Vardagar och fredagsmys

Höstlov ska firas! Kanske varje kväll den ...

Kategori: Allmänt

img_3199 (MMS)

Höstlov ska firas! Kanske varje kväll den här veckan...

Nu ska jag snart iväg och träna. Kanske bl...

Kategori: Allmänt

img_3197 (MMS)

Nu ska jag snart iväg och träna. Kanske blir jag lika stark som Viggo? Håller tummarna för det!

Igår fick jag en present av Iris, 3 år, vi...

Kategori: Allmänt

img_3190 (MMS)

Igår fick jag en present av Iris, 3 år, vilket tydligen är få förunnat. Jag fick även vara med och tillverka den! Gulliga Iris!

Mysig middag med goda vänner!

Kategori: Allmänt

img_3189 (MMS)

Mysig middag med goda vänner!

Har varit och hälsat på Lars-Eric på sjukh...

Kategori: Allmänt

img_3185 (MMS)

Har varit och hälsat på Lars-Eric på sjukhuset. Barnen och Christian har övat upp sina rullstolsskills. Leo är en naturbegåvning vilket han inte verkar ha fått ifrån sin far som fick lov att kliva av efter att nästan ha vält. 2 gånger... Nu hem och lämna Leo på dans. Sedan ska barnen ha pyjamasparty med min syster med familj.

Han och jag på egen hand i stan!

Kategori: Allmänt

img_3171 (MMS)

Han och jag på egen hand i stan!

Bus eller godis?!?

Kategori: Allmänt

img_3170 (MMS)

Bus eller godis?!?

LALALALALÖRDAG!

Kategori: Allmänt

Har inga bilder att bjuda på för jag bara är. Jag bara är här hemma. Helt och hållet ledig efter en slitig jobbvecka. Skönt och välförtjänt.


Jag körde ett träningspass tidigare och joggade runt vår vackra lilla ö och avslutade dessutom med ett kort pass med hemmastyrka. Så jag har dessutom förtjänat brownien som jag har tryckt i mig. Oerhört bra.


Igår efter jobbet mötte jag upp familjen i Kista. Vi tog ett varv med varsitt barn, tjejerna för sig och killarna för sig. Barnen köpte varsin leksak och ja, det gjorde ju Christian också för han köpte ett tv-spel. Själv köpte jag ett linne som jag kan ha att träna i. Har kommit igång riktigt bra med träningen så då tyckter jag att jag förtjänar lite nya träningskläder. Mina nya träningsskor är inte de bästa men jag vågar inte säga det till min bättre hälft, just för att han liksom är den bättre hälften, ekonomisk och duktig sådär. Christian det är inte att jag inte tycker att de är snygga de är bara inte jättesköna... Jag lovar!


Ikväll ska jag och Christian in till stan för att möta Michella och Johan och en massa annat trevligt folk. Ska blir supermysigt att träffa min fina Göteborska, saknar henne något så fruktansvärt! Vad var det för pucko som bestämde att Göteborg skulle ligga så långt ifrån Stockholm? 


Barnen ska i alla fall vara här hemma med min pappa. Snälla snälla pappa. Och du pappa, det kommer att gå jättebra med fjärrkontrollen. Christian har lovat att ge dig en lektion!


Nu ska jag göra lite granna nytta och vika delar av den enorma klädhögen. Mest för att hitta något vettigt att ha på mig ikväll faktiskt...

PASSANDE NOG...

Kategori: Allmänt...så är Loppans drömhus, som hon spanade in när vi promenerade ute på ön för någon vecka sedan, till salu.

http://www.hemnet.se/bostad/villa-7rum-gallstao-ekero-kommun-parkslingan-25-2844996

Jag ska visa henne när hon kommer hem. Hon kommer redan vid 6 års ålder att lära sig vikten av att gifta sig rikt eller jobba arslet av sig. Alternativet att födas in i en rik familj existerar dessvärre inte. Förhoppningsvis finner hon det röda köket så pass ruggigt att hon glömmer detta snabbt. Men man vet ju aldrig, hon skulle lika gärna kunna tycka tvärt om...

