Vardagar och fredagsmys

MAN MÅSTE JU KUNNA KLÄTTRA I TRÄD NÄR MAN ÄR BARN!

Kategori: AllmäntSitter hemma och jobbar för andra dagen i rad. Skönt att kunna göra det. Igår satt jag väldigt sent för jag ska pipa iväg med ungarna och fixa nya pass i eftermiddag. Mallis närmar sig ju med stormsteg...


Gissa om jag behöver det! Jag har varit så tokigt trött den senaste tiden. Det känns som att jag går omkring i dvala.
Flera jag har pratat med har sagt att det är inget annat än vårtrötthet, så nu har jag fått en diagnos dessutom. 


Extra mycket kaffe botar inte vårtrötthet, det försökte jag med häromdagen. Då kände jag mig istället sjuk. Frisk luft hjälper för stunden, men då blir man desto tröttare när man kommer in igen. Så idag provar jag en ny metod. Jag skrattar tröttheten rätt i ansiktet och bestämmer mig för att jag är pigg. Hur det har fungerat hittills? Sådär, men allt har ju en startsträcka.


Just nu är jag inne i en period då jag gör allt för att få lite ny inspiration. Det var länge sedan jag kände mig sådär inspirerad att man bara måste ha ett papper framför sig. Skaparglädjen försvinner liksom med vardagsrutinerna på något sätt. Idag när jag kommer hem ska jag ta mig tid för lite inspiration. Jag har dessutom lovat barnen att vi ska göra någon form av nedräkning till Mallis. Det hjälper jag gärna till med!


I söndags när Christian var och jobbade så gick jag och barnen ut en sväng. Vi klättrade i träd. Jag älskade att klättra i träd när jag var liten. Man klättrade till det tog stopp liksom. Det gör inte mina barn. Jag fick upp Leo en liten bit i alla fall. Nu har jag som mission att lära ungarna hur man klättrar i träd på riktigt. Det blir snart en utflykt till den skogen (läs dungen) som jag brukade klättra i.

 
 
Nej de hoppar inte ned i sjön de hoppar till bryggan...


Medan Leo var på dansen så tog jag tillfället i akt att tjata in delar av min önskelista i Lovis huvud så att hon i sin tur kan tjata på sin pappa. Mycket listigt drag. Hon provsatt fåtöljen 3 gånger. Nu hoppas jag bara att den står kvar på samma ställe när de åker dit nästa gång så att de hittar den snabbt.
Christian, det var på Ekerö Möbler, och Lovis gillade den minst lika mycket som jag. Jag vill även påpeka att du tyckte att den var skön när du provsatt. Du kanske dessutom skulle ta tillfället i akt och löneförhandla...


Jag lärde även Lovis att sitta på prislappen så att hon döljer priset för pappa tills han har beställt. Ibland känner jag mig som ett geni alltså!

Vardagslyx!

Kategori: Allmänt

img_1440 (MMS)

Vardagslyx!

Lovis nya skor från HM har äntligen kommit!

Kategori: Allmänt

img_1405 (MMS)

Lovis nya skor från HM har äntligen kommit!

Lovis går modell för oss. Hon har stylat s...

Kategori: Allmänt

img_1403 (MMS)

Lovis går modell för oss. Hon har stylat sig själv och jag kan se hur det lätt skulle kunna vara samma outfit på den riktiga modescenen!

TIDEN BARA GICK...

Kategori: AllmäntFörra helgen var ju en riktig födelsedagshelg eftersom min lilla Loppa blev 6 år gammal. Detta firades så klart med pompa och ståt precis så som krävs för en stor liten tjej. Mycket presenter blev det...


"Jag vet att jag är 6 år för mina fötter har växt", berättade Lovis för mig när vi höll på att förbereda inför barnkalaset på självaste födelsedagen. På lördagen hade vi barnkalas och på söndagen var det familj och vänners tur. Det var en härlig kalashelg.


Och hon har verkligen vuxit, min lilla snärta. Jag kan ju inte längre titulera mig småbarnsmorsa utan numera är jag bara morsa liksom... Det är rätt lustigt hur man ibland kan slås av känslan att man vill stanna tiden, eller gå tillbaka i tiden också för den delen. När mina kottar var små hatade jag de som sa till mig att jag skulle passa på att njuta medan barnen var så små för "rätt vad det är så är de så stora så...". Nu får jag liksom bita ihop och anstränga mig ordentligt för att inte säga samma sak. Jag vill ju fortfarande inte vara en sådan som står och predikar... och mina barn kommer ju dessutom bara att bli ännu större...


