat...

Kategori: Allmänt

img_1062 (MMS)

Extra stolt över min son som har gjort mat (med lite hjälp). Tacosallad blir det. Det är han själv som  har bestämt!!!

God Jul! Här hemma leker vi julafton med b...

Kategori: Allmänt

img_1060 (MMS)

God Jul! Här hemma leker vi julafton med barbisarna Julia och Nippe. Det är pappa Christian som har döpt Lovis nya stekiga Ken-docka.

Sidotofs, leopardmönstrat och handledsvärm...

Kategori: Allmänt

img_1059 (MMS)

Sidotofs, leopardmönstrat och handledsvärmare... Lovis skulle ha varit het om det var 80-talet...

ÄR JAG TILLSAMMANS MED EN KÄNDIS NU ELLER?

Kategori: Allmänt

Christian var på inflyttningsglögg hos paret Wahlberg-Bagge igår. De är så nöjda med sitt nya fina hus som Trivselhus har byggt att de bjöd in alla som har jobbat med projektet på glögg. En mycket gullig gest från nöjda kunder (de har inte fått huset gratis för de som trodde det utan de har faktiskt betalat för sig). Nu är Christian, lustigt nog, med på Lailas blogg. Han sa att huset är sjukt snyggt! Min sambo är duktig på att sälja och projektera hus ska ni veta!


Nu åter till jobbet. I kväll ska vi bli bjudna på julspel i skolan. Ser fram emot det!

Vi börjar komma in i julstämning här hemma!

Kategori: Allmänt

img_1057 (MMS)

Vi börjar komma in i julstämning här hemma!

Pepparkakshus check! Vad är väl en karusel...

Kategori: Allmänt

img_1051 (MMS)

Pepparkakshus check! Vad är väl en karusell när man kan få värsta hotta stugan...

JAG ÄR VÄRDELÖS PÅ ATT BAKA PEPPARKAKSHUS!

Kategori: AllmäntHärmed gör jag det officiellt. Jag kan inte baka pepparkakshus, jag är dålig på det. Ambitionen var ett karusell men jag skulle ha gräddat de där rackarns delarna lite längre. Så nu till den stora frågan:


Ska jag försöka igen eller köpa ett färdigt hus?


Dessa I-landsproblem som aldrig har ett slut...

UPPVISNING

Kategori: AllmäntNu har det återigen gått lång tig mellan mina inlägg. Men det skiter jag i!


December har rullat på i ett väldans tempo och det har varit saker inplanerat stup i ett.


Nu har jag en 8-årig son. Helt sjukt. Men jag ska inte säga att den tid då han var en bebis känns som igår för det gör den verkligen inte. Mycket har hänt sedan dess. Förra helgen hade Leo grabbkväll med sina kompisar. Det var två timmar med fullt ös men födelsedagsbarnet verkade nöjd och glad i alla fall och det är ju huvudsaken. Själv somnade jag i soffan.


Igår var det luciafiraande på dagis på morgonen. Lovis var en söt kombo mellan tomte och lucia.


Jag har dragits med en eländig förkylning i över en vecka nu och är verkligen helt slut. Idag trotsade jag det eftersom det var dags för Brommagymnasternas elituppvisning och vi i showgruppen skulle visa upp vårt Bollywood-nummer. Att köra uppvisning när man inte är helt kry är inget jag rekommenderar. Jag kände att jag var off och gjorde fel på några ställen. Tycker  dessutom att det är ganska så jobbigt att visa upp sig när det är så många man känner, känner mig lite obekväm i det. Hade hellre stått framför ett gäng helt okända. Hur som helst så verkade det som att vårt lilla nummer gick hem och det var ju trevligt.Jag hade ju min största supporterliga där som publik och de tyckte helt klart att "mamma var bäst". De tyckte verkligen att det var härligt att vara tillbaka i gympasalen där vi har spenderat så många timmar. Framförallt Leo hade en riktig nostalgitripp när han gick runt bland trampoliner, räck och bommar och pratade om att han mindes när vi brukade vara där.


När man ser tillbaka på det så känns det helt sjukt att vi en gång i tiden var så aktiva. Hur hann vi egentligen med det? För varje uppvisning eller tävling som går känns det allt mer avlägset och det kommer in alltt fler nya ansikten. Det känns lite tudelat. Ibland önskar jag att jag fick återvända till det där härliga gänget som man lämnade. Det är liksom dem jag saknar mest med gympan ju.


Nej, nu ska jag slå mig ned i soffan innan jag blir allt för djup... I morgon är det julfest på mitt kontor och massa skojiga aktiviteter väntar!


 

 

NU HAR JAG VARIT SÅDÄR DÅLIG IGEN

Kategori: Allmänt

Näsan är fylld med snor och hjärnan likaså känns det som.


Jag är på jobbet och ska strax in i ett möte så jag hinner inte skriva så mycket egentligen. Just nu är det så rackarns mycket att göra på jobbet. Jag går nästan under här. Julledigheten känns ju välkommen och så men jag bara hoppas, och nästan ber till Gud om, att jag ska få tillräckligt med tid för att kunna varva ned och rensa bort lite gammalt skit. Just nu ser det liksom mörkt ut, men det kan ju också bero på att jag är lite neggo just idag.


Senare på eftermiddagen ska jag med pappa till Karolinska, han ska både till Radiumhemmet och Thorax idag. 


Nu ska jag köra ut de människor som har snott MITT konferensrum. Kanske ska dubbelkolla först så att jag verkligen hade bokat...


Tjingeling så länge 

MONKI

Kategori: AllmäntMonki är ett sjukt inspirerande företag. Satt idag för mig själv idag, på min lediga dag och softade med deras gratistidning. Jag kollar bara på bilderna för de inspirerar mig massor. Nu ska jag återgå till födelsedagsfirandet här hemma. Jag har ju en 8-åring!!!!!


Kan inte fatta att det var 8 år sedan den ...

Kategori: Allmänt

img_1025 (MMS)

Kan inte fatta att det var 8 år sedan den här lilla killen dök upp och förgyllde mitt liv!!!