Vardagar och fredagsmys

Mors dag inleddes med teckningar och prese...

Kategori: Allmänt

img_0110 (MMS)

Mors dag inleddes med teckningar och present på sängen. Jag har världens bästa familj! Nu sitter vi på terassen och äter frulle. Idag blir det träff med Molly i Täby, avslutnings klänning skall inhandlas! Stor kram till alla fina mammor som jag känner!

På väg till Skansen med Leo och hans klass...

Kategori: Allmänt

img_0081 (MMS)

På väg till Skansen med Leo och hans klass. Leo är minst sagt laddad!

Hämtar lillan Det är varmt i bilen så Lop...

Kategori: Allmänt

img_0069 (MMS)

Hämtar lillan Det är varmt i bilen så Loppan skippar tröjan.

Iris bjuder...  på sandkaka i Björklunds ...

Kategori: Allmänt

img_0059 (MMS)

Iris bjuder...  på sandkaka i Björklunds hage. Mysigt!

Kanske jag kan övrtala honom att lägga vår...

Kategori: Allmänt

img_0055 (MMS)

Kanske jag kan övrtala honom att lägga våra få sparpengar på denna underbara fåtölj? Han verkar ju tycka att den är bekväm i alla fall!

BRA START PÅ DEN LÅNGA HELGEN

Kategori: Allmänt

Igår firade vi min pappa som fyllde 58 år i tisdag. Hipp hipp hurra för världens bästa papi!!!


Mina syskon med familjer var också där. Det var gott och mysigt. Vilma växer så det knakar och jag beundrar min syster. Tycker att hon är en himla bra mamma alltså!

Vi börjar bli en hel klan nu! Mamma och pappa har 7 barnbarn. Häftigt. Det är roligt att det är så tight mellan barnen, de har verkligen roligt tillsammans.
Idag har det varit en mysig, helt ledig, dag! Jag och barnen åkte hem till fina Johanna och hennes 3 wild kids. Johanna har 3  killar varav den älsta, Tim, är lika gammal som Lovis. Lovis och Tim är för övrigt kära i varandra. Jag tycker att Johanna är en rikig hjältinna i vardagen. Det är inte lätt att ha 3 så små barn. Mitt liv är en dans på rosor i jämförelse. Gumman, du är stark och en väldigt bra mamma!!!! Sen så är du en toppen-kompis dessutom!Tim och Adrian.


På väg hem från Johanna och gänget så stannade vi till och gick en sväng på Länna möbler. Jag fick alltså dregla lite över oöverkomliga grejor. Blev lite sur över att den glasask jag velat ha från Ittala var så sjukt dyr. Mycket irriterande... Men jag fick i alla fall massor med inspiration och det var härligt. Nu vill jag fixa vårt sovrum så att det blir en riktig oas!


När vi sedan käkat middag gick jag och Lovis på en kvällspromenad. En tjej-prommis! Vi gick, som vanligt, ned till sjön. Först satt vi på bryggan ett tag och filosoferade. Det var riktigt härligt, bara hon och jag till ljudet av vågor som slår mot stranden och gnisslande brygga. Jag skulle kunnat fryst tiden, så mycket njöt jag.
På vägen hem plockade Loppan vitsippor till sin pappa.

Det här blir verkligen ett inlägg i föräldrarnas tecken för slutligen vill jag berätta att våra fina vänner Rikard och Lisa idag bler föräldrar till en (jag citerar pappan) oemotståndlig tjej. Grattis till er!!! Jag får en tår i ögat bara jag tänker på det.


Nu ska jag gå och njuta av kvällen tillsammans med min underbara familj och en skål med chips. I morgon blir det barnfri kväll så vi kör fredags mys idag istället (= en bra ursäkt att få svulla)


Ha en härlig kväll!!!

På väg hem. Tydligen är jag inte ensam om ...

Kategori: Allmänt

img_0048 (MMS)

På väg hem. Tydligen är jag inte ensam om det...

Lämnar på skolan. Kan inte fatta hur stor ...

