Vardagar och fredagsmys

REKORDLUGN

Kategori: Allmänt



Detta har nog säkerligen varit den lugnaste helgen sedan, ja, jag minns ärligt talat inte när vi senast hade det så lugnt. Vi har i alla fall konstaterat att vi behöver ta sådana här helger oftare.


I fredags åkte jag tidigt från jobbet för att skjutsa Lovis till dansen. Medan hon rockade loss så satt jag och jobbade lite på caféet brevid. Leo gjorde mig sällskap och såsmåningom även Emelie. Nu är jag tillbaks på samma kafé fast med Lovis som sällskap eftersom det är Leo som dansar. Men inget jobb idag inte.


Igår var vi en sväng till Sollentuna Centrum och kollade. Vårt främsta mission var att köpa jeans till Leo. Ungen har lyckats med bedriften att inte äga ett enda par byxor utan hål i. Hittade ett par ascoola jeans på H&M. Hittade ett par coola jeans till Lovis också. Ska nog köpa dem till henne i födelsedagspresent.




Mina fina killar på fikapausen


Barnen tömde sina spargrisar och fick ta 200 kr av dessa och spendera dem fritt. Leo köpte lego och Lovis en massa pyssel. De var väldigt stolta över att betala allt med egna pengar. Gulligt!!!


Sen var det hem och äta pizza och chips och kolla Melodifestivalen. Jag älskade Anna Bergendals låt!!!


Nu ska vi snart gå och hämta upp Leo sen ska jag och barnen åka hem till min fina syster och Viggo och fika lite. Ska bli mysigt, jag har värkligen saknat Sofia och jag behöver tanka lite systerkärlek. Har känt mig nedstämd den senaste tiden. Vill bara bli pigg och glad igen. Syster brukar kunna hjälpa en att få lite distans.


Kram på er

NU FÅR DET RÄCKA

Kategori: Allmänt

Hade jag haft obegränsat med pengar hade jag dragit iväg till solen och inte kommit hem förrän det var vår här hemma.

Men nu har jag ju inte det så det är bara att sluta drömma och finna sig i att jag får ut med snön tills den behagar smälta.

Men det är ju så svårt att inte vara bitter. Jag har hittills spenderat typ en hel arbetsdag i bilen denna vecka.

I morgon blir det i alla fall jobba hemma. Ska ha utvecklingssamtal med Leo och hans fina fröknar. Dessutom så kommer äntligen en målare och börjar med våra fönsterpartier. Längtar tills det blir klart!

Nu ska jag gå och sova!

Nattigott

ÄR JAG FAST PÅ JOBBET?

Kategori: Allmänt

Jag vågar inte riktigt åka hem... Det är tjockt med trafik utanför fönstret och alla på kontoret snackar om vilket kaos det är i trafiken just nu. I normala fall brukar kontoret eka tomt vid den här tiden men nu är det andra bullar. Bullar finns det förresten över från ett möte. Jag kanske ta med mig en i bilen. Jag är hur som helst beredd på en lång resa hem.

Nej jag gör't! Jag åker hem! Längtar efter min fina sambo och mina barn!!!

Ciao

NU RÄCKER DET MED SNÖ!

Kategori: Allmänt

Jag tycker ärligt talat att det får räcka med snö nu. Idag fick Christian gå upp på taket och skotta. Nästa hus ska ha tak med mycket lutning så att snön bara rinner av.

Vi har haft en lugn och skön helg!

I går åkte vi hem till Frederic och Carro på en spontanlunch. Det var både mysigt och gott! Sen dumpade jag Christian hos hans kompis och åkte hem med ungarna i snöovädret. Väl hemma kom mamma och pappa in och vi åt middag och kollade Melodifestivalen.

Idag var vi ute och skottade. Sedan åkte jag och Leo till Troxis för han skulle prova på Funky-Boys, streetinspirerad dans för killar. I bilen var han nervös. Jag satt och pladdrade på om dansen tills han bad mig att inte berätta mer för att han var nervös. Haha, pladder-morsan liksom. Han ÄLSKADE dansen. Det första han sa när han klev utanför dörrarna var "Mamma det här vill jag göra jämt!". Så himla kul!

Medan Leo dansade satt jag på ett café. Det är så bisarrt hur man kan stressa upp sig över konstiga saker...