SKRUTTIG IGEN

Kategori: AllmäntNu känner jag mig sjuk igen! Det är inte klokt. Vill ju bara vara pigg som en mört. Igår hade jag huudvärk och frös och svettades om vartannat. Denna dag verkar inte bättre. Sitter hemma och jobbar. Snart kommer jag igång. Snart.


Ska på utvecklingssamtal för Loppan idag. Det kommer att gå som en dans. Jag ser verkligen fram emot att få höra frökens intryck av hur min lilla dam fungerar. Det verkar som att hon trivs i skolan och har mycket kompisar. Hon är så glad nu för tiden och tycker att det är så kul i skolan. Jag som var så orolig innan eftersom hon bara hade två kompisar med sig.


En ny grej vi har börjat med är att Leo får lämna Loppan på morgonen. Då släpper vi dem vid parkeringen så går de därifrån, tillsammans sida vid sida till Lovis klassrum där Leo känner sig stor och ansvarsfull och lämnar sin lillasyster som också känner sig stor och duktig. Jag har dessutom, via säkra källor, fått bekräftat storebror är mycket tydlig med att han lämnar och att lillasyster även får en hejdåkram av storebror innan han kilar vidare till sitt klassrum. Mammahjärtat tar sig ett extra skutt.


Och till alla föräldrapoliser som gladerligen skulle kommentera att det är av fördel att föräldrarna själva lämnar sitt barn och så vidare. Detta sker förståss inte varje dag och jag för kommunikation med fröknarna. Don't you worry! Prova att låta era barn ta lite eget ansvar istället. Det är coolt att se dem växa!


Nu ska jag göra mig lite frukost och sedan blir det jobba av.

Mina damer och herrar! Får jag lov att pre...

Kategori: Allmänt

img_3151 (MMS)

Mina damer och herrar! Får jag lov att presentera   Leos specialmacka! Den innehåller skinka ost och remouladsås och tar typ minst en kvart att komponera, vilket visserligen görs med otroligt engagemang.

Gillar min nya väska!

Kategori: Allmänt

img_3149 (MMS)

Gillar min nya väska!

Medan Leo är på dans sitter jag på bryggan...

Kategori: Allmänt

img_3147 (MMS)

Medan Leo är på dans sitter jag på bryggan och filosoferar med kaffe och en tidning. Allt tack vare mina fina grannar som tar hand om Lovis. Christian är hos sin pappa. Han mår lite sämre idag men barnen hann i alla fall träffa honom igår. Förmodligen var det sista gången de fick träffa sin farfar. Sådana upplevelser kräver lite reflektion...

Fina föräldrar man har som skickar blommor...

Kategori: Allmänt

img_3145 (MMS)

Fina föräldrar man har som skickar blommor till Christian! Fina ni!!!!

LITE TUFFA TIDER...

Kategori: AllmäntNär man går igenom tuffa tider kan man hitta poesi i de vardagligaste situationer.


Typ när ens dotter föreslår att man ska skita i disken. När man frågar henne vad vi ska göra istället så svarar hon "Gosa!" som att det är det mest självklara i världen. Eller när man tror att hon har 2 kompisar hemma så visar det sig vara 7 stycken.

Eller när ens syster kommer förbi för att äta lunch, och tar med sig godsaker!

Eller när man får ett fint SMS från sin bror!

Eller när sonen har duschat och när man säger att han luktar gott så rättar han en och säger att han "luktar man".

Eller varför inte när ens fina vänner skickar ett mail, sms eller chattar bara för att höra hur man mår.


Poesi och kärlek! Tack alla ni som bryr er. Ni är fina och jag är så glad att ni finns!!!


Jobbigast är det såklart för Christian. Jag minns när min pappa var sjuk och spenderade flera månader på sjukhus. All oro, sjukhusmiljö, medvetenheten om hur skört livet är, stressen över att inte räcka till. Det är jäkligt tufft. Jag hade turen att få behålla min fina pappa. Här vet vi redan innan att utgången är en annan. Det är en konstig känsla att veta. Christian är stark och duktig, han är min hjälte. Så mycket som han ställde upp för mig när pappa var sjuk. Det tänkte jag inte på då, då var jag så inne i pappas sjukdom och kampen att få tillbaka honom. Nu vet jag, Christian är MIN hjälte. Nu är det min tur att vara hans.I helgen tog jag med mig ungarna till skogen och Ekebyhovs slott. Det var magiskt och jag kunde stoppa tiden om jag hade haft makten att göra det. Underbara ungar som bara är här och nu! Ibland önskar jag att man kunde vara likadan själv. Varför ska det vara så svårt egentligen? Det är väl bara att skita i då, sen och såsmåningom och bara vara NU. 

