Vardagar och fredagsmys

BARA 1 DAG KVAR...

Kategori: Allmänt

...sen drar vi till Mallis. Nu längtar jag något så fruktansvärt. Det tar på krafterna att arbeta inför en semester. Idag har jag dessutom haft gympaavslutning för mina små Brommisar! Så duktiga var de. Men jag måste erkänna att det ska bli rätt skönt med lite lediga torsdagkvällar framöver. Den första kommer att spenderas på...



...detta ställe. Skön kontrast mot att stå i en gympasal med 20 5-6 åringar omkring sig (som man dessutom ska lyfta runt på hjulningar medan de typ slappnar av och blir till en klump).


Nu är det läggdags!

Fördel med stora barn: de kan laga mat til...

Kategori: Allmänt

img_1558 (MMS)

Fördel med stora barn: de kan laga mat till sin mamma!

Medan mamma fixar lite middag till sig sjä...

Kategori: Allmänt

img_1554 (MMS)

Medan mamma fixar lite middag till sig själv tar storebror hand om lillasyster på bästa vis! Stolt mamma? Oh yeah!

Jag har köpt sallad. Bra att den visade si...

Kategori: Allmänt

img_1551 (MMS)

Jag har köpt sallad. Bra att den visade sig vara smakrik också och inte bara snygg...

MASTER OF MULTITASKING LIKSOM

Kategori: Allmänt

Vilken kvinna man är liksom. Jag både uppdaterar webbsidor, mailar OCH bloggar. Helt amazing!


Idag är jag världens tröttaste människa. Ge mig en säng och jag skulle somna direkt. Jag löser det genom att göra typ 1000 saker på en gång. För det gör mig ju inte tröttare....

JAG SOM VAR TRÖTT PÅ SÖTSAKER....

Kategori: Allmänt



Efter denna påsk är man inte sugen på en enda godisbit till. Då möts man av denna syn på kontoret. Jag vet ju att det kommer att sluta med att jag öppnar skiten.


Idag inledde jag en kort men mycket intensiv jobbvecka. Vill man ha semester med gott samvete så måste man se till att beta av en hel del innan man drar. Denna dag har alltså börjat i ett högt tempo.


Vad gör vi? NU KÖR VI!


PÅSKHAREN HAR GJORT SITT

Kategori: Allmänt



Nu sitter vi hemma och jäser efter en brakmåltid hos mamma och pappa. Det har varit ännu en härlig dag på en superhärlig ledighet. Jag kom att tänka på att jag knappt ägnat jobbet en endaste tanke de senaste dagarna. Lite stolt över det faktiskt eftersom jag brukar vara usel på att koppla bort det.





Vi var så mätta att vi var tvugna att gå en sväng. På vägen mötte vi Morris mormor. Hon berättade att han varit busig och gått hem till oss. Men eftersom vi inte var hemma så fick vi leta efter en liten Morris. Han kom till rätta ganska så fort och då hängde vi en stund vid stranden tillsammans med Marinette och alla kidsen. Mysigt värre. Max var blöt en bra bit upp på smalbenet men det berörde honom inte alls. Det är en söt rackarunge det där!


Mer bilder i morgon! Nu ska vi kolla på "En natt på museet".


Trevlig kväll!


SEMESTER

Kategori: Allmänt



Semesterlunken fortsätter. Idag har vi gjort ingenting. Chillat i solen liksom. Så himla härligt. Snart ska vi gå in till mamma och pappa och fira påsk med alla syskonen och barnaskaran. Det kommer att bli mys.


Lovis fick en ny bikini i sitt påskägg igår. Den har använts idag. Helt sjukt att för lite drygt en månad sedan när vi firade Loppans födelsedag så låg det stora snöhögar här utanför. Nu springer hon omkring i sommarkläder.




Lovas nya solisar har redan fått tacka för sig. De blev trampade på och är nu helt och hållet jättetrasiga. Under den korta tid de fick tjänstgöra så gjorde de dock ett fantastiskt jobb.


Vi har fått ett nytt fint bord till baksidan. Jag är väldigt nöjd och loungen känns genast mycket loungigare när man har någonstans att ställa av vinglaset.