Här sitter man på ett café och har lite egentid. Egentid som är få föräldrar förunnat. Vad gör då jag av min egentid!?! Jo, jag bläddrar snabbt igenom min FamilyLiving (varför tog jag med en tidning som jag redan läst flera gånger?), skickar ett sms, skriver och skissar lite. Var 3e minut kollar jag på klockan som tycks gå väldigt långsamt. Konstigt nog känner jag mig stressad över att ha tid för mig själv och känner att den måste jag ta tillvara på, på bästa tänkbara sätt. Men jag vill ju egentligen bara veta hur det går för Leo och åka hem och bara vara med familjen.


Nu ska jag snart åka och dansa lite. Det ska bli rolig egentid!


Kram på er!

HELG

Kategori: Allmänt

Jag tog helg lite tidigare idag eftersom jag skulle ta hand om min lilla sjukling. Leo låter som att han har dragit en flaska whiskey och sedan rökt ett paket cigaretter. Som den onda mamma jag är så tvingar jag honom att prata hela tiden för att jag tycker att det låter så gulligt fast jag vet att han egentligen borde hålla tyst.


Snart är det dags att åka med Lovis till dansen. Jag hoppas och håller tummarna för att det går bättre den här gången. Förra gången var vi tillbaka på ruta ett... Nu är muta inhandlad och jag håller på att peppar henne för fullt. Heja Lovis. Peppar inte pressar...eller? Gränsen är ju hårfin.


Appropå det så har min dotter blivit en riktig moderäv. Hon älskar kläder och hon vill gärna själv vara med och bestämma. I går när hon skulle till gympan fick hon ett utbrott över den första outfiten jag lade fram.
"Alla kommer tycka jag är skitful!" Så sa hon, Lova 5 år... Om hon är så nu, hur ska det bli i tonåren. Nu ska jag sätta upp hennes hår. Får se om jag får vara med och ha en åsikt om vilken frisyr det ska bli. Nu har hon i alla fall tvättat bort den chockrosa ögonskuggan...


Ta hand om er och njut av fredagen

JAG ÄR EGENTLIGEN INTE SUGEN PÅ ATT BLOGGA

Kategori: Allmänt

Jag har haft en ganska jobbig dag så nu sitter jag och funderar över tillvaron och tycker synd om mig själv lite grann. Egentligen borde jag vara stolt men just nu så har oron övertaget. I morgon kan jag vara stolt i stället... Ja, det ska jag faktiskt vara.

Skit i det, ingen vet ändå vad jag pratar om.

Jag önskar så att jag hade en stor och proppfull påse med godis brevid mig. Men det har jag inte och det är ju lika bra det.

Jag har egentligen ingen inspiration att blogga idag. Kommer liksom inte på vad jag ska skriva om... Ändå har det gått typ en vecka sedan mitt senaste inlägg så man kan ju tänka sig att jag borde ha massor att berätta om. Jag har halkat in på en blogg som heter Sammy Rose och den gav mig prestationsångest.

Just nu...

...längtar jag efter inspiration.

...vill jag att alla runt omkring mig ska må bra.

...saknar jag Johanna (alltså min vän Johanna, inte mig själv, så djup ska jag inte vara)

...är jag sugen på godis.

...drömmer jag mig tillbaka till Hasseludden

...önskar jag att Paris resan låg lite närmare i tiden.

...tycker jag att snön ska smälta, utan slask.

...hoppas jag att Leo sover hela natten i sin säng och inte i min

...lyssnar jag till Lovis snarkningar 

Hur kan hon snarka så högt när hon bara är en söt liten tjej förresten!? Det är helt otroligt men hon drar timmerstockar som är i samma klass som de hennes far drar. På ytan ser hon ut som en otroligt söt och oskyldig liten tjej, men under detta blonda lilla yrväder döljer sig ett snarkmonster!!!

Nu ska jag krypa upp i soffan och se till att Christian tycker lite synd om mig också (och i och med det släpper ögonen från OS åtminstone en liten stund?). Så ska jag ju heja på Anja P så klart! Vilken kvinna!!!

Fridens liljor

POTATISBULLAR, JA DET TAR VI

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag och varvar ned. Helgen har börjat!

Den här veckan har varit hysterisk. Jag har sååååå mycket på jobbet att det till och med känts lite övermäktigt. Men nu är det lugn och ro som gäller!

Idag satt jag hemma och jobbade, just för att få arbetsro.

Mitt i allt kaos är jag så glad att jag har en bra chef! Nej, jag tror inte att hon läser bloggen så jag försöker inte vara inställsam (hade i och för sig skrivit detta vilket som, bra människor förtjänar att få veta att de är bra). Hon är precis så som man önskar att en chef ska vara och vi kan ha en väldigt öppen dialog vilket jag verkligen uppskattar. Så är det!

