Vardagar och fredagsmys

I morgon blir min lilla kille 9 år. 9 år!!...

Kategori: Allmänt

img_0647 (MMS)

I morgon blir min lilla kille 9 år. 9 år!!! Världens finaste lilla kille börjar bli stor på riktigt. Tur att han är en mjuk kille som gillar kramar och är bra på att ge beröm och kärlek. Snart är han fjortis och då kommer han nog inte ha några kramar över åt sin lilla mamma. Hur ska jag då klara mig!?!

Har en lite krasslig en hemma i soffan...

Kategori: Allmänt

img_7857 (MMS)

Har en lite krasslig en hemma i soffan...

Sådana här skor skulle man ha jämt!

Kategori: Allmänt

img_4309 (MMS)

Sådana här skor skulle man ha jämt!

Sådär ja! Nytt köksbord och ny soffa på pl...

Kategori: Allmänt

img_3750 (MMS)

Sådär ja! Nytt köksbord och ny soffa på plats. Loppan har hittat sin favoritplats i soffan, liggandes på armstödet. "Vilken skön soffa mamma!"  Öh... ja...

Mysiga ungarna tar hand om varandra!

Kategori: Allmänt

img_8819 (MMS)

Mysiga ungarna tar hand om varandra!

Fikapaus i Kista

Kategori: Allmänt

img_2664 (MMS)

Fikapaus i Kista

Nyfrissad!!!

Kategori: Allmänt

img_1876 (MMS)

Nyfrissad!!!

EVENTSTRESS

Kategori: Allmänt

Det har rått eventstress hela dagen för mig. Allt som ska bli klart. Så blev det klart. Typ i tid. Det händer ju aldrig. Så nu handlar stressen isället om vad jag kan ha missat.


Här sitter jag nu med nyrakade ben, plockade ögonbryn och färg i håret och går igenom det sista och jag har ta mej sjuttsingen fått med allt. Vilken koll man har! Jag kanske till och med hinner sätta mig framför tv'n en stund.


I morgon blir det alltså full fart och sedan övernattning på hotellet som vi ska vara på. Jag vill passa på att poängtera att jag kommer att få hotellfrukost 2 dagar i rad. För det är jag värd!


Nu är det dags att natta barnen, jag har typ 1 minut på mig innan jag måste skölja ur håret.

Sitter i bilen på väg till jobbet. Det är ...

Kategori: Allmänt

Sitter i bilen på väg till jobbet. Det är grått, trist, ruggigt och köigt. Då, utanför mitt fönster skuttar en kille i Leos ålder förbi så glatt helt inne i sin egna, bekymmersfria värld. Jag kan inte låta bli att tänka på hur det skulle vara om alla vuxna gjorde så. Roligt!

MYCKET

Kategori: Allmänt

Åh vad det är mycket just nu. På torsdag har jag stort event på jobbet. STORT event. Är laddad. Så laddad att jag var tvungen att köpa nya kläder dagen till ära. Jag ska ha en grön scarf som jag inte har valt själv, jättegrön. Så det blev svarta kläder helt enkelt. Som om jag hade köpt något annat än svart annars liksom.


Jag har idag konstaterat att jag inte passar i grönt samt att jag helt plötsligt ser 5 år äldre ut. Känner mig med andra ord grymt sliten. Så hur fixar men det på bara dryga 24 timmar? Tips mottages. Kanske skulle dricka lite av den juice som Ann på mitt jobb drack härom dagen. "Better than botox" stod det på förpackningen.


Nu ska jag gå och prova mina nya kläder, med Christian som smakråd. Har lite svårt att avgöra vilka skor som ska få göra kläderna sällskap. Tjejproblem tror jag att det kallas...


På fredag ska Leo ha disco för sin klass. Han fyller år nästa vecka. Min lilla kille blir 9 år. Min lilla kille med alla de bra idéerna. Dagens idé var att jag och Christian borde vara med i "Kär & Galen". Gifta mig med Christian? JA mer än gärna, han är ju världens finaste! I TV? Eeeh nej tack.

Mysigt! Älskar hemma! Älskar soffan! Älska...

Kategori: Allmänt

img_5186 (MMS)

Mysigt! Älskar hemma! Älskar soffan! Älskar Loppan!

TILLBAKA PÅ JOBBET

Kategori: Allmänt

Tog en liten paus i slutet på förra veckan av förklariga själ och nu är jag tillbaka på kontoret.


Det sliter ganska mycket på en, den här typen av upplevelse. Det känns ungefär som att jag har gått in i väggen. I flera veckor har man kört på utan att tänka, man har gjort allt man kan för att räcka till. Sedan blir det bara tvärbroms och man inser hur mycket energi som gått åt. Så tar man det lugnt i några dagar, fokuserar på det som är viktigt. Familjen och sorgen. Då inser man ännu mer hur tufft det har varit och hur ledsen man är, inte bara över att förlora en familjemedlem, utan även för att ens egen familj måste gå igenom något så hemskt. Sådant gör en trött.


Så idag är det en vanlig grå måndag men för mig känns den lite ovanligare och lite gråare. Faktiskt.