Kategori: Allmänt

img_0047 (MMS)

Lämnar på skolan. Kan inte fatta hur stor min son har blivit! Nu får mamma inte hålla hand in public längre. Jag får passa på att sno lite pussar och kramar medan jag kan för snart  får man väl inga alls. Nu ska jag bege mig mot jobbet.  Ha en härlig dag!!!

GOD MORGON

Kategori: Allmänt

Sitter här vid frukostbordet med mina fina barn men ska snart gå och sminka mig. Kaffet smakar liksom extra gott när solen skiner. Fast jag fick precis lite kvällningar när jag såg hur mycket smör Loppan har på sin macka. Uäääk. Men det kan hon behöva tunnisen.


Idag är en galen dag som går i mötenas tecken. Där någonstans emellan ska jag klämma in massor med jobb. Men jag får trösta mig med att det är roligt!


Ikväll ska jag besöka en gympagrupp och hjälpa dem lite på deras träning. Det känns som så länge sedan jag var i gympasalen på det sättet. Blir säkert kul.


Nej nu måste jag gå och sminka mig!


Ha den härligaste av dagar!!!

INTERVJU MED DE BÄSTA DANSARNA

Kategori: AllmäntJag leker lite journalist idag så jag tänkte ställa några frågor till mina barn om dansuppvisningen. Här ovan kan ni se dem demonstrera sina favorit-moves.

Var det kul att dansa inför publik?

Båda i kör: Ja

Vad var roligast då?

Lovis: Jag tyckte att dansa
Leo: Öh öh att dansa

Vad var tråkigast, var det något som var tråkigt?

Leo: nej
Lovis: Jo bara när man inte fick dansa. Det är faktiskt inte kul om Nockebybron är sönder. (Vilket den gjorde under föreställningen vilket gjorde att flera kom sent)

Var ni nervösa?

Lovis: Nej
Leo: Nej

Men Leo du var ju lite nervös innan, förvann pirret i magen då eller?

Leo: Ja, när jag bara kom dit så försvann det.

Vilken var favoritlåt?

Leo: Det var "Free" (Freestyler alltså) 
Lovis: Jag tyckte Trollens Rock n' Roll

Om ni fick välja vilken låt ni ville att dansa till, vilken skulle ni då välja? 

Leo: Beat it
Lovis: Amy Diamond

Var det någon ni saknade på uppvisningen?

Leo: Conny
Lovis: och jag saknade Sofia

Leo, hur var det att dansa med de stora grabbarna?

Leo: Bra, det var kul

Hängde du med de stora grabbarna då?

Leo: Ibland. Alltså deras dans var också bra.
Lovis: Vet du Leo, dom dansade så här (dansar och tappar byxorna)
Leo: Du tappade byxorna

Vill ni fortsätta dansa?

Båda : Ja

Orkar ni vänta tills efter sommaren?

Leo: Ja
Lovis: Men vet du? Vi ska ju till Paris när det är sommar så vi kommer hem när det är snö och uppvisning.

Jaha, det var mer än jag visste...

Lovis: Det har ni sagt och så ska vi gå på cirkus Maximums


Som sagt, det där sista var mer än jag visste. Nu är det dags att få de små liven i säng.

MYSIG DAG

Kategori: AllmäntJag har haft en jättemysig slappar söndag som avslutades på ett riktigt hurtbullesätt!


Efter en halv dags slappande så tog vi oss ut och gck till Marinan för en fika. Eftersom Leo hängde hos sin kompis Hugo hela dagen så tog vi med Loppans kompis Nellie. Nellie+Lovis = bus. De har väldigt roligt tillsammans dessa sötnosar. Skönt var det att sitta och hänga på Marinan med en kaffe. Tjejerna ägnade sig åt min telefon och ett spel som går ut på att sminka tjejer. Håller dem sysselsatta.
Tjejerna cyklade. De cyklade en minut sen bytte de cykel med varandra för att sedan återigen byta efter ytterligare en minut. Glöm inte att man också måste trampa konstant under dessa minuter och cykla väldigt nära varandra. Det blev en rask prommenad för mig och Christian.