Idag har jag hälsat lite på Emma och hennes lilla nyfödda goding Meja. Jösses, jag kan inte fatta att mina barn en gång varit så små. Vart tar tiden vägen? Emma är ascool, inte som andra nyförlösta kvinnor. Hon cyklar och kör på som vanligt liksom. Sen så är det ju tredje gången för henne liksom. Då är man rätt rutinerad. Heja Emma liksom!


Nu är det dags att gå till mammsen och pappsen!

Lovis multitaskar och målar ägg samtidigt ...

Kategori: Allmänt

img_1546 (MMS)

Lovis multitaskar och målar ägg samtidigt som hon äter frukost. Resultatet - färgglada ägg och färgglad skinkmacka.

LÅNGFREDAG

Kategori: Allmänt



Vilket underbart väder vi har! Helt fantastiskt att kunna sitta ute och njuta i solen.


Killarna sitter i Leos rum och bygger lego och Loppan är ute och prommenixar med mormor. Själv drar man då fram datorn. Måste ju berätta vad man har haft för sig de senaste dagarna liksom.




Igår var det ju långfredag och då gav vi oss ut på äventyr hela familjen. Vi stack först till Sickla och kollade i några affärer. Med en rejäl betoning på några för redan innan vi gått in i första affären så sa Leo att han var hungrig och sedan gick det snabbt utför och smittade även av sig på hans käre far. Efter en redig lunch på ett italienskt hak så var de på bättre humör.


Sedan blev det en sväng på Svenssons i Lammhult, fast i Sickla dåra... Vi hälsade på min allra bästa kompis. Kan inte vänta till hon (eller är det kanske en han?) flyttar in hos oss. Stingray har så bra hand om barnen dessutom, se bara hur fint Lovis passar i knät!



Sen stack vi till Trivselhus visningshus och kollade. Det var väldigt fint. Blev liksom inte alls sugen på att flytta eller bygga hus...




Tyvärr så blev bilderna lite mörka...


Jag gillade verkligen många lösningar i huset och det gjorde mig inspirerad. Sovrummet kan vi däremot diskutera... Det var otroligt fult inrett även om jag gärna skulle ha en sådan trävägg. Ute på terassen hade de satt upp en gunga som Lovis gungade så glatt på. Då kände jag att jag ville ha en gunga också men här hos oss så går det ju tyvärr inte.


Efter visningshuset åkte vi och hälsade på Rikard och Lisa som köpt ett hus väldigt nära visningshuset som de håller på och renovera upp. De hade fixat och haft sig jättemycket och det var superfint! Jag beundrar dem för att de orkar ge sig på ett sådant projekt och de är verkligen superduktiga. Way to go! Ni skulle föresten kunna ha en gunga....
Bara det att man själv får dåligt samvete för de pyttesmå projekt som man själv skjutit på under alldeles för lång tid...
Dessutom så kan vi ju sätta barnen i arbete!




Idag var vi hemma hos Christians föräldrar och åt en god påsklunch. Jag är fortfarande mätt. Men nu finns det snart lite plats för chips och rosévin som tur är. Först så ska jag pyssla lite med lillstrumpan. Vi har spännande projekt på gång...


Glad påsk på er!

Dessa killar är sjukt griniga när de är hu...

Kategori: Allmänt

img_1516 (MMS)

Dessa killar är sjukt griniga när de är hungriga men nu när de vet att maten är på g så är det gladare miner.

Vi sitter i bilen och väntar på Christian....

Kategori: Allmänt

img_1510 (MMS)

Vi sitter i bilen och väntar på Christian. Fika med gamla gympisar står på schemat!

På väg hem. Köigt, men det gör inget. Jag ...

Kategori: Allmänt

img_1509 (MMS)

På väg hem. Köigt, men det gör inget. Jag har sällskap!

NU ÄR DET VÅR!

Kategori: Allmänt

make avatar

Så himla härligt att våren är här! Jag sitter på jobbet och tar en liten bloggpaus innan det är dags att gå in i ett möte. Barnen har påsklov så de är hemma med Christian hela dagen. Det var lite motigt att åka till kontoret i morse när de låg kvar i sängen och drog sig allihop. Kändes liksom lite orättvist.


De senaste veckorna har verkligen bara rullat på i en rasande fart. Härligt på samma gång som man ibland bara vill pausa tiden för att sedan ta allt i ett lugnare tempo.