Det är ändå intressant att se hur barn reagerar. Jag har aldrig tidigare reflekterat över det faktum att man en dag kan komma att behöva ge dem dödsbud så bara det känns som en stor grej i sig. De förstår så mycket mer än man tror.


Vi valde att berätta för ett barn i taget i lugn och ro så vi började med att berätta för Leo på morgonen medan Lovis sov. Han blev såklart jätteledsen men stor och förståndig som han ser sig själv så la han huvudet på sin pappas axel och  sa "vi finns här för dig". Exakt de orden. Så moget, så fint. Mitt i sorgen så blev jag lycklig över en fin liten kille som blivit så stor och förnuftig. Sedan, när han hade gråtit klart, gick han och spelade tv-spel som om det var vilken vanlig dag som helst.


Så vaknade Lovis och vi gjorde samma sak med henne. Lovis, som i vanliga fall är som vilken 6-åring som helst som gråter och ställer till drama, hon grät tyst och så äkta som jag aldrig sett henne gråta förut. Sedan slutade hon tvärt och satte sig upp och sa "Nu vill jag leka Buller-om-bock". Så låg vi där i sängen medan vår dotter gjorde buller-i-bock på våra ryggar.


Så det är inte så farligt att berätta och såhär i efterhand kan jag säga att jag är väldigt stolt över hur vi har lagt upp det. Att vi har varit raka och öppna från början med barnen. Vi har låtit dem göra resan tillsammans med oss.


Sedan har vi haft en massa intressanta diskussioner, framförallt med Lovis, om huruvida tungan hänger ut genom munnen när man är död eller inte. Hon inser ju att vi, som sett, vet och då måste man ju bara få reda på svaret.


Barnen är balsam för själen. Utan dem hade allt varit så mycket tyngre.  


Nu ska jag jobba vidare.

Inspirerad av "Vem kan slå Filip och Fredr...

Kategori: Allmänt

img_5316 (MMS)

Inspirerad av "Vem kan slå Filip och Fredrik" så skapar hon stolt en egen bära-böcker-tävling i vardagsrummet!

Den här korven fick, av förklarliga skäl, ...

Kategori: Allmänt

img_7614 (MMS)

Den här korven fick, av förklarliga skäl, inte deltaga på dagens lunch.

VÄRLDENS SNÄLLASTE SKYDDSÄNGEL

Kategori: Allmänt

Vi är som ett gäng urkramade trasor här hemma. I onsdags kväll fick Christians fina pappa somna in och Christian och hans mamma och jag fanns där vid hans sida.


Lars-Eric var en människa med ett stort hjärta, en av de snällaste jag någonsin kännt. Och nu finns han inte mer. Det känns orättvist att Christian ska behöva förlora sin pappa så ung. Det känns orättvist att mina barns farfar inte längre finns. Att Christians mamma ska få vara ensam efter att ha haft sällskap av världens snällaste i 38 år. Jäkligt orättvist.


Mina barn har en egen skyddsängel nu i alla fall. Men jag orkar inte skriva något mer om döden.


Jag tänker istället skriva om hur glad jag är för alla fina människor jag har omkring mig. Min familj, våra vänner och arbetskamrater. Glad och tacksam.


Jag har en familj som har tagit hand om barnen den senaste veckan. Jag har vänner som stöttar och erbjuder sig att hjälpa till. Jag har arbetskamrater som stöttar och en chef som ger order i form av "Ta en kopp te, sedan går du och lägger dig och vilar och kramar om Christian". Sådant är värt så mycket i situationer som denna.


Vi har dessutom gamla gympavänner som hyllar Lars-Eric på facebook och minns honom precis så som vi vill att han ska bli ihågkommen och om han hade varit i livet och fått se de kommentarerna hade han blivit rörd, glad och väldigt stolt.


Som sagt, det betyder massor. MASSOR.


Massor med kramar till er alla och extra många till dig Notte

Just nu på Loppans dörr: komintein-skylt. ...

Kategori: Allmänt

img_3266 (MMS)

Just nu på Loppans dörr: komintein-skylt. För att komma in så måste man trycka en 18 siffrig kod på en hemmaritad knappsats.

Medan barnen leker på leklandet tar jag oc...

Kategori: Allmänt

img_3222 (MMS)

Medan barnen leker på leklandet tar jag och Christian en varsin stoooor kopp med kaffe. Eller?

Jag tycker att Hello Kitty är snygg!!!

Kategori: Allmänt

img_3220 (MMS)

Jag tycker att Hello Kitty är snygg!!!

Så här intresserad är Lovis av tv spel...

Kategori: Allmänt

img_3218 (MMS)

Så här intresserad är Lovis av tv spel...

Snabbkurs i hur man sysselsätter en ettåri...

Kategori: Allmänt

img_3217 (MMS)

Snabbkurs i hur man sysselsätter en ettåring: låt henne stoppa leksaker innanför din tröja!

Detta är bara en av anledningarna till att...

Kategori: Allmänt

img_3206 (MMS)

Detta är bara en av anledningarna till att detta är världens bästa arbetsplats!