Nu har i alla fall liten blivit stor och i måndags när jag skulle lämna henne på dagis då hade hon liksom, bara sådär, vuxit ifrån att hålla handen. När hon ändå höll på att växa ifrån saker så tyckte hon att hon likväl kunde skippa vinkandet, herrejösses sådant är ju för 5-åringar och nedåt.
Men appropå 5-åringar, Lovis blev mycket bekymrad över hur man nu skulle göra med 5-års gruppen på dagis (en liten skara av de äldsta barnen på dagis), skulle hon få fortsätta vara med i den trots att hon blivit 6 år (och är den enda 6 åringen på dagis, det är liksom viktigt att poängtera)? Jag försäkrade henne om att hon skulle få vara med i alla fall. I onsdags, när de hade haft 5-års grupp i vanlig ordning så berättade hon att det inte gjorde något att det kallades för 5-års grupp, för de flesta var ju trots allt bara 5 år, det är ju bara hon som är 6 år (ja, det är viktigt att poängtera som sagt...). Det var ju för väl!


Så mitt i all känslostorm över hur stora mina barn blivit så bara sprang den här veckan iväg. Vad hände liksom? Helt plötsligt är det fredag igen. Vad jag har gjort den här veckan? Jobbat, slitit och tränat. Rätt skönt är det i och för sig att veckorna går fort för då kommer jag snart att sitta i en solstol på Mallis. Lovely!


Idag hämtade jag barnen lite tidigare så åkte vi till Centrum och satte oss på det nya cafét. Jag jobbade och barnen softade. Lovis inledde vistelsen med att doppa ned håret i ett ljus och bränna det, hon lyckades som tur var lägga handen på huvudet och förmodligen hinna släcka det lilla som tagit fjutt. Usch och fy för vad som hade hänt annars. Jag stod och beställde så jag såg inte det hela. Men en rejäl tuss med hår lossnade, det är ju för väl att hon har tjockt hår så att det inte märks. Ja, det är ju för väl att hon inte brände sig heller. Lilla gumman. Leo försökte trösta henne och sa att det rök liksom i håret på henne. Rätt häftigt ändå. Men nej, det köpte hon inte. Inte jag heller för den delen. Jag tyckte att det var riktigt läskigt.
Hur som helst så var det mysigt att få hänga med barnen en eftermiddag, samtidigt som man gjorde lite nytta. Förutom att man fick göra det med en doft av bränt hår i luften, det luktar verkligen inte gott!


Nu ska jag gå och lägga mig! Christian har redan börjat snarka högt... jättehögt faktiskt... frågan är hur jag ska kunna somna i det oljudet?

Ljudet höjdes precis några decibel här hem...

Kategori: Allmänt

img_1394 (MMS)

Ljudet höjdes precis några decibel här hemma...

Loppans syssla är dukning och hon kan det ...

Kategori: Allmänt

img_1391 (MMS)

Loppans syssla är dukning och hon kan det här med vardagslyx hon! Vinglas och servetter minsann...

Dansspel på Wii

Kategori: Allmänt

img_1380 (MMS)

Dansspel på Wii

Vilma har ätit sin första Oreo kaka. Svårt...

Kategori: Allmänt

img_1375 (MMS)

Vilma har ätit sin första Oreo kaka. Svårt att tro att detta är resultatet av en halv kaka!!!

FINT FRÅN ZARA

Kategori: Allmänt

Zara har äntligen öppnat webbshop! Eller så har dem haft det hela tiden, vad vet jag? Blev i alla fall oerhört inspirerad på vårkläder. Älskar Zaras fina barnkläder och skor.Lovis skulle vara en ännu sötare karamell i dessa kläder!


Leo har behov av massor med nya t-shirts.


Jag orkar inte skriva mer än så här. Får be att återkomma...

Lillskruttan min fyller snart år så jag hä...

Kategori: Allmänt

img_1372 (MMS)

Lillskruttan min fyller snart år så jag hänger i Bromma Blocks och fixar lite fina gåvor. Är helt slut i fötterna och hoppas att Christian trycker extra hårt på gasen för nu vill jag ha mat!

LYCKA!!!

Kategori: AllmäntVecka 18 kommer att bli sååååå jobbig för då har jag liksom ingenting att göra, jag ska liksom bara ta varje dag som den kommer. PÅ MALLIS!!!! Så skönt. Ni som känner mig vet hur mycket jag längtat efter detta.


Bilden är från hotellet och gissa om jag kommer softa! Det ska bli grymt!


Faktum är att det är skönt att ha något att se fram emot. Barnen är också tokladdade. Så nu måste vi fixa nya pass, bikini och annat som är livsviktigt!!!!


Lite skryt en tisdagkväll är ju inte helt fel... Och det här är faktiskt precis vad jag behöver just nu. Så skönt!!!


Nu ska jag hänga lite med mina kids innan det är läggdags.


