Vardagar och fredagsmys

SKRYTDAGS

Kategori: Allmänt

Nu ska jag skryta, det är ta mej sjuttsingen på tiden!

Mina skrytanledningar är:

1. Nästa måndag ska jag till Hasseludden Yasuragi med min mamma och bara simma lugnt hela dagen! Mysigt!!!

2. I månadsskiftet mars/april så kommer jag dessvärre inte vara anträffbar, FÖR DÅ ÄR VI I PARIS!!!!

3. Jag har tränat inte mindre än 3 gånger på bara 5 dagar! Fråga bara inte hur långa passen var...jag menar, man måste ju börja någonstans... 

4.Jag tycker fortfarande att jag har de finaste barnen och den bästa mannen i hela världen. Det är alltid värt lite skryt. Så det så!

Jaha, då var man klar med skrytet...


Annars är det som vanligt just nu. Veckorna består av jobb och åter jobb. Det finns inte så mycket spännande att skriva om en vanlig arbetsdag faktiskt. Dagens höjdpunkt var liksom den goda salladen jag åt till lunch men hur kul är det att läsa om? Visst, nu hade jag kunnat göra som andra bloggerskor och tagit en bild på salladen och lagt upp här. Varför gjorde jag inte det? Nej, just det, då skulle ju mina kollegor tycka att jag var helt knäpp i huvudet.

Och jag funderar fortfarande på showgruppen. Det kanske inte är en så dum idé ändå. Kollade på So You Think You Can Dance igår och det ska jag säga, dansnerven rycktes med rejält. Men jag har ju blivit så FRUKTANSVÄRT ovig. Nu har jag inlett operation stretch, ifall att jag skulle få för mig att testa på showgruppen.

Nu ska jag lägga mig i sängen och zappa lite innan läggdags.

Kram!

AAAHHH HELG

Kategori: Allmänt



Det är så skönt med helg. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att ha det oftare.

Igår var Emelie och Niklas hemma hos oss på middag. Det var supertrevligt att ha dem här. De är ju helt och hållet människor i vår smak. Emelie är gravid och i juni kommer deras lilla. Hennes mage är såååå gullig.

Igår var jag och Lovis i Kista och kollade bio och fönstershoppade lite.
Jag är så glad att Lovis gillar att kolla kläder. Igår hitade hon en svart paljettkavaj på H&Ms barnavdelning och hon blev helt lyrisk.
"Mamma det är PRECIS en sån här som Amy Diamond har!!!"
Så fick hon prova och hon kände sig så het. Mallade upp sig mot andra barn som gick förbi. Min gullunge. Hon ska få den i födelsedagspresent tror jag minsann!

Vi såg "Alvin och gänget 2" och sisådär en två timmar EFTER att bion var slut då trillade myntet  ned för Lovis och hon fattade att Alvin hette AlVin och inte Albin. Detta trots att jag rättat henne varje gång hon sa fel.

Idag ska Christian jobba så jag ska sticka iväg och klippa barnen hemma hos min systers fina kompis Steffie. Jag tror minsann att ni ska få lite före och efterbilder senare idag hehe. 

Nu har jag fått tillbaka min kamera och på den låg bl a några söta bilder från Viggos födelsedagskalas.

Kram


NU E DET SLUT PÅ VECKAN

Kategori: Allmänt

Det är dags för fredaaaagsmyyyyyyyyys!!!!

Fast vissa personer har redan somnat...


Leo somnade i soffan


Lovis somnade på mattan med benen under soffbordet


Vi fick liksom dra bort soffbordet för att kunna lyfta in henne i sängen.

I morgon ska jag och Lovis ha en mysdag och gå på bio. Ibland är det skönt att bara rå om dem en i taget. På kvällen kommer  Emelie och Niklas. Det ser jag verkligen fram emot!

Ja, just det. Gympan igår gick bra. Det var okej men inte superkul om jag ska vara helt ärlig. Jag saknade mina stora gymnaster lite, det är enklare att träna såndana människor som man kan prata med utan att behöva vara så där pedagogisk. Men det är ett gäng söta ungar, vissa är HELT galna och kräver mycket... Verkligen.
Fatta att dagisfröknar håller på hela dagarna. Jag var helt slut efter en ynklig liten timme...

Nu ska jag gå och göra Christian och hans vän Staropramen sällskap framför TV'n.

Ha en mysig kväll och njut av helgen!!!