Sen var de så söta för Nellie hade tagit med egna pengar i sin "börs" (haha, jag trodde att det ordet var utdött!) och skulle betala sina små beskvier själva. Nellie tog upp pengen, Lovis gav den, sedan tog Nellie växeln och gav till Lovis som fick lägga ned den i plånboken. Rättvist ska det vara!

På kvällen var det dansträning för min del. Jag är verkligen glad att jag bestämde mig för att köra. Tycker att det är väldigt roligt!


Nu ska jag förbereda för en ny vecka. Skönt att den är kort!!!


Vi sitter och fikar på Marinan. Mysigt!

Kategori: Allmänt

img_0044 (MMS)

Vi sitter och fikar på Marinan. Mysigt!

SÅ STOLT ATT MAN NÄSTAN SPRICKER!

Kategori: AllmäntSå kände jag mig igår när jag såg mina fina barn på deras dansuppvisning. Det var riktigt roligt att se!


Loppan, som hängt i mig och grinat hela terminen, var som ett helt annat barn. Så skönt, det visar ju att hon är trygg trots allt. Nu stod hon där på scenen, själv utan att hålla någon tränare i handen och dansade och sjöng med i "Trollens Rock n' Roll". Urgulligt!
Och Leo, min stora kille, han var i sitt esse. Han levde sig in och var riktigt duktig! Jag är glad att han har hittat någonting som verkligen passar honom. Sen är det ju nästan bara lite större grabbar och jag tror att det får honom att känna sig riktigt ball.
När vi handlade på Ica efteråt så mötte vi Leos fröken. När vi berättade att vi varit på dansuppvisning så frågade hon om han kanske ville visa lite i skolan. Då svarar han iskallt "Självklart".Jag är lite sugen på att bli instruktör för FunkyKidz själv. Ska fundera lite. Det vore så kul att få dansa med barn igen! Fast jag vill ju helst inte ha mina egna barn i gruppen...
 

Kramar

LADDAR FÖR DANSUPPVISNING

Kategori: Allmänt

Idag är det den stora dansuppvisningsdagen! Leo är lämnad och taggad till tusen. Han kör 2 föreställningar så vi konmmer till den andra. Loppan och hennes kompis Filippa ska vara med bara på den andra och de har precis fått håret våfflat på äkta 80 tals vis. De ska nämligen vara troll. Nu känner de sig skitsnygga! Snygga troll, det var något nytt!


Jag känner mig däremot assunkig. Kunde inte somna igår så det blev sent sen när jag inte kunde hålla ögonen öppna längre så eskalerade Christians snarkningskavalkad på ett ytterst förvånande sätt. Jag trodde inte att man kunde snarka mer än vad han gjorde innan men tydligen så hade han sparat det bästa till sist.


Som vanligt så är det lite svårt att komma ned i varv på helgen när man har jobbat galet mycket i veckan. Men sakta men säkert så kommer jag till ro här. Det är nästan så att jag är lad för att det är trist väder, för då behöver man inte gå utanför dörren mer än nödvändigt. Det är bara att man går runt här hemma och ser allt som måste göras. Tvätthögen har växt till ett helt bergsmassiv. Golven är dammiga, garderoberna  behöver rensas, ja jag skulle kunna hålla på hur länge som helst...


Men nu ska jag gå och duscha och förhoppningsvis, komma ut ur duschen som en ny människa!

ÖNSKELISTA DEL 1

Kategori: Allmänt

Jag fyller år snart så jag tänkte förbereda min nära och kära genom att lägga ut min önskelista på denna blogg. Alla som vill får givetvis köpa present till mig! Fast egentligen är det inte förrän den 9 juli som jag fyller. Men det är ju lika bra att vara ute i god tid så att ni kan spara ihop pengarna först.