TRÖTT OCH SLITEN

Kategori: AllmäntVi har haft sjukstuga hemma de senaste dagarna. Idag kände jag att jag var tvungen att få lite frisk luft så jag tog med mig Loppan ut på en kall men solig promenad. Vi gick ned till stranden, Lovis gungade men tyckte att det var för kallt så då gick vi vidare hemåt längst med sjön. Det är så vackert på hösten. Lovis kollade in ett hus och sa "Ett sånt hus skulle jag vilja bo i. Ååååh vårt hus är så fult och det är så fint"
"Men så kan du ju inte säga Lovis, vårt hus är ju jättefint"
"Ja det är i alla fall längre än det där huset för det är ett radhus"
Jag håller i och för sig med henne. Det är ett jäkligt fint hus och jag skulle inte tacka nej till det själv.Vi gick förbi ett annat hus som ligger med en helt fantastisk utsikt över vattnet vilket jag då kommenterade.
"Vaddå? Vilken utsikt?" svarade Lovis. Jag förklarade att det är en mycket fin utsikt och lite lyxigt att sitta inne och se ut över vattnet på det sättet. Hon svarade med en axelryckning.


Hon har sin egen bild av vad som är vackert och det är så skönt att hon uttrycker det. Jag kan tillägga att hon hade sin paljettkjol på sig.


Annars är det ganska lugnt hemma hos oss. Ibland så är vi ledsna, Christians pappa är jättesjuk och det blir bara värre. Igår när vi träffade honom så var han så trött, han liksom tynar bort. Jättesorgligt att se. Eftersom våra barn är så pass stora så bestämde vi oss för att berätta för dem att farfar är jättesjuk i cancer och man kan inte bota honom så han kommer inte att klara sig. Leo blev jätteledsen medan Lovis reaktion kom dagen efter när jag skulle lämna henne i skolan. Det är inte roligt att behöva ta det samtalet men jag är oerhört glad att vi berättade och att vi är öppna med det. Sen är det tur att vi är omgivna av så mycket fina människor som ställer upp på oss! Det fina med barn är att de har så mycket kärlek inom sig och jag tror att det är viktigt för dem att se att det finns både med och motgångar i livet. Det som är fascinerande med dem är att se hur snabbt de kan vända från att vara ledsen över en sak till att se glädjen i någon annan. Vi går igenom detta som en familj och de har förståelse för att farfar måste vila när vi träffar honom. Känns bara så orättvis när man drabbas av sådant här. Ingen förtjänar detta!

Om man ska någonting positivt med motgång så är det att vår familj stärks. Vi är så nära varandra, och så tacksamma att vi har varandra. Jag är stolt över min familj! Även om vi går igenom någonting som är tufft och ledsamt så kan vi ha glädje av varandra. Så just nu ligger mitt fokus på Christian, barnen och resten av familjen.


Nu ska jag krypa upp i soffan under min filt och bara fortsätta lata mig och bli en friskus.


Stor kram

Lovis har precis insett att det gömmer sig...

Kategori: Allmänt

img_3110 (MMS)

Lovis har precis insett att det gömmer sig ett alfabet i hennes tavla, som hängt i hennes rum sedan 2009.

"Mamma i natt när jag kom in till din säng...

Kategori: Allmänt

"Mamma i natt när jag kom in till din säng så var du så söt när du sov och tv'n var på" "Va!? Var tv'n på?!" "Ja men jag gillar inte 2 1/2 män så jag tittade inte utan jag somnade" Älskar min son!!!

Middag i 3D!!!

Kategori: Allmänt

img_3105 (MMS)

Middag i 3D!!!