Idag har jag shoppat från Gangstars nya kollektion till Leo och Lovis. Det var inte så mycket roliga saker som jag trodde att det skulle vara. 2 guldkorn hittade jag dock.

Till Lovis

Till Leo


Nu ska jag måla målarbok!

Fridens liljor på er!

KOMMER HA TRÄNINGSVÄRK I MORGON

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit iväg och dansat lite. Det var kul. Jag kunde ju inte koreografierna men de såg roliga ut! Däremot fick jag lätt ångest när det pratades uppvisningar. Men jag kommer att ha en redig träningsvärk i morgon! Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska fortsätta med detta.... Men det lutar faktiskt åt det om jag ska vara helt ärlig.

Igår hade vi en jättetrevlig kväll. Vi hamnade inne hos våra grannar, Jenny-Marie och Markus, där vi kollade Melodifestivalen och drack vin. Jag fick dessutom lite bebisgos med deras lilla minsting Felix som är sjukt söt och charmig. Leo och tjejerna lekte och käkade godis. Trevligt med grannar som man kan spontanhänga med!

Jag var till och med lite bakis i morse och Christian med. Men vi tog ändå ett pulkarace med kidsen, kände oss grymma ända tills vi kom in och det krävdes en kaffe och lite vila i soffan för att klara av resten av dagen. Sen hade vi helt plötsligt huset fullt med ungar. Det var Leo, hans kompis Noel, Lovis, hennes kompisar Filippa och Nellie och som en extra bonus Viggo som var och hälsade på hos mamma. Men det kändes knappt som att vi hade en drös med ungar hemma. Killarna stängde in sig i Leos rum och tjejerna i Lovis rum. Varför är det inte alltid så när barnen har kompisar hemma?

Nu ska jag gå och lägga mig och förbereda mig för en morgondag som är full av möten från morgon till eftermiddag.

Sov sött!
 

LÖRDAGSMYS ÄR MINST LIKA BRA SOM FREDAGSMYS!

Kategori: Allmänt



Åh vad det var mysigt att få träffa tjejerna och Conny! Nu är jag glad i själen. Vi satt och fikade riktigt länge. Barnen var softa, de börjar vänja sig vid att hänga på fik faktiskt.

I kväll ska vi över till våra fina grannar och kolla Melodifestivalen. Ska bli otroligt intressant att se programledartrion  in action...

Nu ska jag springa och hämta Leo hos hans polare.

Puss på er!

HELG IGEN!!!

Kategori: Allmänt




Åh äntligen är det fredag igen. Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Veckorna rusar fram!!! Som vanligt så är jag inte så frekvent i mitt bloggande. Fy skäms på mig!

Den här veckan har varit full av jobb och barn. Christian var ju borta måndag till onsdag, men nu när han är hemma igen så är ordningen återställd och allt är frid och fröjd. Hur klarar alla ensamstående föräldrar av det jobb som verkligen krävs av att vara ensam med barn? Om du som läser detta är en ensamstående förälder (eller har varit det för den delen), I salut you!!!! Shit alltså. Hur söta barn man än har så kan de ju vara lika intensiva (vilket är ett fint ord för jobbig, reds anmärkning).

Just nu är det den här lilla damen som har sina charmiga stunder. Att kalla henne DramaQueen är en underdrift.



Men de är ju trots allt de finaste barnen i hela världen!!!!!

Vad har vi att se fram emot i helgen då? Jo, nu ska ni höra. Vi, "familjen-fullt-ös-medvetslös", har typ inga planer alls för helgen! Eller jo, i morgon ska vi träffa några av våra gamla gymnaster och fika, men det är det enda.

Jösses vad jag längtar efter att få träffa dem! De är ju på sätt och vis som ett gäng småsyrror och nu var det så länge sedan vi sågs så jag ser verkligen fram emot en lååång och härlig stund med dem.

Nu börjar Let's Dance så nu är det dags att bege sig till familjen i soffan! Så här fint blev det förresten när vi ramade in våra bilder som min gamla kollega Linda tog på familjen!



Ha en mysig fredagkväll!!!

Kram

HELGEN SOM VARIT

Kategori: Allmänt

Nu har mina barn äntligen somnat efter att ha gråtit lite efter pappa (Leo stod för mestadels av gråten men det var Lovis som satte igång det liksom). Herre min get säger jag bara. Det är inte lätt att vara ensam med två gråtande barn i varsitt rum. Men på samma gång så är det ju så gulligt! Fatta vilken bra pappa de har!