Jag börjar lite försiktigt med skor och armband. Sådant som alla tjejer gillar.Notera att jag nu inte redovisar pris. Det bara blev så. Jag lovar...Sen avslutar jag med sådant som är överkomligtNu vänder jag mig till Christian.
Dessa tallrikar är från Bruka, älskling, de vill jag gärna ha. Färgerna är Sand och Svart. Sand på strora tallrikar och svart på assietter, bara som en parantes. Bruka ligger förresten på Regeringsgatan. När du ändå är där kan du ju ta dig en titt på denna för den är också fin:På denna stege skulle det vara fint med en filt i pälstyg (hostMarinettehost), gärna hemmasydd. Det är ju inget jag förväntar mig att få kanske jag ska "försöka" sy en själv...


Det var del 1 av önskelistan. Nu ska jag fortsätta kolla på film, det är svårt att blogga och kolla samtidigt.


Godnatt

JAG TÄNKTE VI KUNDE.....GRILLA!

Kategori: Allmänt

Så har ännu en vecka gått. Nu slutar jag jobba. Det ska grillas och mamma och pappa kommer på besök. Det blir en lugn och mysig kväll.


I morgon ser jag fram emot barnens dansuppvisning. Håller tummarna för att Leo mår bättre i morgon och att Lovis inte får någon reaktion på vaccinationssprutan hon fick idag.


Fick denna från min kollega Peter och dessa kloka och helt sanna ord får liksom runda av arbetsveckan:

Grillning *

Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är i antågande.

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till…

Eftersom grillning är den enda matlagningen som en riktig man ägnar sig åt.

Detta förmodligen med anledning av att grillningen medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).

När en man erbjuder sig att grilla händer vanligen följande:

Rutin:

1. Kvinnan handlar all mat.

2. Kvinnan gör en potatisrätt, en sallad, bakar vitlöksbröd, fixar till en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet och lägger det på lämpligt fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut detta till mannen som sitter bredvid grillen - med en iskall öl i handen.


Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN!

Mera rutiner:

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg, värmeljus, myggspiraler med mera .

6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

Ännu mera rutiner:

8. Kvinnan dukar nu fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och allt annat hon tidigare burit ut till bordet där hon dessutom lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

 

Och viktigast av allt:

10. Alla tackar mannen för den utsökta maten ochberömmer honom för hans färdigheter i grillningens ädla konst.

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? Då han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han sedan länge misstänkt)..:

"Det går banne mig aldrig att göra en kvinna riktig nöjd..."


Nu ska jag och Christian grilla. Hur arbetsfördelningen ser ut!? Läs ovan ;-)


Ha en trevlig fredagskväll!

FACEBOOK ÄR ROLIGT

Kategori: Allmänt


Meh! Jag pratade ju med henne nyss!
Eller så kan man ju gå med i den här gruppen!

Nu ska jag snart ta en fikapaus!

BLINGAD CYKEL

Kategori: Allmänt

Här kommer bild på Loppans "nya", snygga och coola tjejcykel. Både jag och Lovis är mycket nöjda med resultatet!Där det är rosa var det tidigare grått. Och sen så var ju ringklockan inte rosa med uppfällbar spegel...Även dödskallen skulle såklart blingas och bli fin!


Nu ska jag fortsätta jobba!

HÄNDELSERIK DAG MINSANN...

Kategori: Inredning

Var inne och läste på en av mina favoritbloggar och det här inlägget var så sjukt roligt att jag bara måste dela med mig av det! Sjuk humor!


Min syster klagar lite på att jag vill göra om i Leos rum. Sofia, min älskade syster, allting går i arv till Viggo förståss. Förutom dödskalleväggen för den sitter liksom där den sitter. Men jag drömmer bara ska du komma ihåg.


Nu kommer del 2. Vardagsrummet

Ja, soffan ser lite liten ut jämfört med lampan och övrigt. Men ni fattar. Och NEJ alla ni män som läser detta och tänker "nämen Johanna den där soffan ser ju likadan ut som den ni har" så är det inte. Den största skillnaden ligger i färgen. Sedan är det en helt annan modell och helt andra ben. Enorm skillnad med andra ord.


Vad kan jag annars berätta om min dag. Jo förstår ni, idag kan jag berätta 2 saker som jag har gjort förutom att jobba. Jag har blivit påkörd och fått en snygg buckla på bilen av en idiot till smitare och jag har haft avslutning för mina gymnaster (Hurra för lediga torsdagskvällar!). En mycket händelserik dag. Jag har även ätit lunch i Sollentuna. Bara en sådan sak förgyller ju en jobbtäckt vardag!

