Vardagar och fredagsmys

FÄRGVAL - CHECK!

Kategori: Allmänt

Idag såg jag huset med takpannor för första gången och då stod det klart för mig att det ska vara svart. Visade bilden för Christian och han höll med och sa det rakt ut så nu kan han inte ta tillbaka det. Svart ska det va!

SVART ELLER VITT?

Kategori: Allmänt

Med stora affärer kommer stora beslut. Ska jag ha svart eller vitt hus till exempel. Jag har mer eller mindre bestämt mig för svart men ibland så lutar det lite åt vitt...
 

 
Om vi nu bestämmer oss för den svarta, ska vi då måla vindskivorna i samma färg eller ska vi ha dem vita som på bilden? Vi har valt aluminiumfönster så våra fönster är silvergrå inte vita och då känner jag att det kanske är snyggare med allt i svart. Eller?
 
Känns dessutom som att alla hus runt omkring kommer att vara vita så det kanske är lite roligare med ett svart hus som sticker ut bland det vita. Fast jag kan ju inte veta om det verkligen är så att alla hus kommer att vara vita. Vi är ju bland de första som får upp vårt hus.
 
Det här, ska ni veta, är inte lätta beslut att ta...

JAG VILL BARA FLYTTA IN!

Kategori: Allmänt

Jag är redan frustrerad! Jag vill ha mitt hus klart nu nu nu!
 
Har inte varit där ännu idag men snart ska jag åka dit och spana. Idag kanske huset har fått ett tak. Det här resan är så sjukt spännande, en av de största saker som jag någonsin varit med om.
 
Nu är jag sjukt inne på att vi ska försöka bygga en pool på en gång. Känns som att det är lika bra att passa på när man ändå håller på med tomten sen i vår. Vi undersöker läget. Det blir ingen stor och fläskig pool,  utan en liten nätt svensson-pool som matchar vår svenne-banan villa. Tänk, nu är jag till och med inne på trädgårdsplanering!
 
Känns helt konstigt att man har ett hus på plats med inflyttningsdatumet ligger ändå så långt fram.

ETT HUS!

Kategori: Allmänt

 

Helt plötsligt står det ett hus på vår tomt! Jag känner mig jättenöjd med huset, placeringen av det, ja allt! Önskar bara att det kunde vara klart på insidan redan nu. Galet att vi i morse bara hade en platta och nu står det en husstomme där. Snabbt jobbat av våra grymma byggare!
 
Särskilt när man får jobba under dessa omständigheter. Känns som en stabil arbetsmiljö...
Barnen tyckte också att det var jättespännande att titta på huset. Vi gick runt inne och de frågade vilka rum som vi var i. Leo tog kort med sin mobil. Man märkte att det gjorde dem förväntansfulla och glada. Leo framförallt behövde det, han tycker att det är lite tungt att flytta ifrån sina kompisar här i området.
 
Det kommer ta ett bra tag innan huset är klart invändigt men man får ju ändå en helt annan bild av hur  slutresultatet kommer bli när husstommen väl står på plats. När man går runt där på tomten så vill man liksom inte gå därifrån förrän man sett varenda vinkel och vrå utav huset. Många av de visioner jag haft innan stämde faktiskt men det hade ju likagärna kunna varit tvärtom.
 
När det gäller val av husmodell så valde vi att bygga från Trivselhus lite billigare systerbolag som heter Move Home. Man kan ju tycka att det var en självklarhet att bygga ett Trivselhus med tanke på Christians jobb men vi kände båda att vi inte behövde det flashigaste. Vi är glada att vi får ett fint hus och i och med att det är färre tillval så kan vi liksom komma överens smidigt utan att riskera storbråk. Alla val är redan gjorda. De pengar som vi sparar in på att bygga Move istället för Trivselhus lägger vi på carport och tomtarbete. 
 
Det är riktigt hög standard som det är och jag känner mig 100% nöjd med de val vi har gjort i husen. Eftersom Christian känner byggarna väl så känns det också riktigt bra. Några saker kan vi fixa på plats med dem.
 
Nu vill jag bara att de ska komma igång lite invändigt så att jag får se hur det blir. Så kan jag sakta men säkert börja planera inredningen. Det är som att ha en jättestor present framför sig och bara få ta bort en tejpbit i månaden ungefär. Jag har en helhetsbild av vad jag vill uppnå inredningsmässigt men jag har avvaktat lite med detaljplaneringen för att se hur det ser ut när huset är uppe. Förstår att det förvånar er som känner mig. Jag brukar vara ivrigare än de flesta när det gäller inredningsidéer, ibland lite för ivrig...
 
 

GRUNDEN ÄR KLAR!

Kategori: Allmänt

 
Allt bara flyter på och nu har vi en färdig grund. Slät och fin med en massa rör som sticker upp. Tro det eller ej men jag har koll på de flesta av de saker som sticker upp så när Vilma, 3 år,sprang runt på grunden och frågade vad varje pinne som stack upp var så svarade jag mycket pedagogiskt att tex det är här moster kommer stå och diska. På vissa ställen tycker jag att det ser pyttelitet ut och förstår inte alls hur vi ska få plats med 2 sovrum bredvid varandra. Men på andra ställen ser det enormt ut. Som en dansbana!
 
Jag har börjat drömma om huset också. Konstiga drömmar om ett helt annat hus än det vi beställt med de konstigaste tillval man kan tänka sig, till exempel leopardmönstrat kakel i badrummet bänkytor som jag trott ska vara 150 cm som visar sig vara 30 cm osv. Och hela tiden i drömmen går Christian runt och är sjukt nöjd medan min underläpp darrar.
 
Nu kör vi nedräkning till husleverans här hemma, något som barnen tycker är mycket spännande.
 
Och så blir det en himla massa räknande och vändande på slantar för att försöka få till den där carporten så fort som möjligt. Håll tummarna!