MIN FINA PAPPA

Kategori: Allmänt

Min pappa har blivit intervjuad av Aftonbladet med anledning av sin stroke.

Läs intervjun här


Fin bild var det också!

Tyvärr så har de skrivit efternamnet fel på flera ställen. Han heter Wätterljung och inget annat! Och så var det faktiskt 2005 som han fick sin stroke om man ska vara riktigt petig.

Någon dag ska jag berätta mer om detta. Det är en händelse som helt och hållet förändrat min syn på livet.

Nu ska jag återgå till jobbandet, jag var bara så stolt att jag var tvungen att dela med mig av detta.

Kram på er

GOD MORGON!

Kategori: Allmänt


ÅH tänk om vädret hade varit så här nu!

Sitter vid frukostbordet med mina små änglar. Drömmer mig bort till varmare breddgrader. Nu börjar jag tröttna på snön. Men vi har i alla fall någonting att se fram emot för i påsk åker vi till Paris i en hel vecka!!!

Dagens att göra-lista:

1. Jobba litegranna

2. Boka in Hasseludden med mamma

3. Ringa Tele 2 och avsluta något abbonemang på någonting som jag inte vet var det är men det hörde till vår hemtelefon som vi sa upp för typ ett år sen puh.

4. Kolla bio till mig och Lovis på lördag

5. Bli glad och klämkäck och gå till gympasalen (ångesten ligger kvar, vad f..n har jag gett mig in i???)

Det blir min dag. Känner jag mig själv rätt så kommer jag missa minst två av ovanstående punkter. På jobbet har jag alltid koll men hemma är jag ruggigt vimsig...

Du får ha en superhärlig dag!

EN VANLIG DAG

Kategori: Allmänt

Idag har jag haft en mycket intensiv arbetsdag. Satt i möte från morgonen fram till klockan 15. Men det är så jäkla kul just nu! Jag är inne i något slags jobbrus och njuter av att det är fullt ös. Dagarna går så fort att jag knappt hinner tänka på annat än jobb.

Efter jobbet stack jag iväg till Kista för en fika med Kristin. Kristin hade hittat en underbar Gangstar-klänning i sina gömmor (hon var säljare för dem tills nyss) som jag fick köpa till förmånligt pris. TACK gumman, Lovis blev skitglad!!! Hon är lika knusslig med kläder som sin mamma. Nu slipper hon ha en med hål hehe.

Min kamera är fortfarande kvar hos Marinette så jag har inga roliga bilder att visa. Kanske ska kolla om Marran kommer på gympan i morgon så att hon kan ta med den...

Gympan ja... Har jag berättat att jag ska bli ledare för Lovisens gympagäng?

Har lätt ångest för detta men det blir säkert kul när man väl är där. Det värsta med så där små barn är att man måste vara sådär glad och klämkäck. 

Jag har i alla fall pratat ihop mig med Emma, som är huvudledare, så vi är helt och hållet inne på samma bana. Lite mer ordninng och reda. Visselpipa är införskaffad men för att det inte ska kännas för militäriskt så har jag blingat den med klistermärken som föreställer karameller. Jag har testat den på mina egna barn och de gillade den i alla fall. Förhopppningsvis blir det en hit. Jag är mest stolt över dess nya look dock. Hade jag haft min kamera skulle ni ha fått se en bild på den. Det får bli i morgon, hoppas jag.  

Såg Landet Brunsås på TV precis. Bra program!!!

I morgon blir det jobba hemma. Nu ska jag passa på att hänga i soffan innan jag somnar

SYSTERS FINA MAGE

Kategori: Allmänt

Det är inte långt kvar nu...

och jag längtar!

YOGA, TUPPERWARE OCH AVUNDSJUKA

Kategori: Allmänt

Jaha, då var man inne i vardagsträsket igen. Jag är så trött att ögonen går i kors. Men säg när man inte är trött.

I lördags var vi hos Jessi och Mange på middag. Det var länge sen och det var mysigt att träffas. Maja har blivit så rackarns söt (och stor också för den delen)! God mat, trevligt sällskap och mycket vin. Mer vin för vissa, mer än så säger jag inte. Jag vill ju inte hänga ut folk i min blogg hehe.

I söndags var jag duktig. Jag rensade bland alla foton och gjorde en mapp för de bilder som ska framkallas. Den här är ju bara såååå söt!



 

Jaha, vad har hänt idag då?