Och hörrni, fråga inget mer om bilen. Jag blev påkörd av ett gigantiskt båtsläp som gjorde en buckla som sitter så att det ser ut som att jag är en usel förare. Snyggt, verkligen...
Nu ska jag avvika från datorn och placera mig i soffan den sista halvtimmen före läggdags.


Fridens liljor!

LEOS RUM

Kategori: Allmänt

Som jag nämde i ett tidigare inlägg så ska jag göra en liten "makeover" i mitt hem. Jag tänkte börja med att visa några saker som Leo ska få.

Visst blir det coolt. Så nu måste jag surfa ut på arbetsförmedlingen eller något för man måste vara sjukt tät om man ska ha råd med sådana hät coola saker. Eller så fortsätter jag bara drömma.

BLINGAD CYKEL

Kategori: Allmänt

Varför är det så svårt att få ihop vardagen ibland!? Jag är helt slut just nu. Har de mest hektiska veckorna i mannaminne framför mig och saknar helt och hållet energi. På detta så kryddar vi lite med förkylningar, dansuppvisningar vaccinationer, tandläkarbesök och så alla måsten förståss. I slutet på maj ser ni mig ligga i fosterställning i en hörna. Ledsen att jag klagar men ibland känns det bara så galet.


Idag tog jag mig i alla fall lite tid att fixa till Loppans cykel. Nu är den rosasprayad och fin och Loppan är helnöjd. Förhoppningsvis så står hon ut med att ha brorsans gamla cykel nu när den är lite blingad för henne. När den är helt torr och allt är på plats ska jag ta en bild på den och lägga upp på bloggen. Ganska stolt är jag!


Nu ska jag krypa upp i soffan och kolla TV och bara mysa resten av kvällen. Långt ifrån jobb och måsten!

HAV TÅLAMOD

Kategori: Allmänt

Ty jag kommer att vara en usel bloggerska för min handfull skara läsare denna vecka. Veckan fylls av jobb och åter jobb.


Helgen var härlig! Lugn men ändå händelserik, precis så som jag gillar den. Så råkade jag bli blond. Bara en sån sak liksom...


Kom hem från jobbet för mindre än en timme sedan så nu ska jag bara sätta mig i soffan efter att ha slängt i mig vår paradrätt Pasta med pesto.


Mer än så får ni inte höra från mig idag...
Adjö 

VALBORG OCH NY CYKEL

Kategori: Allmänt

Igår var en riktigt trevlig dag!


Skulle jag beskriva dagen på snabbast möjliga vis så skulle jag säga:
Jobbade hemma med en tokglad Loppan som sedan dansade sig igenom hela dansen utan gnäll medan Leo äntligen fick sin nya cykel och huset städades (helt av sig själv, tänka sig). Kvällen spenderade vi hemma hos våra trevliga och mysiga grannar Jenny-Marie och Markus med alldeles för god mat och vin.


Nu har jag ju redan avslöjat allt så då behöver jag inte säga något mer om gårdagen.


Leo är jättestolt över sin nya cykel, Christian gjorde ett bra jobb när han köpte den (designchefen godkänner härmed köpet gladerligen).


Nu sitter jag och väntar på att syrran ska komma över med sin underbara ungar en snabbis. I kväll får vi besök av Frederic och Carro med barn. Mysig dag helt enkel. I like!


Bäst av allt med denna dag är att Christian är hemma hela dagen! Inget jobb bara en slappande man i soffan. Mys!


Men hörrni! Vad är det med denna "Manboy" som alla småbarn är så frälsta i!?! I torsdags när jag satte på den på Loppans gympa så var det som att alla barn stannade upp, för att mima och dansa. Helt sjukt. Nu går den varmt här hemma. Tur att Lovis inte har en aning om att det finns en funktion som heter repeat för då hade ni nog behövt tvångsinlägga mig. 


Nu ska jag försöka göra något nyttigt, typ slappa i soffan!