Igår var jag och Loppan ute på en kvällspromenad. Det var så himla mysigt. Ibland slås jag av hur fint det är där vi bor (jag som alltid hänger på Hemnet och kollar tomter och hus...). Satt på bryggan och bara njöt av det kluckande vågljudet medan Lovis gungade. Lovis vågade inte hoppa från gungan men till slut så gick det (när farten tagit slut) och då kände hon sig sååååå modig.


Nu längtar jag till torsdag för då är jag ledig. Ska bli så skönt att bara ta dagen som den kommer. Det är så himla mycket på jobbet just nu. Kul men intensivt.



Hej! Jag heter Leo och mina föräldrar måst...

Kategori: Allmänt

img_1499 (MMS)

Hej! Jag heter Leo och mina föräldrar måste köpa en himla massa nya shorts till mig...

Fika i stan, sen blir det bio och kalas fö...

Kategori: Allmänt

img_1472 (MMS)

Fika i stan, sen blir det bio och kalas för Vilma som blir 1 idag!

LITE NERVÖS

Kategori: Allmänt

Pappa ligger på operation och även om förutsättningarna var goda så går det ju inte att låta bli att känna sig nervös. Jag har helt enkelt för dålig erfarenhet av sjukdomar och sådant. Särskillt när det gäller min pappa. Kan inte riktigt fokusera känner jag. Men det kommer säkert att gå bra.


Så jag ska försöka få lite jobb gjort innan lunch. Det är så vackert väder så det får bli en prommis med min kollega Sara på lunchen.

Lovis om Lotto-reklamen: "Det där är Kissb...

Kategori: Allmänt

Lovis om Lotto-reklamen: "Det där är Kissbandet. Fast dom menar inte kiss som i kissa. Dom menar Kiss som Puss- bandet" Inte så konstigt att man smälter...

PYSSLADE LOSS

Kategori: Allmänt


Igår kväll satt jag och Lovis och pysslade en liten stund på kvällen. Lovis gjorde ett kort till sin kära mormor för att hon hade varit så duktig på att hålla ihop Brommagymnasternas uppvisning. Riktigt fint blev det och Romrom blev superglad.
Själv gjorde jag en dörrskylt till Loppan.



I natt kunde jag inte sova, alls. Lagom tills jag hade somnat var det dags att gå upp. Så denna dag känns riktigt seg med andra ord. Snart ska jag bege mig till sjukan och hälsa på min älskade pappa som ska ligga inlagd några dagar. Har lovat att köpa med en latte till honom.


Nu tillbaka till jobbet...

Dansspel...

Kategori: Allmänt

img_1462 (MMS)

Dansspel...

Lovis har sina nya mjukisar på sig idag!

Kategori: Allmänt

img_1452 (MMS)

Lovis har sina nya mjukisar på sig idag!

UPPVISNING

Kategori: Allmänt



Igår hade Brommagymnasterna sin årliga våruppvisning och jag och mina kompisar i Showgruppen shakade loss i inget mindre än 3 uppvisningar. Mycket roligt. Till den sista uppvisning kom kom även mina små stjärnor för att visa upp sig.


Det gick mycket bra. Lovis dansade loss som en galning på golvet mellan mattavarven och jag var en mycket stolt mamma i vanlig ordning. Christian fick springa runt och svettas som redskapsgubbe. We're back in the gympasal men i helt annan form alltså.


Jag var så klart helt slut efter att ha spenderat hela dagen i Eriksdalshallen. Mamma gjorde ett kanonbra jobb med arrangemanget. Mycket stolt över henne också. Om jag är slut är det ingenting mot vad hon borde vara. Då jobbar hon dessutom idag. Vilken hjälte alltså!


Idag blir det lugnt och skönt här hemma. Jag ska snart skjutsa Leo till sin dans. Christian har visning så han är borta hela dagen nästan. Tycker synd om honom, det har varit mycket helgjobb den senaste tiden.


På tisdag ska min fina pappa opereras. Vi håller våra tummar för att det blir en lyckad operation så att han kan gå vidare i sin behandling.


Nu ska jag gå och klä på mig. Synd att man inte kan ha pyjamas på sig hela dagen!