Nu tänkte jag berätta om min helg.

I fredags var det fredagsmys för hela slanten. Man pallar inte med annat sådär i slutet av veckan. Det blev Let's Dance och det där nya programmet "Solsidan". Jag fick mig ett gott skratt och såg många likheter med flera personer i vårt område. Haha, jag antar att de finns överallt.

I lördags var vi bjudna på lunch hemma hos Niklas och Marie. Det var en gudomlig lunch och så var det väldigt mysigt sällskap. Vi umgicks mycket för några år sedan (före barn och radhus och så) sedan blev det tyvärr att vi tappade kontakten lite. Men nu har vi tagit upp den igen och det tycker jag är riktigt roligt. De har dessutom gått och gift sig under tiden så vi fick se fina bilder från bröllopet. Jag vill också gifta mig ju!!!

Vi kom hem precis lagom tills det var dags att laga middag. Tobbe och Maria kom och käkade med oss. Det var också trevligt (såklart! vi umgås ju bara med trevliga personer). Maria hade varit på Elle-galan i fredags den lyxliraren. Jag valde att inte ställa allt för många frågor och på så vis väcka avundsjuka Johanna till liv (även om det var för sent)...

Appropå både lunch och middag så vill jag bara säga att jag älskar att umgås med folk som släpper prestige och bara är sig själva, tack för det gott folk!!! 

I går kom min älskade syster och världens sötaste Viggo hem till mig. När min syster och jag hänger ihop så är vi slappa och bara är liksom. Det är liksom som om vi bodde i samma hus igen, fast ändå inte. Jag gillar det! Mestadels så kladdade jag på hennes mage för att få känna lilltjejen sparka därinne. Längtar så tills hon kommer ut!

Så spelade jag, Lovis och Viggo Twister. Sofia bangade, den fegisen. Ska hon låta en graviditet stå ivägen för att få pröva lite nya kroppspositioner!?! Viggo var riktigt bra på Twister.
"Hand på gul" och han prommenerade över mattan och lutar sig lite lätt åt sidan och säger "Jag når inte". Jag och Lovis står då alltså med fötter och händer kors och tvärs på en massa olika färger i ganska så dålig balans. 
"Böj på benen då" säger Sofia till Viggo varpå han ojande sätter sig på huk och sätter sin hand på den gula cirkeln. Jag borde haft kameran...

Sedan åkte vi hem till Marinette och boysen för lite söndags häng. Grabbarna gick och åkte skridskor medan vi tjejer +Max hade tjejpyssel. Marinette sydde helt fantastiska kjolar och en strandväka till Lovis Barbie. Lovis var överförtjust. Hon fick florera bland en massa tyger och eftersom Marinette jobbar på Björn Borg så kände vi igen en hel del av dem från någon helt annanstans.

Idag frågade jag Lovis om Barbie gillade kjolarna.
"Ja. Hon gillar strandväskan också, fast den har samma tyg som pappas kalsonger"
Efter en närmare titt på väskan så upptäckte jag att det nog kan stämma. Haha, det är en otroligt uppmärksam liten dotter man har.

Ska ta bilder på Barbie och lägga upp i morgon tänkte jag.

Nu ska jag gå och sova! Känns tomt utan min älskling här hemma. Vi hör ju ihop!

Godnatt

MÅNDAG

Kategori: Inredning

Så var det måndag igen. Helgen var fullspäckad och bara susade förbi. Jag får berätta mer om den sen helt enkelt.

Nu sitter jag hemma och jobbar. Passade på att hämta upp Lovis tidigt idag vilket visade sig vara bra för hon är ganska så trött. Hon ligger på mattan på vardagsrumsgolvet och kollar på Törnrosa. Tänk om man själv var sådan som hon att det inte spelade någon som helst roll hur många gånger man sett en film, man var lika överraskad över vad som hände i den varje gång ändå.

Men jag är också trött så att mina ögon nästan går i kors. Var tvungen att ta en paus från jobbet och ska nu göra mig en kaffe till.

Christian är i Växjö och kommer inte hem förrän på onsdag kväll. Känns lite trist.

Kände att jag vill dela med mig av detta för den här lampan är väl för jäkla cool alltså!

Den skulle passa utmärkt i Leos rum. Det är Foscarini som har gjort ett coolt samarbete med Diesel. De kallar det för Successful Living. Denna cooling ingår också i serien.


Nu ska jag återgå till arbetet för en slutspurt innan det är dags att hämta den andra lilla galningen.

Kram