Tjingeling

FOTOGRAFERING OH LALA

Kategori: AllmäntDet är roligt att hitta gamla bilder. Som den här. Den tog Loppan på mig när jag hade fått min nya kamera och höll på att fiffla. Hon komponerade den länge och väl och berättade hur jag skulle hålla upp kameran och hur Leo skulle hålla fram objektivet. Kanske är hon en framtida fotograf. Fast min hand ser ju enorm ut!


Jag har precis landat på jobbet och behöver lite extra energi. Den enorma kaffe som jag drack i bilen (gjord på dubbel espresso) hjälpte liksom inte. Det är tungt. Jag ska dessutom bli fotograferad idag vilket känns sådär... Den största ångesten var hur jag skulle ha håret, det var nästan så att jag i ren desperation slängde mig iväg till frissan igår. Kanske var tur att jag inte gjorde det för det hade ju kunnat sluta hur som helst. Så det blev en tofs helt enkelt. Kanske skulle ringa in Lovis och be henne fota istället. Hon vet ju hur man ska komponera en bild!


Nej nu måste jag rycka upp mig och sätta fart med arbetet. Så här kan man ju inte hålla på!

LÄNGTAR

Kategori: Allmänt

Jag har haft sportlovsledigt och det har varit sååååå skönt.I torsdags hängde jag och barnen hemma på Ekerö och bara chillade. Sen fick vi ett hurtigryck och prommenerade till centrum. Något som mina lata kids behövde. När vi kommit hela vägen fram var de så stolta, framförallt Loppan som ringde pappa för att berätta. Vi belönade oss med lyxfika (som ersatte lunchen, jag är en riktig powermum!!!) på det nyöppnade cafét och hängde på biblan ett tag.I fredags hängde vi hemma hos syrran och vattkoppesmittade Viggo. Han var nästan stolt över sina prickar. Vi prommenerade också en sväng och sedan hängde vi i lugn och ro hemma hos henne. Jättemysigt!

Igår fortsatte vi hemmahänget och barnen tyckte att vi skulle ta med deras farsgubbe på prommenad till centrum, så då gjorde vi det. Och fikade (återigen, lunchfika...). Sedan kollade vi in melodifestivalen. Vi har verkligen behövt dessa dagar och att bara få ta dem som de kommer. Det har varit balsam för själen. Min själ har behövt balsam...


Idag är Christian iväg och jobbar en stund och Leo har varit på dansträning. Ikväll ska jag dansa igen. Ska bli kul.


När vi prommenerade så lånade jag Leos kamera och nu när jag skulle ladda in dem så hittade jag lite gamla bilder från slutet på sommaren. Jag längtar såååååå till våren! Ännu mer när jag ser dessa bilder!
Har man gått hela vägen från Gällstaö till...

Kategori: Allmänt

img_1362 (MMS)

Har man gått hela vägen från Gällstaö till centrum så förtjänar man en redig fika!

HERREGUD NU BLEV DET GEEKIGT

Kategori: Allmänt

Sitter på ett event på jobbet och nu är det en dragning som är liiiite för teknisk för lilla mig. Jag har för övrigt suttit i möte hela dagen och är lite mör, så tekniskt mumbojumbo (som säkert är väldigt bra om man är insatt) gör att jag känner mig helt clueless.


Åh kommer ihåg filmen Clueless! Shit vad jag gillade den när jag gick i högstadiet.


I morgon och på fredag ska jag ju få vara ledig och ha sportlov tillsammans med mina underbara barn. Idag var Christian ledig och han slog på stora trumman och åkte till Leklandet med ungarna, nu är de hemma hos Fredrik och Caroo och myser. Önskar att vi hade fått en ledig dag tillsammans...


Nej nu ska jag passa på att jobba lite.


HELGEN SOM GICK

Kategori: Allmänt

animated gif maker

Hade en jättehärlig helg. Vi inledde den med middag hemma hos Niklas och Marie. Det var både gott och trevligt. I lördags hängde vi i Solna Centrum, mission var att klippa barnen. Leo ville bestämma själv och överraska oss. Lite nervöst var det men det blev toppen. Lite utav en Oskar Linnros frilla - vilket var ett av samtalsämnena på fredagens middag.


Riktiga snyggingar! Leo i Linnros och Lovis i page


På kvällen blev det lyxmiddag hemma hos Marinette och Magnus. Det var thaiafton och det var så gott!!! Marinette är en mästare på att laga mat. Dessutom så fick jag ärva en rackarns snygg byxdress av henne som en bonus.

I söndags var Leo med en kompis på teater så då hängde vi andra runt i Kista. Det blev lite shopping men mest fika.


Nu ska jag skjutsa barnen till kompisar och sedan åka in till jobbet. På torsdag får jag sportlov för då ska jag vara ledig!!!!