Min kära mamma tvingade mig att vara med på hennes Tupperware party. Vilken grej det där är alltså... Plastburkar för flera hundra. Fatta hur många burkar jag kan köpa på Ikea för samma peng haha. Jag symapati-köpte ritmallar som Lovis ska få i födelsedagspresent. Men du mamma, alla de pengar som du lägger på burkar, ge dem till mig så fixar jag motsvarande på Ikea och tar resterande som arvode. Dagens snilleblixt!

Det bästa med allt var att mamma hade anlitat min syster till att baka. Hon hade gjort en helt fantastisk kladdkaka med after eight i. Mumsigt värre.

Idag provade jag även på yoga på jobbet. Japp, jag trodde att jag var en hyffsat vig människa men hör upp världen, jag har dåliga nyheter. Min vighet har gått i graven och jag är numer stel som ett jäkla kassaskåp. Otroligt deprimerande. Men det var ju bra att röra på sig lite i alla fall.

Slutligen, dagens bitterhet (ja, hallå, jag kan ju inte hålla det inom mig).

Lovis kompis Filippa (och hennes fina föräldrar tillika våra goda grannar) har varit i Thailand och kom hem igår. Så idag kommer Filippa in till oss, väldigt brun, för ett mycket kärt (och otroligt gulligt) återseende. Då säger hon det...

"Johanna vet du, jag har fått massaaaaaaage"

Och den lilla meningen från den lilla tjejen satte fart i bitterheten och avundsjukan hos mig. Jag vill också!!!

Jenny-Marie, om du läser detta så ska du veta att jag nu har dig som huvudmisstänkt vad det gäller att plantera onda meningar i din egen dotters mun. Allt för att reta mig, så dåligt! Men tack för den fina trägrodan!!! 

Nu ska jag sova!
Fridens liljor (som min chef alltid säger)   

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Första hela arbetsveckan på 2010 är avklarad och jag är helt slut! Jag har inte hunnit med (läs tagit mig tid till) bloggandet. Och nu har jag inte en susning om vad jag ska skriva. Det är fredag, jag sitter med barnen framför Let's Dance efter en vecka som innehållit en enorm mängd jobb. Men jag klagar inte. Mitt jobb är lika roligt som vanligt om än intensivt. Kameran ligger kvar hemma hos familjen Busk så inga bilder har producerats heller.

Veckans höjdpunkt:
Att få träffa Niklas och Marie för första gången på riktigt riktigt länge. Det är kul att hooka upp med folk som man inte träffat på länge. Tack för det!

Veckans värdelösaste (om man nu kan uttrycka sig så):
Att just nu känner jag på tok för många människor som befinner sig på varmare breddgrader. Livet är lite orättvist ibland... 

Nu ska jag lösa lite konflikter syskon emellan. Och vänta på att min älskade sambo ska komma hem...

Ha en mysig fredagkväll!

OM JAG DÅ VAR RIK

Kategori: Inredning

Mitt tidigare inlägg gav mig en idé. Det som är bra med en blogg det är att man kan ju låtsas att man har tillgångar... eller??!!

Så följande ting "ska" jag köpa (vem vet, en vacker dag kommer jag kanske att göra det!!):

1. Mattan i mitt tidigare inlägg.

2. "Stingray" gungstol av Thomas Pedersen. Denna man måste vara ett geni för detta är tamejsjuttsingen något av det snyggaste jag sett i fåtöljväg. Om någon jag känner skulle köpa denna före så skulle jag känna mig avundsjuk på att ganska så obehagligt sätt...

3. "Collect" skåp, barnen ska få ett varsitt! Eller så har vi det i hallen. Hmmmm, vilka beslut....



4. "Manana" golvlampa från Designhouse. Den är ju bara för cool. Namnet är ju klockrent! (Den lutar sig alltså mot väggen för den som inte redan har förstått det). Skulle passa utmärkt i en av våra passager!



5. Japp, det kan verka tråkigt men jag vill faktiskt ha en Lamino fårtölj. Svartbetsad med svart fårskinn. MED fotpall givetvis. Annars räknas det inte, då får det va!



Nu ska jag glo på TV eller rättare sagt sova...

Nattigott!!!

DESIGNTJEJEN!

Kategori: Inredning

Jag är sjukt sliten. Blev typ inget jobb idag och nu sitter jag med hur många lager plagg på mig som helst och inbillar mig att mitt huvud kommer att trilla av för att det känns såååå tungt. En sliten Johanna. Men man ska inte klaga. Jag är nog på alerten igen i morgon. Då är det ju fredagsmys!!!

I bland blir jag så sjukt stolt över min dotter. I mellandagarna så var vi på Länna möbler i samband med ett besök hos Johanna och Martin. Min dotter visade då att hon, redan i tidig ålder, minann har ett öga för design! Jag visade i förbifarten en matta som jag bara älskar. Lovis föll pladask! Hon önskar sig nu den i födelsedagspresent. Och det är ju kul när en unge önskar sig en sådan sak som man lätt skulle kunna köpa, om den inte vore j...ligt dyr!!!


Så 8 000-kronors-mattan, den vill hon ha minsann.... Men jag tänker att om alla som känner oss lägger typ en hundring var så har vi ju kommit en bit på vägen... Vad säger ni!?! Ni kanske till och med vill lägga mer (vilket jag kan förstå, det är ju en riktigt fin sak!). Maila mig så får ni mitt kontonummer haha. Här kommer en närbild också så att ni förstår grejen med den (och nej, jag tror att det blir svårt att tillverka en på egen hand. Tro mig, jag har tänkt tanken).



Ni vet var jag finns om ni vill bidra...

ONT I HUVUDET

Kategori: Allmänt

Jag hade det supermysigt med syrran igår. Vi åkte till Stinsen och strosade och fikade. Mysigt att få lite egentid med henne. Vi gick och kollade lite på bebiskläder. Jag kan knappt vänta tills hennes lilla bebis kommer, det ska bli så mysigt!

När jag kom hem var jag duktig och bakade bröd, det blev hur gott som helst och det är ju en så lycklig känsla att få äta hembakat bröd till frulle.

Sen var jag så klart helt slut och idag känner jag mig utpumpad. Mitt huvud är segt som kola och kroppen lätt frussen och öm. Ska snart sätta mig och jobba lite men beslutade mig för att jobba hemma idag med. Får se om jag får chans till lite vila idag,  kanske är det vad som behövs trots allt.

Jag läste precis ut en bok som jag verkligen vill rekomendera. "The Heroine diaries - spillror ur ett rockstjärneliv" av Nikki Sixx från Mötley Crue. Det är hans dagboksanteckningar från hans värsta tid som missbrukare blandat med kommentarer från folk i hans krets och honom själv. Många kända namn. Visst att det gick vilt till, det har man ju alltid förstått men det är oerhört intressant att läsa om bakgrunden till allt. Läs den!

Intressanta fakta: Nu för tiden är Nikki Sixx tillsammans med tatueraren (LA ink) Cat von Dee. Det upptäckte vi när vi satt och pratade om den här boken samtidigt som LA Ink visades på TV. Mycket knasigt samanträffande.
Nu vill jag läsa boken om Mörley Crue också!

Nu ska jag gå och jobba lite. Ha en bra dag!

JAG ÄR VÄRDELÖS....

Kategori: Allmänt

....på att uppdatera. Jag vet.

Nu sitter jag och väntar på syrran, vi ska sticka iväg en stund hon och jag. Kommer att bli mysigt. Inte ofta det är bara hon och jag.

Jag har känt mig risig de senaste dagarna. Som att man nästan är sjuk. Jag hatar det där mellanläget. Sen är jag ju inte så bra på att vila. Det kanske rent av skulle bli bättre om jag vilade ordetligt. Well, vi får se vad det blir av det hela.

Jag böjade jobba igen i måndags. Satt dock hemma eftersom barnen är dagis- och skollediga. Det hade trillat in lite fler mail än vad jag trodde att det skulle vara men det är i vilket fall som helst skönt att få en lugn start så att man kan få tid till allt som man har tvingats prioritera bort under denna galna höst.

Igår var vi på house-warming party hos Maria och Rasmus. Maria är kollega med Christian och en otroligt duktig privat festfixare. Nu har de byggt hus och hade inflyttningsfest. Jag skojar inte när jag säger att varenda kotte som de känner måste ha varit där. Ändå så får männsikan det att fungera. Hon hade lagat mat till alla, efterrätt och det var en härligt skön stämning. Me like. Vi blev dock tidiga hem eftersom jag mådde lite pissigt. Barnen var hos mamma och pappa så jag fick sova hela natten utan någon sängkamrat kortare än 1,8 m. Välbehövigt.

I morgon sätter det igång, vardagsöset. Undrar hur det ska gå att få upp Lovis i tid. Hon har sovit till 9 hela den här ledigheten. Spännande utmaning...

Nu ska jag ringa och kolla var min syster tagit vägen.

Puss och kram